in

Játék áttekintése Abtos Covert

Néha a független horror címek között találhatunk olyan játékokat, amelyeknek valóban nagyszerű a hangulata, és elképesztően félelmet keltenek a közönségben. A két független görög fejlesztő, az Iphigames és a Team Abtos által készített Abtos Covert játék egyike azon dolgoknak, amelyek szó szerint félelmet keltenek a közönségben. A játék kielégítő horrorélményt kínál a jól kivitelezett játékmenettel, amely az ijesztgetések és a stratégia nagyszerű keverékét kínálja.

A játék atmoszférája igazán magával ragadó, és az ijesztő látványvilággal és hátborzongató hangokkal sok feszültséget kelt, ami biztos, hogy örömet okoz a horror műfaj rajongóinak. Az érdekfeszítő történetvonal mélységet ad a játékmenetnek, míg az intuitív kezelőszervek és a lebilincselő kihívások kötelezővé teszik a horror rajongók számára. Azt javaslom, hogy próbálja ki és élvezze különösen a horror játékokat kedvelő játékosoknak.

Az Abtos Covert igaz történetek gyűjteménye, amelyeket a távoli görög előőrsökben szolgáló gyalogosok meséltek el. Zseblámpás katonaként játszunk egy ellenőrzőponton, ahol nincs senki, és csak az egyik fő hív minket telefonon. Beszél a kötelességeinkről: ellenőrizze a mozgásérzékelőt, nézze meg a kamerákat, ijesztgesse a szörnyeket fénnyel vagy bújjon be a szekrénybe, kapcsolja be a szellőzést, takarítson meg áramot és még sok más. Az idő múlásával a cselekményből kiderül, hogy a dolgok nem ilyen egyszerűek, de a főszereplő egy katona, aki parancsot teljesít. Öt éjszakát kell túlélnie ezen az előőrsön, és fel kell fedeznie a múltját.

Ami a játékmenetet illeti, az Abtos Covert ugyanazt a mechanikát használja, mint a Five Nights at Freddy’s, és egy igazán érdekes felfogás a túlélő horror műfajában, jó előrehaladási rendszerrel és újrajátszhatósággal, ami nagyszerű élményt nyújt magányos előőrsként. Lehet, hogy rövid, de szórakoztató újra és újra megismételni.

A játékmenet lényegében abból áll, hogy ránézünk a mozgásérzékelőre, majd a kamerákra, és megvárjuk, amíg a gonosz szellemek belépnek az ellenőrzőpontba, hogy megtegyünk bizonyos lépéseket, hogy megvédjük magunkat. Nem ülünk egy helyen, hanem körbejárjuk az előőrs teljes helyét, ahol véletlenszerű eseményeket láthatunk, vagy tárgyakra kattintva juthatunk el eredményekhez. Minden küldetés olyan, mint egy gondosan kidolgozott puzzle, amely arra ösztönzi a játékosokat, hogy stratégiát alkossanak és alkalmazkodjanak környezetükhöz.

A játék pozitívumai közé tartozik, hogy az ellenséges NPC-k mesterséges intelligenciája dicséretes és dinamikusan reagál a játékos cselekedeteire. Ezenkívül a játék másik igazán csodálatra méltó tulajdonsága a fantasztikus horror hangulat, amely elképesztően működik. Szóval a hangulat remek, a grafika és a hang valóban jó és kísérteties élményt nyújt.

Véleményem szerint az Abtos Covert legszembetűnőbb hátránya, hogy nem menti el minden indításkor a hangbeállításait, így minden indítás után be kell menni a beállításokba és vissza kell állítani a megfelelő csúszkákat, mert még ennek is nagyon kellemetlen hangja van egy horrornak. játszma, meccs. Másrészt a párbeszédek hangereje inkonzisztens, néha túl alacsony vagy túl magas, és a hangjátékból hiányoznak az érzelmek. Ezenkívül a játéknak van néhány ritka teljesítményproblémája, például éjszakai újraindításkor körülbelül 10-20 képkocka/másodperc csökkenést fog tapasztalni.

Az is kár, hogy egy indie játék esetében nem tud futni alsókategóriás PC-ken. Időnként az ellenség egyszerre támad, a kamerák pedig kikapcsolnak, ami nagyon frusztráló játékmenethez vezet, mivel kicsit RNG alapúvá teszi a játékot. Végül az ógörög oszlopok elhelyezése a templom közelében rossz választás volt, mivel nem látszik a helyén, és befolyásolja a merítést. Véleményem szerint magának a templomnak a kerek téglatetős bizánci építészetnek kellene lennie, nem a háromszög alakú katolikus fatípusnak.

Röviden, az Abtos Covert a görög fejlesztők nagyszerű erőfeszítése, amely nagyszerű munkát végez a hátborzongató és ijesztő légkör bemutatásában. Igazán lélegzetelállító hangulata van, így soha nem érzi magát biztonságban a játék során. Könnyű ellenség, mindegyiknek más-más lépésre van szüksége a legyőzéshez. A grafika meglepően jó egy kis játékhoz, de a hangeffektusok terén hiányzik. Egy független akadémiai projekthez azonban ezen az áron az Abtos Covert jól tudta teljesíteni az elvárásaimat, az élményt minden horrorjáték-rajongónak ajánlom.

Overall
8.1/10
8.1/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése Sweet Dreams Alex

Játék áttekintése Extremely Powerful Capybaras