in

Játék áttekintése Piggy Gambit

A Piggy Gambit egy csodálatra méltó kirakós játék, amely egyesíti a succuban stílusú pályákat egy csipetnyi sakkkal. A közelmúltban tapasztalt független rejtvények közül ezt a játékot tartják az egyik legjobbnak, amely innovatív ötleteket tartalmaz. A Tofu Soup által fejlesztett játék eredetileg 2023-ban jelent meg PC-re, és 2024. január 31-én jelent meg új konzolokra, köztük a Nintendo Switchre.

Ennek a játéknak a fejlesztője egy független stúdió, amely szeret papír- és tolljátékokat készíteni, és nagyon jártas az állatok rejtvény-témájú rajzfilmterveinek elkészítésében. Érdekes módon az új játék bemutatásával ez a produkciós csapat valójában sakkot próbál tanítani a játékosoknak, és a sakkmechanizmust használja a cél elérése érdekében. Csak vegye figyelembe, hogy ez egy nagyon rövid játék. Normál módban mindössze három órát vesz igénybe.

A játék története a főszereplővel, Oinkkal, egy kismalaccal indul, aki hétköznapi életet élt, és miután megtalálta a kincsestérkép egy darabját, meggondolatlanul kalandoz a világ végére. Ha csak a sztori bevezetőjét hallgatod, az nagy dolognak tűnik, de a valóságban a játék története abban merül ki, hogy az NPC-k triviális dolgokat mondanak, és viszonylag könnyed beszélgetéseket folytatnak, így nem várok sokat a történettől.

Ami a befejezést illeti, ez csak arra szolgál, hogy némi humorral felfedjen néhány igazságot a játékban korábban megjelent történetelemekről, de mivel az emberek ritkán vásárolnak kirakós játékokat, hogy először is láthassák a történetet, erre nincs panasz. nincs birtokában. Vizuálisan sem rossz, hiszen a karakterek/objektumok jól meg vannak tervezve és olyan szép módon, hogy ez nem rontott a puzzle kinézetén.

A cselekmény érdekessége, hogy a narráció nagy részét a párbeszéd foglalja el, és a jelenetleírások nagy része nagyjából leírja Oink történetének eredetét és hátterét, különös tekintettel a törött sakkfigurákra és a környezetben lévő romokra.. is ezt jelzi. Ez a technika jól mutatja be a történetet, és soha nem fárad el a játék során.

Összesen 50 szint van a játékban, amely sakk- és szuccuban-rejtvényeket integrál egy műbe. Gazdag tartalmat kínál, és támogatja az egyéni szinteket is. Minden rejtvény gondosan megtervezett, és olyan klasszikus játékelemeket tartalmaz, mint a dobozlökés, a sakk és a folyamatvezérlés, hogy segítsen felidézni gyermekkori emlékeit.

Ami a Sokoban játékhoz hasonló Piggy Gambit igazi rejtvényeit illeti, különböző tárgyakat tolva vagy megsemmisítve és óvatosan elhelyezve kell rejtvényeket megoldanod. A korai játékrejtvények azonban némileg eltérnek a Sukobantól, mivel közelebb állnak azokhoz a pályákhoz, amelyek alapvető ismereteket nyújtanak a játék trükkjeiről, és lépésről lépésre bemutatják azokat, nem pedig a tiszta Sukoban rejtvényeket. A játék közepétől sakkfigurák jelennek meg, és a játék magját képező feladványok kerülnek bele a történetbe.

Ha egy karakter egy sakkfigura támadási tartományába kerül, meghal, és természetesen a karakter elmozdíthatja a sakkfigurát. Így a támadás hatótávolsága állítható, és egy rejtvény lesz belőle. Még ha nem is tud semmit a sakkról, ne aggódjon, mert azon a szinten, ahol minden sakkfigura először megjelenik, a képek egyértelműen megmutatják, hol támadhat az egyes sakkfigurák.

Bár a korai rejtvények kissé fárasztóak lehetnek, a középső és késői rejtvények megoldása szórakoztató, így a rejtvényekkel való általános elégedettség magas. Egy kiábrándító dolog azonban az, hogy nincs visszatekerési funkció. Tehát ha valami elromlik a rejtvény megfejtése közben, és újra meg kell csinálnod, vagy ha Oink meghal, meg kell ismételni a lépést az elejétől.

Meglepő módon a Piggy Gambit feladványainak felépítése elég intuitív ahhoz, hogy egy kör megfordítása a legtöbb pályán nem tűnik nagy ügynek, de néhány utolsó pályán gyakran előfordul, hogy rossz mozdulatot hajt végre, és eltalál egy sakkot. darab. csinálni. Ebben a játékban ismét megtapasztalhattam a szédülés érzését az útvonaltervezés során. Mellékesen megjegyzem, hogy az eredményeket a rendszer automatikusan megszerzi az összes rejtvény megoldásával és a játékban való előrehaladással, vagy az eredmények leírását elolvasva könnyen megérthető, hogy mit kell tennie, így nem olyan nehéz elérni a 100%-ot.

Összefoglalva, a Piggy Gambit egy stressz nélkül élvezhető rövid kirakós játéknak tekinthető, mivel abban különbözik a succuban stílusú kirakós játékoktól, hogy sakkfigurák mozgását használja dobozok helyett, és közepes nehézségű rejtvényekből áll. Ez egy kicsit drága, és 5-7 órás játékidőre számíthatunk, ha a cél a rejtvények 100%-ának teljesítése, szóval úgy gondolom, hogy a játékidő megfelelő az árért. Ez egy csodálatos kirakós játék a sakk szerelmeseinek, még csak sakkszakértőnek sem kell lenned a rejtvények megoldásához!

Overall
8.1/10
8.1/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése Demons of Asteborg

Játék áttekintése Classified France ’44