in

A Capcom bevételének csökkenése a tavalyi évhez képest

 

A Capcom új pénzügyi jelentései a cég játékeladásainak visszaeséséről számolnak be 2022-ben.

Tegnap a japán Capcom cég a 2022-es pénzügyi év első negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentés közzétételével bejelentette, hogy a cég játékértékesítésből származó bevétele és egyéb működési bevétele csökkent a tavalyi évhez képest. Ez a statisztika, amely a 2022. április 1. és június 30. (1401. április 12. és július 9.) közötti időszakot fedi le, 47,9 százalékos csökkenést mutat a játékok és kereskedelmi termékek értékesítésében, valamint 48,9 százalékos csökkenést a társaság összes működési bevételében.

Természetesen a Capcom úgy véli, hogy a cég által készített digitális tartalom üzletág publikált pénzügyi eredményei továbbra is erősnek számítanak. A Capcom elmagyarázza, hogy a 2021-es pénzügyi év első negyedévében a cég olyan sikeres játékokat adott ki, mint a Resident Evil Village és a Monster Hunter Rise, míg a 2022-es pénzügyi évben már csak a Monster Hunter Rise: Sunbreak nagy kiegészítő csomag megjelenését láthattuk.

Ezért a Capcom úgy véli, hogy az idei pénzügyi év első negyedévéről közzétett statisztikák nem hasonlíthatók össze a tavalyi év azonos időszakával. A cég digitális üzletágának összbevétele 19860 millió jen (mintegy 145 millió USD), ami 8,54%-kal csökkent a tavalyi évhez képest. A vezetői bevételek teljes összege, azaz 48,7%-os csökkenése 12 541 millió jen (92 millió dollár) körül alakult.

 Capcom továbbá azt állítja, hogy a 2022-es pénzügyi év lesz a tizedik év, amelynek végén a társaság működési bevételi indexe pozitív és növekvő lesz. Az is megerősítést nyert, hogy a digitális játékok és a katalógusos csoportos játékok értékesítése nőtt a tavalyi évhez képest. A pénzügyi jelentésekben szereplő katalógusjátékok olyan termékek, amelyeket a legutóbbi pénzügyi időszaktól eltérő időpontban adtak ki a játékban.

Ezért ez a jelentés azt mutatja, hogy az elmúlt években megjelent régi Capcom-játékok még mindig jó eladásokat tapasztalnak a piacon, magas minőségük miatt. Végül a Capcom megerősítette, hogy különféle tervei vannak a pénzügyi év második felében nagy játékok kiadására, valamint a reklámozásra és a nyereséges digitális értékesítésre.

A három játék, a Resident Evil Re:Verse, a Resident Evil Village Gold Edition és a Resident Evil 4 Remake a Capcom fontos játékai közé tartozik a jelenlegi pénzügyi év második felében. Az azonban még nem világos, hogy az Exoprimal vagy a Street Fighter 6-hoz hasonló játékok megjelennek-e ezen az időn belül vagy sem.

A The Last of Us I. rész főtervezőjének magyarázata a remake és a régi verzió közötti különbségről

A Steam Deck Returnal játék PC-portjának támogatásának lehetősége