in

Játék áttekintése Varenje – Don’t Touch The Berries

A Varenje – Don’t Touch The Berries egy gyönyörű és pihentető kirakós játék, amely nagyon emlékeztet a The Tiny Bang Story-ra, olyan mértékben, hogy a játékmenet mindkét játékban nagyon hasonló. A cél az, hogy számos rejtett tárgyat találj, és rejtvényeket oldj meg szép területeken, amelyeket fokozatosan feloldasz. A fő különbség a két játék között az, hogy Varenje minden fejezetben egy-egy sztorit követ snittjelenetekkel, bár véleményem szerint enélkül sokkal jobb lett volna a játék. Megjegyzendő, hogy ezt a játékot korábban 2018-ban adták ki PC-re, és most már a Nintendo Switch tulajdonosok számára is elérhető egy teljesebb címmel, Varenje – Don’t Touch The Berries néven. Ez egy igazi műalkotás, amely igazán csodálatra méltó és erősen ajánlott.

Ha szereti a rejtvényes kalandokat, Varenje valóban gyöngyszem, és valószínűleg az egyik legjobb a Hidden Object műfajban. A játék világa gyönyörűen megrajzolt és meglehetősen színes, némi váratlan narrációval. Meglepetés nélkül elárulhatom, hogy a fejezetek között egy nagyon összetett történet szövi át, ami egészen egyedivé teszi a játékot. Így az első meccsemre azonnal mosolyt csaltam az arcomra. A nehézségi szint változó a különböző kihívásoknál, ami szerintem jó dolog.

A játék története ott kezdődik, ahol hősünk boldogan töltötte a nyarat egy hangulatos házikóban, amíg kíváncsisága arra kényszerítette, hogy megkóstoljon egy ismeretlen bogyót a folyóban. Mielőtt rájött volna, mi történt, minden hihetetlenül nagyra nőtt, és rovar méretűre zsugorodott. Most az a feladata, hogy mindent elrendezzen és a helyzetet a korábbi állapotába állítsa vissza. Segítened kell ennek a személynek a káosz kijavításában a point and click és a rejtett tárgy játékmeneten keresztül.

A Varenje – Ne nyúlj a bogyókhoz nyolc fejezetből áll, és csak egy novellajelenet van az első fejezetben, így elég nehéz értékelni. Azonban abból a kevésből, amit látunk, azt képzelem, hogy a háttértörténet egy Alice Csodaországban ihletésű világban játszódik, menedékházzal, kisebb italokkal, fantáziavilággal olyan állatokkal, mint a férgek stb.

Őszintén szólva nagyon klassz kis játék, de a fő bajom az, hogy nincsenek utasítások. A játékban csak annyi információ van, hogy ez egy rejtett tárgy, mutasson és kattintson, kirakós játék. A játék indításakor azonban az utasítások hiánya miatt elgondolkodtam, hogy pontosan mire is kattintok, vagy éppen milyen rejtvényeket kell megfejteni.

Varenje világosan elvezeti Önt az első három objektumhoz, amelyet meg kell találnia, és homályosan bevezeti az objektumok kombinálásának vagy környezetében való felhasználásának mechanikájába, de onnantól a saját eszközeire hagyja, hogy felfedezze. A körülötted lévő világ A célpontok felfedezéséhez véletlenszerűen kell kattintania, és a keresett objektumok egy része még akkor sem igazán világos, hogy mik is azok? Minden bizonnyal megtöri a formát, és játszható, nem éppen az, ami szerintem az új “normává” kellene válnia.

Összességében ez a játék nem igazán szörnyű. Szeretem az esztétikát. A “nagy” rejtvények szépek, miután mindent összegyűjtöttél. Túlságosan is érdekel a történet ahhoz, hogy sajnáljam, hogy nem tudom, hogy van ez, ami azzal jár, hogy nem folytatom. Lehet, hogy később visszatérek ehhez a játékhoz, mert őszintén szólva elég jól éreztem magam a játék közben, figyelmen kívül hagyva néhány frusztrációt.

A játék esztétikája igazán szép és vonzó, a művészeti stílus pedig pompás. Valójában a gyönyörű és színes műalkotások szétszórva vannak a játék világában, lenyűgöző részleteket hozva létre, amelyeket valóban öröm nézni. A játék filmzenéi jók, ha nem ismétlik meg tizedszerre, és a legtöbbjük elég pihentető.

Összességében a Varenje – Don’t Touch The Berries egy egyszerű és kedves játék, amelyet bátran ajánlok a rejtvények szerelmeseinek, azoknak, akik egy pihentető, de izgalmas élményre vagy csak időtöltésre vágynak. Játszanak, ajánlom. Ha jobban szeretnél szórakozni, kihagyhatod a jeleneteket. A történet és a terjedelem miatt azt javaslom, hogy a teljes játékot csomaggal vagy kedvezménnyel szerezd be, ha van időd.

Overall
7.9/10
7.9/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Ghostbusters: Spirits Unleashed Ecto Edition

Játék áttekintése Ugly