in

Játék áttekintése Demons of Asteborg

Nagyszerű, hogy az új SEGA konzolos játékok továbbra is népszerűek a fejlesztők körében. Emiatt az elmúlt években számos régi retro címek által ihletett címet láthattunk, amelyek mindegyike édes nosztalgiát kelt benned.

A Demons of Asteborg játék, amelyet szintén a fejlesztő Neofid Studios készített, remek platformer és akciójáték az olyan játékok jegyében, mint a Castlevania vagy a Ghouls and Ghosts, amit tényleg érdemes megnézni és eltölteni az időt, hogy ezzel a címmel már csak játszani kell. a Nagyszerű nosztalgikus érzést kelt, amely úgy tűnik, a régi Genesis konzol eredeti korszakából származik. A múltból mindig is szerettem volna új platformokon megtapasztalni a régi konzolok valamelyik különleges játékát, és ez az új játék is megfelelt az elvárásaimnak.

A Demons of Asteborg eredetileg a SEGA MegaDrive/Genesis játéka, amelyet 2021-ben adtak ki PC-re, és elérhető fizikai kazettaként és letölthető ROM-ként emulátorokhoz és flash kártyákhoz. Ha nem rajongsz a retro játékokért és a Sega klasszikus piacának lelkes követőiért, akkor azt gondolhatod, hogy ez őrültség, és elgondolkodhatsz azon, hogy miért készít valaki játékot egy régi konzolra. Ennek különböző okai vannak, de a fő cél egyértelműen a nosztalgia érzésének felélesztése.

A Demons of Asteborg eredetileg a SEGA MegaDrive/Genesis játéka, amelyet 2021-ben adtak ki PC-re, és elérhető fizikai kazettaként és letölthető ROM-ként emulátorokhoz és flash kártyákhoz. Ha nem rajongsz a retro játékokért és a Sega klasszikus piacának lelkes követőiért, akkor azt gondolhatod, hogy ez őrültség, és elgondolkodhatsz azon, hogy miért készít valaki játékot egy régi konzolra. Ennek különböző okai vannak, de a fő cél egyértelműen a nosztalgia érzésének felélesztése.

Meglepő módon a játék összességében meglepően jól működik. Bár a Demons of Asteborg a szerzők szerint örökli az olyan emlékezetes játékok hagyományait, mint a Castlevania és a Ghost ‘n Goblins, nem támaszkodik e játékok nehéz és barátságtalan vezérlésére. A főszereplőt tehát öröm irányítani, és ahol az ugrálás nem segít, ott jól jön a gurulás, amely több képkockát biztosít a boldogító sebezhetetlenségből.

A játékmenet szempontjából a játék többnyire balról jobbra haladó klasszikus, a különböző helyszínek gyengéd felfedezésével, bár még mindig ugyanolyan lineáris. Úgy tűnik, hogy minden szint valamilyen bűvésztrükk köré épül, ami egy kicsit változatosabbá teszi a játékmenetet. Például a második szakaszban kapunk egy akadályt, amely lövedékeket tükröz az elkövetők felé, a harmadik szakaszban pedig a tüzet, ami nem csak az ellenség grillezésére szolgál, hanem olyan akadályok égetésére is, amelyek megakadályozzák, hogy tovább haladjunk. szükséges.

Aranyat gyűjtünk ellenségek megölésével, és frissítjük a főszereplőt az üzletben, hogy hasznos tárgyakat és varázslatokat szerezzünk. Idővel új mozdulatokat tanul, beleértve a falugrást, a kitérőt és a lefelé irányuló támadást, amelyek valóban szükségesek az ellenségek széles köre, köztük a főnökök elleni harchoz. Eleinte csak egy kardod van, de nem tart sokáig, mielőtt további fegyvereket kapsz. A játék minden szintjét úgy tervezték meg, hogy minden egyes teljesítmény megkülönböztetni fogja Önt.

Demons of Asteborg 16 bites grafikája valóban az egyik erőssége. De nem csak a grafika mennyiségében van a lényeg, hanem a minőségében is. Bár a játék összes területe, beleértve a különböző barlangokat és kriptákat is, általában barlangszerűnek és börtönszerűnek tűnik, a tájak változatossága olyan gazdagon van megtervezve, hogy csak a képernyő mélyére akar bámulni. Külön említést érdemel ez a helyi sorozat, tele mindenféle túlvilági területtel és tisztességes dizájnnal és animációval, olyan régi remekművekre emlékeztet, mint a Majuu Ou. A hangsáv is igazán kiemelkedő, és nagyon jól és gondosan kidolgozott.

Személy szerint nincs panaszom a játékra, és még technikailag is simán fut Xbox One és Xbox Series X|S konzolokon. A játék képkockasebessége szinte állandó a teljesítményedben, és a játék általános technikai teljesítménye is elfogadható. Bár voltak kisebb teljesítménybeli problémák, ezek nem rontották el a kalandomat. Csak hát a játék megjelenése nem lehet túl érdekes az új játékosok számára, ez ízlés dolga.

Ennek eredményeként a Demons of Asteborgban egy nagyon boldog kalandjáték és a 16 bites korszak egyik csúcspontja elérhető az Xbox konzolok új generációja számára. Mind játékmenetben, mind megjelenésben ehhez a korszakhoz tartozik. A stílusos megjelenést, a jó hangsávot és a sztori igazolását az állandó színzavarhoz egy nagyon tisztességes játékmenet támasztja alá, amely több órányi kellemes kikapcsolódásra képes elvarázsolni. Remélem, hogy a jövőben még több SEAG-játékot láthatok ezektől a fejlesztőktől.

 

Overall
8.3/10
8.3/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése Alien Death Mob

Játék áttekintése Piggy Gambit