in

Játék áttekintése VISCO Collection

Videojáték-kritikusként mindig hangsúlyozom, hogy a klasszikusok újrakiadása kétélű fegyver: egyrészt mindig szeretne másodszor is megmártózni a már elfutott folyóban, és úgy értem, Emlékezzen a nosztalgikus érzésre, a gyerekkorod viszont minimális költséggel a kiadók újrakiadva és újrakészítve maximális árréssel eladhatnak klasszikusokat/nosztalgiákat.

A QUByte Interactive az egyik aktív fejlesztő és kiadó a klasszikus játékok retro stílusú újrakiadása terén új konzolokra és platformokra, a VISCO Collection, a klasszikus művek harmadik gyűjteményének (korábban Breakers és Top Racer Collection) kiadásával. [Az általam személyesen nem ismert klasszikusok] megjelennek. Ez egy másik lényeges gyűjtemény, amelyet a QUByte biztosít. Remek bemutatóval, letisztult menünavigációval, modern és színes dizájnnal.

A VISCO Collection hét japán játékból álló kis gyűjtemény, mindegyiket a 90-es években adták ki Neo Geo hardverre, és minden olyan szüreti gyűjtőnek örömet okoz, aki hajlandó fizetni azért, hogy a játékok legálisan megjelenjenek a konzoljukon vagy a PC-n. Ne feledje, hogy ennek a készletnek az ára szokásosan alacsony, de az extra tartalom is. Hét játékot kapunk, egyszerű fejlődéssel az életben, nincs galéria, nincs lehetőség a nehézségek megváltoztatására.

A VISCO kollekciójában hét játékot találunk, amelyek a Neo Geo-n jelentek meg, a konzolok “Rolls Royce”-jaként ismert. A hét játék a következő: Andro Dunos (1992), Bang Bead (1999), Captain Tomaday (1999), FlipShot (1997), Ganryu (1999), Goal! Cél! Cél! (1999) és Neo DriftOut (1996).

Andro Dunos – Nem agresszív, nem túl érdekes lövöldözős játék, amely pótolja a kihívások és az ellenséges változatosság hiányát. A második játék, a Neo Drift Out: New Technology, egy nagyon nehéz és professzionális arcade versenyző, amely átvesz néhány elemet a Gaelco World Rally Classicból. A sorozat a FlipShot-tal és annak folytatásával, a Bang Bead-del folytatódik, a Pong szeszélyes evolúciójával, amelyet a VISCO jónak látott, hogy egy sor furcsa anime karakterrel díszítsen. A Captain Tomaday egy másik lövöldözős cím, jelen esetben függőleges, ahol egy humanoid paradicsomot irányítunk. Egy cím, ami nagyon emlékeztet a TwinBee gyönyörű stílusára.

Következő a Ganryu, ami egy pár Musashi és Suzume nevű nindzsa helyébe ad minket, akiknek meg kell menteniük Kiotót az akkoriban nagyon elterjedt futás és fegyver címek stílusában. Cél! Cél! Cél! Ahogy sejtheti, ez egy focimeccs. Ebben a Super Sidekicks vonalat követi, szintén a NeoGeo-tól.

Ezen címek mindegyike meghatározott formátumban és személyre szabott dobozban jelenik meg, grafikus szűrők nélkül. A játékon belül elmenthetjük vagy betölthetjük a játékot, visszaléphetünk a főmenübe és beállíthatjuk a hangot és a zene hangerejét. Minden kazettához kis kézikönyveket is mellékelünk. A főmenühöz hasonlóan minden nagyon hatékony, ami a VISCO játéksorozat általános trendje.

Ezen kívül mindegyik játék jól játszik, éles grafikával és nagyon érzékeny vezérlőkkel, összességében nagyon hiteles játéktermi élmény. Minden játékhoz számos életminőség-frissítés tartozik, beleértve a mentési módokat, a hang-, a képernyő- és a játékképernyő-konfigurációkat, a helyi és online CO-OP módokat, és végül vannak vívmányaink. A problémám az, hogy még a maximális játék hangereje és az eredeti játék hangereje mellett is egy kicsit halk. Jelentősebb hátránya, hogy a dőlésbeállítások nem módosíthatók.

Összefoglalva, nagyon ajánlom a VISCO Collection tapasztalatait. Pontosan azt nyújtja, amit ígér: autentikus retro játéktermi élményt a fantasztikus játékok egyedülálló gyűjteményével, amelyek soha nem láthatók konzolokon, mint például az Xboxon, valamint a futballjátékok szép keverékével, a Beat ’em up versenyzést és harcot is tartalmaz. Ebben a sorozatban minden játék érdekes valamilyen szempontból, és érdemes rászánni egy-két órát. Vagy hogy a gyűjtemény összes játéka kizárólag azok számára lesz érdekes, akik ezt a játékot játszották gyerekként.

Ha azonban szereted a retro játékokat, és mindig is szeretett volna egy régi Neo Geo konzolt, vagy ha vannak barátaid, akik online játékokat szerveznek veled, akkor gyakran legálisan vásárolod meg őket, amikor csak tudod, ne hagyd ki a VISCO Collection játékok tapasztalata.

Overall
7.5/10
7.5/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 7/10
  7/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Time Trap: Hidden Objects Remastered

Játék áttekintése Pocket Stables