in

Játék áttekintése Battle Kid: Fortress of Peril

Amikor a klasszikus retro videojáték-karakterekre és franchise-okra gondolok, mindig olyanra gondolok, amelyik teljesen feledésbe merült. Figyelembe véve, hogy mennyi idő telt el ezeknek a játékoknak a megjelenése óta, úgy tűnik, mintha elvesztek volna az időben, de a dolgok rosszabbak, mint gondolnád, olyannyira, hogy már a főszereplő nevére sem emlékszem. Egy kék speedman aka sonic, még mindig csinálnak sonic játékokat, ki volt az a vízvezeték-szerelő csávó? Ó, igen, Megaman, úgy tűnik, hogy az idő homokja nagyjából elpusztította a Megamant, de semmi sem okozott csalódást, ha az összes játékra és műfajra gondolunk, amelyeket a Mega Man ihletett, és ezeket még ma is használják bizonyos címekben.

Lehet vitatkozni amellett, hogy az olyan műfajokat, mint a Boss Rush és a Souls-szerű, sőt a Metroidvania is, még keményebben nyomják ma, mert a Mega Man akkora siker volt, hogy túllépte korának korlátait. Sajnos ma már nyoma sincs ennek a játéknak és elveszett a memóriája, és nem igazán lehet megtalálni a Mega Man karaktert az új játékokban, de nemrég egy 8-bit legit nevű fejlesztő üdvözölte a Mega Man játék ötletét. és kiadta a játékot.A Battle Kid: Fortress of Peril felelevenítette a Megaman sorozat emlékét.

A Battle Kid: Fortress of Peril minden bizonnyal a klasszikus NES konzolkorszak nosztalgiáját idézi, és eredetileg 2010-ben adták ki NES kazettán. De 12 év után végre megjelent a következő generációs konzolokra és a Nintendo Switchre, és lehet, hogy ennyi év után csak erre volt szüksége a Mega Man sorozat rajongóinak. A játék története nagyon egyszerű, és elegendő alapot biztosít a játék elindításához és előrehaladásához.

A sztori főszereplője Timmy, aki azt tervezi, hogy részt vesz Disch harci kiképzési programjában, és sikeres felvételi vizsgát tesz a cégnél. Ám miután egy Chester nevű áruló és gonosz személy belép a cégbe, és ellopja a titkos terveit, hogy egy fejlett robotot építsen, Timmy belép, és a cég által biztosított speciális harci ruha segítségével Chester követi őt a “veszély erődjébe”. és felrobbantja az útjába kerülő ellenségeket. Ennek a játéknak a sztori forgatókönyve elég egyszerű, és nagyon gyorsan beveszi a kalandba.

Teljesen egyértelmű, hogy a Battle Kid: Fortress of Peril játékmenetét a Mega Man franchise ihlette, de nem teljesen eltérítette azt, és igyekezett a lehető legnagyobb mértékben hű maradni saját mechanikájához, és megőrizni független identitását. Hangsúlyoznom kell, hogy ennek a játéknak a nehézsége magas, a játékmenet pedig nehéz. Például bizonyos ellenségek és főnökök legyőzéséhez újra és újra meg kell ismételni ezt a részt, és a játék számos kihívás elé állít. De a Mega Man klasszikus verzióihoz hasonlóan ezen kihívások leküzdése is része a játék izgalmas szórakozásának.

Ahogy haladsz a játékban, véletlenszerű készségeket találsz, és fejlesztheted karaktered bizonyos aspektusait, például képes leszel magasabbra ugrani vagy akár lebegni. A játék frissítési rendszere hasonlít a Metroidvania stílusú játékokhoz, ahol folyamatosan új képességeket tárhatsz fel, és olyan területekhez juthatsz hozzá, amelyek korábban láthatóak voltak, de nem elérhetők. Összességében nagyon szórakoztató a Battle Kid: Fortress of Peril, csak azt kívánom, bárcsak megoldanának néhányat ezekből a problémákból, és őszintén szólva ez minden, amit tenniük kell, szerintem nagyon sok. Közel vannak a tökéletességhez.

A játék művészete és zenéje nagyon hagyományos, és a 8 bites grafikai korszak stílusát idézi. Mind a műalkotásból, mind a játék zenéjéből látszik, hogy a NES konzolhoz tartozó játékról van szó. A játék 8 bites pixelgrafikája igazán megeleveníti a Mega Man játéksorozat hangulatát, és a karakterportrék is jól sikerültek. A retro stílusú képernyő keretei feltűnőek, és még úgy is néznek ki, mint egy régi CRT TV. A játék zenéje is chiptune stílusú, és egy 2D platformer játékának élénk hangulatát teremti meg, és még több játékra is ösztönöz. Valójában sok jó dal van itt, amelyeket öröm hallgatni.

Összességében az árát tekintve határozottan ajánlom ezt a játékot, mivel remek szórakozás az érzékeny vezérlőkkel és mindennel, amit egy Mega Man stílusú játéktól elvárhat, de továbbra is ugyanazok a problémák. A hibák egy része a gombillesztéshez, a térkép és mentési rendszer hiányához kapcsolódik, ha a fejlesztők javítanák ezeket a dolgokat, akkor a játéknak nem lenne gondja, és valóban megérdemelné a teljes pontszámot. Határozottan ajánlom a Battle Kid: Fortress of Peril-t mindenkinek, aki szereti ezt a fajta játékot, főleg tíz dollár körüli áron, mindenképp megéri. Ez a játék jobban fog tetszeni a NES konzol és a Retro stílusú játékok nosztalgikus korszakának rajongóinak, 2D platformer játékok kihívásokkal teli játékmenettel.

Overall
7.9/10
7.9/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése The Companion

Játék áttekintése Ayre and the Crystal Comet