in

Játék áttekintése Speedgunner Ultra

A videojáték-műfajok között van egy “speedrun” nevű kategória, amely gyors játékmenetéről ismert. Az ebbe a kategóriába tartozó játékok nagyon gyors játékmenettel rendelkeznek, amelyben a főszereplőt egy bizonyos időn belül kell vezetni, át kell haladni a különböző akadályokon, és el kell érni a színpad végét. Ami nagyon fontos az ilyen stílusú játékokban, az az, hogy viszonylag magas képzettséget igényelnek, és talán nem minden játékos élvezheti az általános élményt.

Különböző technikákat és trükköket kell használnod, hogy hihetetlenül növeld a sebességed, és meg kell próbálnod a lehető legtöbb szakaszt gyorsabban teljesíteni, mint bármely más játékos. A Speedgunner Ultra egy független platformer és “shoot ’em up” játék, amely játékmenetében speedrun stílusú elemeket használ. Valójában ez a játék nagyon vonzó és lenyűgöző módon ötvözi a két fő műfajt, gyönyörű hangsávjával és egyedi 8 bites stílusában grafikus dizájnjával pedig rendkívül izgalmas élményt teremtett.

Természetesen a Speedgunner Ultra játékban két olyan műfaj keveredik, amelyeket szerintem soha nem kell keverni, mert egy platformjáték is használhat akció- és lövöldözős elemeket a teljes játékmenetben. Ezek soha nem mondanak ellent egymásnak. Az első dolog, ami tetszett ebben a címben, az az volt, hogy a játék támogatja a kontrollereket és a joysticket is. Ezenkívül a színpadok nagyszerű kialakítása időnként feldobja a fejét. Ez egy csodálatos indie játék, amely megköveteli a kiváló akciósebességet, valamint a gyors reakciókat, ahol háborús harcossá válhat. Az egyetlen ok, amiért játszottam ezzel a játékkal, az igazán érdekes és nehéz játékmenet miatt volt. Nem vagyok túl jó a kemény játékokban, és nem is vagyok jó bennük, szóval ez a játék kihívás volt számomra, és azt kell mondanom, hogy minden ügyességemre és reakciómra szükségem volt ahhoz, hogy átjussam a szakaszokat.

A Speedgunner Ultra egy nagyszerű gyors platformer, ahol kiborgként játszol, aki képes átalakulni repülővé, és megpróbálja a lehető leggyorsabban elérni a színpad végét. Egy gombnyomással két különböző mód között válthatsz át: egy felfegyverzett kiborg, amely képes rakétákat lőni és képes áthaladni az akadályokon, valamint egy passzív sugárhajtás, amely gyorsan mozog és gyorsul. A játékmenet az egyik csúcspontja, ugrálsz és repülsz, és elkerülöd az akadályokat. Vannak rakétáid is, amelyeket mindkét formában kilőhetsz, hogy megsemmisítsd a rád lőtt ellenséges tornyokat.

Különféle akadályokkal és ellenségekkel találkozhatsz utadon, miközben ugrálsz, és kerülöd a lézereket, amelyek elpusztíthatnak, ha hozzáérnek, a platformelemek használata nagyon szórakoztató, és az alkotók intelligensen tervezték meg őket. Kiborg módban egy kötéllel van felszerelve, amellyel különböző helyeket érhet el. A játék korai szakaszai elég egyszerűek ahhoz, hogy felvegyük a kötelek használatának megtanulását, de idővel nagyon bonyolulttá és nehézzé válnak, miközben szórakoztatóak.

A kezelőszervek szépek és nagyon érzékenyek, és határozottan játszhatóak, de a kontroller használata javasolt. Van egy gyorsfutási szempont is, amely megmutatja, hogy másokhoz képest milyen jól teljesít, és mennyi idő alatt éri el a szakasz végét. Tehát van némi újrajátszhatóság az újrajátszási szakaszokban, és megpróbálunk legyőzni másokat. Ez a játék rendkívül szép 8 bites grafikával rendelkezik, amelyet a klasszikus platformerek ihlettek. A környezeti elemek, színpadok tervezése a lehető legteljesebb módon történik, és nagyon szép háttereket látunk. A filmzene és a háttér is akciófilmekhez hasonlít, ami nagyon stílusosan hangzik, és jól illeszkedik a témához és a környezethez.

A Speedgunner Ultra egy platformjáték pixel art grafikával, ahol különböző nehézségű szakaszokon mész keresztül, ahol megváltoztathatod az alakod, és olyan harcossá válhatsz, amellyel elpusztíthatod az ellenségeidet, és elháríthatsz mindenféle környezeti akadályt. Ez a játék kellemesen meglepett, mert ilyen stílusú játékot még nem láttam sehol máshol. A játék számos gyorsítási beállítást, valamint kiváló gamepad-támogatást tartalmaz, amely jól illeszkedik 8 bites stílusú grafikájához. Összességében azoknak ajánlom ezt a játékot, akik szeretik a gyors tempójú játékmenetű platformer játékokat.

Overall
8.9/10
8.9/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 9/10
  9/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése Flying Neko Delivery

Játék áttekintése Broken Universe – Tower Defense