in

Játék áttekintése The Knight Witch

A shoot ’em up stílus az akcióműfaj egyik legnépszerűbb ága, amelyet videojátékokban és filmekben egyaránt használnak. Nincs általános jellemzője az ilyen stílusú játékoknak, de általában egy sor elemből felismerhető, hogy egy játék lövöldözős, és ezeket az elemeket a játék lényegében használják: a játék szabad mozgását. a főszereplő Különböző irányokba korlátozás nélkül, a kamera minden mozdulatával együtt mozog, és a játék középpontjában az ellenséges lövedékek vagy lövedékek elkerülése áll. A lövöldözős játékban szükséges fő készségek közé tartozik a gyors reakció és az ellenséges támadási minták memorizálása. A Knight Witch játék a shoot ’em up stílus egyik sikeres és népszerű játéka, amely rendkívül izgalmas játékmenetével és lenyűgöző grafikájával fog meglepni. A GamesFold webhelyének ebben a cikkében ezt a játékot tekintjük át.

A Knight Witch játék egy izgalmas kaland stílusú cím, metroidvania elemekkel és shoot ’em up harcrendszerrel, melynek történeti eseményei egy gyönyörű világban játszódnak, ahol minden környezetet kézzel terveznek. Ezt a játékot a “Super Mega Team” stúdió tervezte és fejlesztette, amelynek tagjai egy képzett és tapasztalt csapat, akik korábban olyan sikeres és híres játékokon dolgoztak, mint a RiME, a Moonlighter és a Plants vs Zombies.

A Metroidvania műfajú játékokban mindig használhatsz shoot ’em up stílusú játékelemeket, és ezt a problémát manapság számos platformer játékban alkalmazzák. A Knight Witch játék is ötvözi a két említett stílust, és gazdag történettartalommal ötvözve minden játékost vonzó művé vált. Mivel a két említett műfaj inkább a játékmenetre koncentrál, mint a történetre, de a The Knight Witch játék Metroidvania és shoot ’em up műfajokat használ, de nagyobb hangsúlyt fektet a történet tartalmára és világára, valamint a három kombinációra. elemek új, innovatív és érdekes élményt teremtettek.

A Lovagboszorkány története ott kezdődik, ahol a föld a pusztulás szélén áll a Daigadai nevű birodalom sok és elvtelen hőstette miatt. Emiatt a természeti kincsek megőrzése érdekében a lakosság lázadást indít ez ellen az önző birodalom ellen, és amíg a lovagok varázslói nem lépnek akcióba a természeti erőforrások megmentéséért, a lázadás értelmetlen. Emiatt hosszú háború zajlik a Knight Wizards és a Birodalmi Hadsereg robot formájú erői között, amely évekig tart. A játék kitalált eseményei körülbelül tizennégy évvel a háború kitörése után játszódnak. A történet igazi hősét Rayne-nek hívják, és az erőforrások túlzott kiaknázása és a földfelszín instabilitása után a földalatti világba ment, hogy békében éljen. Valójában a híres lovag varázslótanonca, aki persze sokkal gyengébb mesterénél. Rayne békés élete nem tart sokáig, mígnem a Birodalmi Hadsereg robotjainak látszólag véletlenszerű támadása terrorizálja az általa otthonának nevezett város lakóit. Ahogy haladsz a történetben, többet tudsz meg róla, beleértve azt a tényt is, hogy olyan, mint a Knight Wizards, de nem vett részt a fő csatájukban. A játék történettartalma prédikál, és ezt jobban megérted, ahogy haladsz a történetben.

A játékban van egy oktató rész, ahol megtanulod a játék főbb mechanikáját, ebben a részben a mozgásrendszert, a lövöldözést, valamint a varázslatok aktiválását és használatát. A The Knight Witch egyik kulcsfontosságú jellemzője a mágikus kártyák jelenléte, amelyeken keresztül a fedélzetépítési stílus elemei kerülnek a játékba. Ebben a részben létrehozhat egy csomó kártyát, amelyet választott, és aktiválhatja azokat a tárolt mana elfogyasztásával. Az ellenség legyőzésével vagy a főnökök megsértésével kapott mana mennyisége fokozatosan a kép jobb alsó sarkában lévő gömbökben tárolódik. Ezen mágikus vagy varázslatos kártyák mindegyike aktivál egy funkciót, amelyet csatákban használhatsz. Ha már elegendő manát gyűjtöttél, használhatod a kezedben lévő kártyák egyikét, amelyek speciális támadásokat vagy mozdulatokat kínálnak, amelyek védekezési képességeket adnak. Körülbelül 30 kártya van a játékban, ebből csak hatot rakhatsz a készletedbe. Ezen túlmenően ezeknek a kártyáknak a használatával fejlesztheted karakteredet, és mágikusabb képességekhez juthatsz.

A játékmenet ugyanaz, mint egy duplabotos lövöldözős játék, az egyik gombbal mozogsz, a másik gombbal pedig célzol és lősz. Természetesen van lehetőség az automatikus célzásra is, ami csökkenti az ellenség sebzését. A főszereplő, Rayne egy varázsló, aki képes repülni, és a játék legtöbb szakaszát a repülési mechanizmuson keresztül teljesíted. Az eső bármilyen irányba képes repülni, és varázslatokat kell használnia, hogy elkerülje az ellenséges lövések elől. A játékkörnyezetben való szörfözés inkább a hagyományos Metroidvania módján történik.

Kalandod során találkozhatsz zárt ajtókkal, amelyek rejtvények megoldását igénylik, amelyeket nem túl nehéz kinyitni. Ezen kívül a legtöbb szakaszban egy boss-harcba ütközöl, ami a játékmenet egyik legérdekesebb része. A játék grafikáját és környezeti dizájnját tekintve fantasztikus, és a gyönyörű játékvilág sarkaiban sokféle vidám színpalettát látunk. Mindeközben a hangsávokat a játék festett környezetével is kombinálják, és felejthetetlen élményt nyújtanak.

A Knight Witch játékban nagy lehetőségek vannak a fejlődésre. Ez a játék innovatív ötleteket használ történetében és játékmenetében, amely erős és gördülékeny játékmenetet kínál számos kapacitással. Ez a játék lebilincselő történeteket kínál szemet gyönyörködtető környezetekkel és izgalmas főnöki harcokkal, amelyek soha nem ismétlődnek. Ha olyan új Metroidvania játékot keresel, amivel sokáig nem fogsz belefáradni, azt javaslom, próbáld ki ezt a játékot.

Overall
8.8/10
8.8/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése Space Roguelike Adventure

Játék áttekintése Run Sausage Run!