in

Játék áttekintése Sweet Dreams Alex

A Sweet Dreams Alex egy szórakoztató kirakós játék, amelyben elég hosszú labirintusokat kell építened ahhoz, hogy reggelig távol tartsd Alex rémálmait. Ennek a játéknak a játékmenete egy fordított szerepkörű toronyvédelmi játékra emlékeztet, ahol csak a falakat használod, hogy időt nyerj, ami elsőre nem tűnik túl nehéznek, de az utolsó szinteken vannak olyan területek, amelyek rémálom. Megerősödnek és gyorsabban mozognak vagy teleportálj, és ha nem figyelsz, lerövidítheted az útjukat.

A játék nem próbál akciódúsabb lenni, csupán egy kellemes utazást kínál egy gyerek életének felfedezéséhez. A Sweet Dreams Alex rendelkezik egy nagyon jól felépített pályaszerkesztővel is, amely számtalan lehetőséget kínál a játékosnak, hogy elegendő pályát hozzon létre. Ennek az önálló címnek az elkészítésének költségeit a Kickstar honlapján közadakozásból finanszírozták, és természetesen hamarosan sikerrel is járt ebben a kampányban.

Ez egy nagyon szép és pihentető kirakós játék, ami teljesen imádnivaló, a grafika és a filmzene hihetetlenül kompatibilis a játékkal, hogy kellemes légkört teremtsen. Fontos megjegyezni, hogy ez végső soron egy kis indie játék, ezért ne számíts AAA élményre, annak ellenére, hogy aranyos és szórakoztató.

A te feladatod a Sweet Dreamsben Alex az, hogy a rendelkezésre álló anyagok felhasználásával labirintusokat építs, hogy megvédd a kis Alex édes álmait a rémálmoktól, leegyszerűsítve, te, mint álomépítő, megakadályozd, hogy a szörnyek elérjék Alex ágyát, amikor elalszol, és ezt úgy teheted meg, hogy egymásra rakod a dobozokat. labirintus, hogy elvonja a figyelmet a rémálmokról. Ez szinte mindig azt jelenti, hogy egy labirintust vagy a lehető leghosszabb utat kell létrehozni, hogy az ellenség elérje célját.

A játék 6 különböző világban játszódik, amelyek összesen 250 kreatívan megtervezett pályát tartalmaznak. Míg az első világ csak a falak elhelyezéséről szól, hogy labirintusokat készítsenek, ezt követően minden világ egy egyedi szerelőt mutat be. Például a második világban a közlekedési lámpákat gombokhoz és vezetékekhez csatlakoztatva megváltoztathatja labirintusait, miközben rémálmok haladnak át rajtuk, ami nagyon nyitott fejtörőkhöz vezet.Kielégítő megoldások születnek, amelyekben sok alkatrész párhuzamosan működik. Ezek a különböző világok sokat változtatnak a játékmeneten, és lehetővé teszik, hogy a rejtvények sokat fejlődjenek. A rejtvények jó kihívást jelentenek, miközben soha nem érzik nehéznek, nagyon aranyosak és megnyerőek.

Ahogy mondtam, a Sweet Dreams Alex játékmenete során a falakból (néha végtelenek, néha korlátozott számban) a legbonyolultabb labirintust kell felépítenünk, hogy a rémálom egységek ne érjék el útjuk célját. a megadott időben. Minél tovább megy, annál nehezebb lesz megtenni. Ez a fajta játékmenet bizonyos értelemben a toronyvédelem műfajának tekinthető, bár nem követi a megszokott felépítést, és hiányoznak a támadóelemek.

Minden szakasznak megvan a határa, hogy mit tehet, és néha korlátlan, és nincs korlátja. Miután minden akadályt elhárítottál, elindul egy időzítő, és reméled, hogy lejár, mielőtt a rémálmok eljutnak Alexhez. Ha nem tudja elég sokáig leállítani őket, szerkesztheti az elrendezést, és megpróbálhatja újra.

A Sweet Dreams Alex egyik kiemelkedő tulajdonsága a pályaszerkesztő, aminek köszönhetően akár saját pályákat is létrehozhat, és megoszthatja azokat más játékosokkal, hogy kihívást jelentsen. az összes álom a játék során megvalósul. Ezenkívül vannak szintalkotási eredményeink és naplóink, amelyek egyes térképeken elosztva. A játékban elért 100%-os eredményeket nehéz elérni, mert maga a játék kihívást jelent.

Grafika, világnézet és pixel grafika tekintetében nagyon jó hangulatot teremt a játék, ami igazán gyönyörű. A játék teljesen imádnivaló művészeti stílusa néhány egyszerű testreszabással jár Alex és szobája számára. A játékhoz nyugtató háttérzene is tartozik, és természetesen több mint 70 percnyi gyönyörű zene, amelyet edelwize népszerű lo-fi művész komponált.

Általában véve a Sweet Dreams Alex nagyon alkalmas azoknak a játékosoknak, akik szeretnek labirintusokat építeni és rejtvényeket megoldani. Őszintén szólva, minden alkalommal teljesíteni egy szintet nagyon kielégítő, és teljesen megszünteti az abban a szakaszban tapasztalt kihívás érzését. Ha szereted a kirakós kihívásokat, mint én, akkor kipróbálhatod ezt a játékot, és ha szereted a toronyvédelmi játékok és/vagy az egymásba illeszkedő logikai feladványok labirintusépítő aspektusát, akkor ezt a játékot ajánljuk.

 

Overall
8.3/10
8.3/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése DREDGE – The Pale Reach

Játék áttekintése Abtos Covert