in

Játék áttekintése Turret Rampage

Általában a taktikai és toronyvédelmi stílusú játékok a kedvenc játékaim közé tartoznak, és eddig sok játékot tapasztaltam ebben a népszerű műfajban, amelynek gyökerei a mobiljátékokhoz nyúlnak vissza, és mostanra olyan mértékben bővült, hogy más platformokra is elérhető. és Még az új generációs konzolok is megjelennek. Az ilyen játékokban fellépő káosz és káosz figyelése igazán szórakoztató és bizonyos megelégedést ad.

Turret Rampage az egyik jó toronyvédelmi játék shoot ’em up elemekkel kombinálva, és egy olyan játék, amely pontosan azt csinálja, amit mond. Ezt az igazán rövid független játékot a KhudO szólófejlesztő hozta létre, és eredetileg 2023 végén adták ki PC-re, és most a következő generációs Xbox és PS konzolokra érkezik.

A Turret Rampage egy egyszerű, de addiktív játékmenetet használ, amely jól kivitelezhető pixel-művészettel, hangeffektusokkal és nagyszerű zenével. Véleményem szerint a fő hátránya, hogy nagyon rövid, és hét rövid szakaszt ad, minden alkalommal, amikor befejezi az egyiket, kinyitja a következőt. Ezek a pályák mindössze 100 másodpercet vesznek igénybe, és ezért mondom, hogy ez nem egy olyan játék, amelynek legyőzéséhez sok időre van szükség, és remek választás rövidebb edzésekhez. Még ha befejezted is a játék hét fő szintjét, már csak az marad hátra, hogy megküzdj vele a ranglistán alapuló Endless módban.

A játéknak 7 szintje van, plusz egy online ranglista. Ebben a játékban nincs különösebb cselekmény, kivéve, hogy csak egy tornyot kell irányítanod, amelyet túl kell élned a különféle ellenségek támadásaival szemben, és nem kell mást tenned, mint lelőni őket.

Általában nem érdekel az időtartam, és az érték megfelel a játékidőnek. De még így is úgy gondolom, hogy ezzel a Turret Rampage-et nagyot buktatná az egyértelműen kiaknázatlan potenciál miatt. Ez a játék egy nagyszerű ötletet tartalmaz általános felépítésében, de nagyon rövid. Ennek a játéknak még az egyedi szabályai is jól működnek ahhoz, hogy érdekes játék legyen.

A játékmenet szempontjából egy 2D-s toronyvédelem, függőleges mozgással, ahol fentről lefelé haladva oldalról lősz, mindig ugyanazon a képernyőn, és az ellenség típusától függően különböző lövéseket kell bevetni. Mindehhez nagyon precíz kezelőszervek és egyszerű, de szemet gyönyörködtető megjelenés társul.

Az első szinten csak egy folyosó van, de a későbbi szinteken három folyosó jelenik meg, növelve a játék kihívását. Nem kell mást tennie, mint lelőni ezeket a szörnyeket, jobbról balra és újra visszaváltani, fel és le menni, és megpróbálni irányítani a támadást. Ahogy az várható volt, minden pálya nehezebb, mint az előző, miközben a szörnyek hordái is gyorsabbak lesznek.

Ennek a játéknak az egyik olyan tulajdonsága, ami nagyon tetszett, hogy létezik egy online ranglista, amely a játék végtelen módjában van elhelyezve. Ennek a módnak köszönhetően összehasonlíthatja pontszámait más játékosokkal, és megpróbálhatja újra, hogy több pontot szerezzen. Ez egy nagyon szép kiegészítő egy ilyen kis indie játékhoz, amely növeli a játék újrajátszhatóságát.

Vizuálisan ennek a játéknak csúnya, sőt rendetlen effektusai vannak, amelyek a lehető legnagyobb mértékben igyekeztek úgy kinézni, mint egy régi retro klasszikus játék, de játék közben egyáltalán nem érzed ezt. Bár az egyes szakaszok felépítésében a színsémák széles skáláját alkalmazzák, a végső kimenet nem olyan, amely lenyűgöző pixelképeket hozhat létre. Ez persze teljesen érthető, ha figyelembe vesszük, hogy a fejlesztők kis költségvetéssel rendelkeztek. Ugyanez vonatkozik a hangeffektusokra és a zenére is, nincs itt semmi kiemelkedő, azon kívül, hogy mindegyikben vannak egyszerű részletek, amelyek erősen emlékeztetnek a régi retro címekre.

Mindent összevetve, a Turret Rampage egy olyan játék, amely több figyelmet érdemel, és úgy gondolom, hogy nem volt kiszolgálva. Mert itt van egy hihetetlenül okos és szórakoztató játék, melynek legnagyobb hibája a rövidsége. Nagyon szórakoztató és lebilincselő élmény, bár nagyon rövid. A zene, az SFX és a látvány a legfontosabb.

Azonban nehéz a játékmenete, és a toronyvédelem és a shoot ’em up rajongói nehéz kihívásokkal néznek szembe. Ez az a fajta játék, amelyet rövid foglalkozásokra is felvehetsz, és jó hangulatban menekülhetsz egy kis időre a világ bajai elől. Ha rövid és szórakoztató akciót keresel, amely valószínűleg több szintet igényel, a Turret Rampage jó választás lehet.

Overall
7/10
7/10
 • Grafika - 6.5/10
  6.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 6.5/10
  6.5/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése Wira and Taksa: Against the Master of Gravity

Játék áttekintése The Adventures of Panzer: Legacy Collection