in

Játék áttekintése Xuan Yuan Sword 7

A Xuan-Yuan Sword VII egy történetvezérelt, lineáris akció-RPG, rengeteg bájjal és nagyszerű, kielégítő játékmenettel. Bár a szélei durva, az időnként elmosódott animáció vagy kisebb folytonossági probléma miatt összességében stabil és élvezetes élmény. Először is, ezt a játékot 2020-ban adták ki PC-re, és közepes kritikákat kapott, és nem tudott úgy kiemelkedni, ahogy megérdemelte volna. Most, négy év után, 2024. május 30-án eljutott az új generációs konzolokhoz, köztük a Nintendo Switch-hez is, és bár továbbra is gondok vannak vele, sokkal jobban teljesít.

Miután eljátszottam a Sword and Fairy 7-et, ami valóban remekmű volt, ki kellett próbálnom a Xuan Yuan Sword VII-et, és nagyon örülök, hogy sikerült! Ez az a fajta játék, amit a történetért és a karakterekért játszol, mindkettő nagyon jól van megalkotva. Ha ismeri a wuxiát és a xianxát, otthon érezheti magát itt.

A harcművészetek, a mágia, a legendák, a mitológia és a történelem egyetlen játékban ötvöződik, amely nem marad el az örömtől. Ez nem tartozik azon alkalmazások közé, amelyek több mint 100 órát veszítenek el az életedből. Még ha mindent meg akarsz csinálni és látni, ez kevesebb mint 30 órát vesz igénybe. A Xuan-Yuan Sword VII egy hibás gyöngyszem, de ha figyelmen kívül hagyod a hibáit, szerintem élvezni fogod az élményt.

Ne feledje, hogy ez egy lineáris játék. Meg sem próbálja egy félig nyitott világú játék illúzióját kelteni. Kijelenthetem, hogy olyan őszinte, amilyen őszinte, és én személy szerint nagyra értékelem azért, amilyen. Mondhatjuk, hogy ez a Witcher játék kínai változata. A Xuan Yuan Sword 7 története Taishi Zhao szerepébe helyez, aki epikus utazásra indul, hogy megmentse nővérét.

Íme egy történet a családról, a szörnyekről és a háborúról, Xuan-Yuan szívmelengető elbeszélése, szerethető karakterekkel és Taishi Zhaót és nővérét követő érdekes környezettel, a cselekmény nem csinál semmi radikálisat, hanem a karakterek közötti kapcsolatok építésével tölti az idejét. A játékos pedig igen, a megpróbáltatásokon keresztül látjuk, ahogy átmennek, és a köztük lévő párbeszédet. Az időnkénti “várj, mi van?” Voltak pillanatok, amikor a szereplők úgy tűnt, hogy a semmiből szereznek tudást, vagy fordítva, olyan dolgokról tanulnak, amelyekről már ismertek, de ezek elég ritkák voltak ahhoz, hogy ne sértsék meg az élményt.

A játékmenet szempontjából a Xuan-Yuan, amelyet nyitott világú területek sorozataként mutatnak be gyors utazási pontokkal és mellékküldetésekkel, lineáris fejlődést mutat, a játékosok pedig a történet során új területekre merészkedhetnek, új karakterekkel és erősebb ellenségekkel találkozhatnak. Útjuk során a játékosok meglehetősen egyszerű rejtvényekkel találkoznak majd. Ezek általában blokkokat mozgatnak egy kép létrehozásához vagy egy kód kiegészítését.

A Combat a Dark Souls dodge, parry, heavy attack és light attack harci mechanikáját használja, és hozzáadja saját módozatait, képességeit és társait. Számos mód áll rendelkezésre, amelyek befolyásolják a harci stílusodat. Egyesek a becsapódási sebzésekre összpontosítanak, amelyek elkábíthatják az ellenséget, míg mások a közvetlen sebzésre vagy a tömeg irányítására összpontosítanak. Egy kivételével minden pozíciót hasznosnak és kiegyensúlyozottnak találok, és a választást a személyes preferenciákra bízom. Ezt a két képességet kiegészíti a Taishi Zhao, amely lehetővé teszi számára, hogy lelassítsa az időt és korlátozza az ellenség mozgását, jól együttműködik a társképességekkel és a helyzeti mozdulatokkal, hogy csoportosítsa az ellenséget tömeges gyilkosságok érdekében.

Ami a bossokat illeti, mindegyik különbözik a korábbi játékoktól, és néhány egyedi és érdekes mechanikával rendelkezik, míg mások többé-kevésbé csak szivacsok. Vitathatatlanul a legbüntetőbb szempont azonban az, hogy egyes főnökök halálos állapothatásokat adnak a játékosnak. Még a legkisebb ütés is képes erre, gyorsan szinte semmire csökkentve a játékos egészségi korlátját. Nem fog megölni, de nem fogsz tudni sebzést okozni, így itt az ideje, hogy csak rohanj, és ne érd el az ütést.
Vizuálisan összességében a Xuan-Yuan egy gyönyörű játék, bár néhány kisebb részlet némileg hiányzik. Az arcszinkronizálás nélküli arcanimációk jók a főszereplők számára, de kevésbé részletesek egyes NPC-ken. Ajkaik és szemük mozog, de az arc többi része nagyon merev. A sétáló animációk, bár jók játék közben, nagyon elmosódnak a jelenetek alatt. A karakterek lábainak animációi nem egyeznek mozgásuk tényleges sebességével. A dialógus angol fordítása is néhol kissé gyenge, és néha elvész a finom jelentése a fordításban.
A pozitív oldal, a kilátás és a játékmenet lenyűgöző. Xuan-Yuan filmzenéje fantasztikus, sok gyönyörű dallal a megfelelő pillanatokban szólal meg, hogy nagyszerű hangulatot teremtsen. A hanghatások jók, és a hangjáték is megfelelőnek tűnik, bár mivel a beszélt nyelvet nem értem, valószínűleg hiányozni fog néhány hiba. Ami a technikai teljesítményt illeti, a játék 60 képkocka/másodperc sebességgel fut a Nintendo Switch közepes/magas beállításainak kombinációjában.
Összefoglalva, csak ajánlani tudom a Xuan Yuan Sword VII-et minden RPG-rajongónak, hogy próbálják ki. A hangtervezés jó, a filmzene szépen végigviszi az utat, a grafika pedig több mint tisztességes. Nagyon szép tájat fog látni. Maga a játék meglehetősen ismétlődőnek tűnhet, de a harc és a játékmenet egyaránt lebilincselő, és nem fog unatkozni. Imádtam a kémiát a színészek között, a szinkronjáték szilárd és a fordítás is egész jó. Még mindig látni fog néhány példát a rossz fordításra, de legyünk őszinték, itt egyértelmű a szándék a jó fordítás elkészítésére, és ezt nagyszerű látni. Alig várom, hogy lássam, mit hoz a jövő ennek a franchise-nak, és hogyan fog fejlődni a Xuan Yuan Sword VIII!
Overall
8.1/10
8.1/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Capes

Játék áttekintése Lunar Axe