in

Játék áttekintése Ayre and the Crystal Comet

Az Ayre and the Crystal Comet egy kellemes “repülési szimulátor” pihentető sárkányrepüléssel, felfedezéssel, kellemes halk zenével. Ha szeretném leírni ezt a játékot, akkor elmondhatom, hogy nagyon hasonlít a Pilotwings kalandjáték-sorozathoz, amelyet az elmúlt évtizedekben adtak ki SNES konzolra. Tehát ha emlékszel és élvezted ezt a játékot a SNES-en, valószínűleg te is szereted majd Ayre-t. A drágakövek és páncélok gyűjtése, valamint a gyűrűkön való versenyzés fokozza a játék felfedező elemeit.

A játék felfedezése olyan szentélyekhez vezet, amelyek egy tisztességes háttértörténetet tárnak fel, amely elárulja, mi történt ezzel a csendes, elhagyatott közösséggel. Ezt a játékot 2020-ban tették elérhetővé a PC-tulajdonosok, most pedig három év után PS4, PS5, XBOX X|S és Nintendo Switch konzolokra is megjelent. Sajnos a játék elmaradt attól, amit vártam, és bár kínál néhány szórakoztató kalandot, számos olyan probléma és hiányossága van, amelyek nem nyújtanak teljes felfedezés-orientált élményt.

Ayre és a kristályüstökös történetében egy Ayre nevű nő szerepét alakítod, aki a sárkánylovasok fajához tartozik, és a maga nemében az utolsó túlélőként tartják számon. Békés világában éli mindennapjait, mígnem egy beszélő kristályüstökös le nem száll erre a világra, majd miután a Föld felszínére csapódott, testének darabjai szétszóródnak és szétszóródnak Ayre világában. Most az a feladatod, hogy megtaláld ezeket a szétszórt darabokat és megmentsd az üstököst, ehhez pedig egy hatalmas környezetet kell felfedezned. A főszereplő messzire utazott, hogy megtudja, honnan származnak sárkányai, és úgy véli, megtalálta a Skyriderek nevű ősi sárkánylovagló civilizáció szülőhelyét. Most az üstökös darabjainak összegyűjtése mellett fel kell fedeznie egy ősi civilizáció történetét, amely szintén rokon a szóban forgó csillaggal. Ez egy jó alapértelmezett és jól működik.

A játékmenet szempontjából pontosan azt nyújtja, amit ígér: egy gyönyörű, pihentető, erőszakmentes játék a repülésről és a felfedezésről. Ez egy igazán édes felfedező játék, ahol repülhetsz egy sárkányt. Két különböző repülési módot kínál attól függően, hogy hogyan érzi magát, de összességében nagyon egyszerű és egyértelmű, éppen mivel szeretne pihenni. Ebben a játékban nincs erőszak, és az egész a Skyriderek elveszett civilizációjának felfedezéséről és nyomok kereséséről szól.

Bár az idő nagy részét a sárkányrepüléssel töltöd, a játéknak vannak olyan területei is, amelyeket gyalogosan érdemes felfedezni. De a játék problémái itt kezdődnek; A játék sétáló részeiben az animációk és a mozgásmechanika szegényes, és sok olyan pillanat van, amikor minden elakad és nagyon idegesítővé válik. Viszont a sárkánnyal repülni nagyon élvezetes, és amikor a versenyek során egy sor hurkon kell keresztülmenni, feltárul a játék kiemelkedő mechanikája.

A fő célod az Ayre és a kristályüstökösben, hogy összegyűjts 400 kristálydarabot, amelyek szétszórva vannak mindenhol, és össze kell gyűjtened őket a történet befejezéséhez.
A kaland során felfedezhet néhány érdekes helyet, amelyek sok részletet adnak a történetről. A játék nappali és éjszakai ciklusa nagyon jól sikerült. Bár ennek a játéknak számos problémája és hiányossága van, legalább élvezni fogja a játék gyönyörű világának felfedezését és felfedezését. De a táj nagyon szép, és nagy és változatos környezetet biztosít számodra, számos felfedezésre váró biomával.

A látvány a legtöbb esetben nagyon jó, bár kissé furcsán néz ki, ha túl közelről nézed a karaktereid arcát. Ugyanakkor a karakterek animációja annyira alap és régi, hogy egyáltalán nem néznek ki jól, és a Virtua Fighter 1-re és más, az első generációs poligon grafikájú játékokra emlékeztet. De a zene pihentető, a hangjáték pedig jól sikerült, és nagyon kellemesen hangzik, amikor a levegőben repülsz, ami tovább fokozza a játék pihentető jellegét.

Az Ayre and the Crystal Comet egy nagyon szép játék, de még több munkát igényel. Számos tervezési hiba és hiba van benne, amelyek nagymértékben befolyásolták a pihentető élményt. A játékvilág nagyon üresnek tűnik, és egyáltalán nem tele izgalommal. Néhány vezérlőt módosítani kell, és néhány játékmechanika még mindig nem tökéletes, és javítani kell. Ha szeretné ezt a játékot, kérjük, várja meg a frissítések megjelenését, és ellenőrizze, hogy a problémák megoldódtak-e. Most nem tudom ajánlani ezt a játékot minden játékosnak, de ha szereted a pihentető és művészi játékokat, ez a játék megfelelhet az elvárásaidnak.

Overall
7.3/10
7.3/10
 • Grafika - 7/10
  7/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Battle Kid: Fortress of Peril

Játék áttekintése The Bridge Curse: Road to Salvation