in

Játék áttekintése The Bridge Curse: Road to Salvation

Nagy rajongója vagyok a különböző kultúrákból származó horrorjátékoknak, és eddig számos címet tapasztaltam ezen a területen, amelyek mindegyike nagyszerű pillanatokat hozott számomra. Emiatt mindig olyan horror játékokat keresek a Nintendo Switch áruházban, amelyek pozitív visszajelzéseket kapnak a közönségtől, és amelyek sikeresen kielégítik őket. Most bukkantam rá a The Bridge Curse Road to Salvation című filmre, amelynek eljátszása során szerintem sokat kell tanulni.

Ez egy tajvani horrorjáték, ami felkeltette az érdeklődésemet, hogy megnézzem. Nem csalódtam, és a játék jól néz ki, a hangok és az ijesztgetések jól sikerültek, és van benne egészséges adag ugrásos ijesztgetés, lopakodó játékmenet és lebilincselő rejtvények. Őszintén szólva nincs semmi negatív mondanivalóm erről a játékról, és csak annyit tudok mondani, hogy ha szereted a horror játékokat, akkor próbáld ki.

Rengeteg ismerős ázsiai horror játék van ebben a játékban, ha esetleg láttad valamelyik jól ismert horror franchise-t (The Ring, Grudge, stb…) akkor sok ismerős terület lesz. Összességében nagyon élvezetes élmény, amelyet határozottan ajánlok az embereknek körülbelül 7 órás szórakozásra. Véleményem szerint bár a The Bridge Curse Road To Salvationt horrorjátékként hirdetik, nem különösebben ijesztő. Ez a játék valójában egy narratíva által vezérelt játék, amelynek szellemtörténeti esztétikája van, de nincs benne különösebb feszültség. Nem igazán “ijesztő” cím, de élvezetes. Ennek a játéknak a története lineáris, és teljesen a saját történetére összpontosít, így természetesen a történet az egyetlen, ami hordozza.

A történet egy tajvani városi legendán alapul, és egy csoport fiatal diákról szól, akik úgy döntenek, hogy műsort indítanak, amelynek középpontjában egy félresikerült szellemidéző ​​szertartás áll. Hat főiskolai hallgató, akik bátorságpróbára/összekötő gyakorlatra gyakorolnak, de a gyakorlat nem a tervek szerint halad. Ezután mind a hat diákkal játszol, és megpróbálod felfedezni az átok titkait, megtörni és túlélni. Bár a történetet néha kicsit nehéz követni, a cselekmény jól meg van írva.

A történet különböző részeiben átveszi az irányítást a csoportban lévő különböző emberek felett, és a körülötte lévő elemek ellenőrzésével megtudhat néhány háttértörténetet. Van néhány egyszerű rejtvény és több jelenet, ahol el kell jutnod A-ból B-be, miközben elkerülöd az ijesztő entitást.

Ami a játékmenetet illeti, a The Bridge Curse Road To Salvation a többi horrorhoz hasonlóan a felfedezésre összpontosít. Felfedezhetsz és találhatsz tárgyakat, amelyek segítenek megmagyarázni a játék történeteit és városi legendáit, még magukról a karakterekről is. A játékban vannak megoldandó rejtvények is, de ezek száma nagyon korlátozott. Ha a játékban egy szellemmel találkozol, vagy elsurransz mellette, vagy elbújhatsz, és várhatod, amíg a dolgok lecsillapodnak, így folytathatod az utad.

A játék erősségei közé tartozik, hogy a karakterek tetszetősek, és hamar rájuk fektettem, és sokuk úgy van kifejlesztve, hogy sok más horrorjáték, vagy általában a horror nem zavarja a nagyobb szereplőgárdát. . A karaktermodell-tervek nagyszerűek voltak, és a karakterek nagyon jól sikerültek. A történet íve végig érdekes marad, és a fordulatok érdekes kinyilatkoztatáshoz vezetnek a végén. Határozottan vannak ijesztő pillanatok, még a bátor játékosok számára is, akik szeretik a hirtelen ijesztgetéseket. A játékban töltött idő nagy részét a jól megtervezett iskolai környezet felfedezésével töltöd. Összességében a környezet kialakítása könnyen az egyik legjobb dolog ebben a játékban, és lényegesen jobb, mint a Dreadout 2 (egy másik ázsiai horrorjáték, amely szintén egy iskolában kezdődik, és van egy szellemlány is).

Összességében elmondható, hogy a The Bridge Curse Road To Salvation nem egy teljes körű vagy valóban ijesztő horrorjáték, de szórakoztató játszani. Érdekes a történet, jók a vizuális effektek és a hősök játéka is jól sikerült, a karakterek közötti interakció is jól meg van csinálva. Bár szeretném, ha több elem lenne a játékban, mint például az ugrásszerű ijesztgetések vagy a természetfeletti események, sokszor előfordult, hogy anélkül sétáltam, hogy észrevettem volna, vagy olyan incidenssel találkoztam, ami időnként kissé unalmassá tette.

Szerintem a készítők jobban meg tudtak volna őrizni a játék horror hangulatát, ha a karakterek természetes módon reagálnak az előttük álló természetfeletti történésekre, előfordult, hogy a szereplők láttak valamit és úgy viselkedtek, mintha az ott normális lenne. . És nem csinált semmi különöset. Mindenesetre, mint aki szereti a jó horror játékokat, határozottan tudom ajánlani!

Overall
8.5/10
8.5/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 9/10
  9/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Ayre and the Crystal Comet

Játék áttekintése The Creepy Syndrome