in

Játék áttekintése Lunar Axe

A Lunar Axe egy nagyon eredeti játék a “Hidden Object” műfajban, gyönyörű művészettel, gyönyörű hangsávval és hangeffektusokkal kombinálva. Azért kaptam ezt a játékot, mert tetszett a demó, és tetszett a művészeti stílus, de szeretném, ha a játék tovább tartana és egy kicsit hosszabb is lenne. Ez egy brazil folklóron alapuló kirakós játék szűk történettel. A grafika jól sikerült, de a játékmenet nagyon hétköznapi és egyszerű.

Varázsbaltát keresve több helyet is felfedezhet. Van némi kereshető és használható leltár, néhány rejtett objektum-forgatókönyv és sok mechanikus rejtvény (inkább manipulációval, mint logikával oldható meg).

A tapasztalt fejtörők a Holdfejsze gyakorlatok többségét nagyon ismerősnek és nem túl nehéznek találják. Általában nem játszok sok point and click játékkal, de a Lunar Axe eszembe juttatta azokat a horrorjátékokat, amelyeket gyerekként játszottam. A játék hangulata elgondolkodtat városunk megőrzésén, bár a játék nem erre irányul, és hihetetlen történelmi háttere van. Azt hiszem, nagyon keveset tudunk azokról a dolgokról, amelyek nincsenek körülöttünk, azt hiszem, itt egy magával ragadó elmerülés az új kultúrákba és a különböző hátterekbe, amelyek mindegyike játékélménynek tűnik.

A játék története São Luís városában játszódik, Brazíliában, amely nemrégiben hatalmas földrengést szenvedett el. Ebben a helyzetben csapdába esett egy régi kastélyban, és menekülni próbál. Egy idő után a pletykák egy hatalmas lényről, amely a város alatt él, és földrengéseket okozott, elterjedt a városban, és azt mondják, hogy az egyetlen módja annak, hogy megállítsák ezt a szörnyet, a “Lunar Axe” nevű híres baltával. De a probléma az, hogy ezt a fejszét darabokra törik, és a város különböző részein elterjedt. Most meg kell találnia a fejsze darabjait a point and click játékmenettel.

A Lunar Axe játékmenetének 3 nehézségi szintje (könnyű, normál és nehéz) és körülbelül 3 óra. Normál módban játszottam, és a legtöbb feladványt egyszerűnek találtam. Van 2 vagy 3 feladvány, amit időkorláttal kell megoldanunk, de mindegyik viszonylag rövid, és korlátlan számú próbálkozásunk van, így nem okozott gondot néhány próbálkozás után megoldani őket.

A játék fő célja a rejtvények megoldása és a rejtett tárgyak megtalálása a point and click játékmeneten keresztül. A rejtvények tökéletesek. Egyesek triviálisak, mások nehezebbek, de mindegyik megoldható. Természetesen bizonyos esetekben arra is számítani kell, hogy vakarja a fejét és sokat keresgéljen az interneten. A játék mentése a kilépéskor mentésre kerül, és mindig megtartja az előrehaladást. A mellékelt térkép segítségével végigpörgetheti az összes helyet, hogy megtalálja mindazt, amit elmulasztott az első menet során.

Amellett, hogy a Lunar Axe egy rövid játék, a legnagyobb kifogásom az, hogy sok jelenet nagyon sötét, ami megnehezíti az érdekes tárgyak észlelését. Úgy, hogy van néhány rejtett tárgyoldal, amit gyakorlatilag lehetetlen volt részletesen látni, és vannak fekete oldalak, ahol ki kell találni, hogy hol van a fáklya bekapcsolásához.

A monitoromat a legnagyobb fényerőre kapcsoltam, ami nem segített. A másik kifogásom az, hogy a készlethez úgy lehet hozzáférni, hogy a kurzort a képernyő aljára mozgatja (ahol gyakran megjelennek a navigációs nyilak). Ez azt jelentette, hogy folyamatosan véletlenül kinyitottam a készletemet.

Ami a grafikát illeti, a játékkörnyezetek animációkból állnak, amelyeket mind kézzel terveztek. A ritka jelenetek, amelyekkel találkozol, mindent segítenek. Ezek jól sikerültek és vizuálisan félelmetesek. A hangjáték is nagyon egyszerű, és van még néhány filmzene is, amelyek jól illeszkednek a játék hangulatához.

Összességében semleges véleményem van a Lunar Axe-ről…nem rossz játék, de nem mondhatnám, hogy nagy megelégedést adott. Ha egy egyszerű kirakós játékkal szeretne játszani szép (bár sötét) grafikával, akkor ajánlom. Azok azonban, akik valami újat és kihívást keresnek, máshol kereshetnek. Ennek ellenére nagyon élveztem ezt a játékot. Ez egy nagyon gyors játék, kb 4 órámba telt, de ha gyorsabb vagy nálam, akkor látom, hogy valaki 2 óra alatt befejezi. A rejtvények kicsit elgondolkodtattak, de elég könnyűek voltak ahhoz, hogy ne akadjon el. Mivel nagyon gyors játék, de szerintem megérte.

Overall
8/10
8/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése Xuan Yuan Sword 7

Játék áttekintése Willy’s Wonderland – The Game