in

Játék áttekintése Spear Master

A Spear Master egy egyszerű függőleges lövöldözős játék, amelyben a játékosok egy lándzsás hős fiának szerepét öltik magukra, és követik elődeik nyomdokait, lándzsákkal törölve el a mocskot és a gonoszt. A játék próbára teszi a játékos reakcióit és ítélőképességét, és inkább a tipikus indie játékok felé hajlik nagyon egyszerű játékmenettel. A cselekmény egyszerű és egyértelmű, és még a játékmenet sem bonyolult, csak arra kell figyelni, hogy a játék előrehaladtával az ellenségek száma egyre nehezebbé válik.

Ez a játék sok szempontból a klasszikus és régi Super Buster Bros játékot juttatja eszembe. 1990-ben adták ki az arcade és a NES számára. Természetesen játékmenetben nagyon hasonlít rá, amihez vonzó alkotások, különféle környezeti veszélyek, bossok és rejtvények társulnak. A Spear Master először 2020-ban jelent meg PC-re, most pedig 2024. február 28-án érkezik a Nintendo Switch konzolra.

A játék lényege, hogy lándzsákkal lövöldöznek labdákba, vagy amit a játék “Tar”-nak hív, szóval ez egy olyan játék, ami nem fog tetszeni mindenkinek, de szerintem ez egy jó játék. A játék története roppant egyszerű, meg kell tanulni a lándzsát az ördöggel való harchoz, a gonosz főnökön kívül három szereplő van: a főszereplő, a gazdája (egyben apja) és a bolttulajdonos. A tanár is meghalt, hogy megmentse a főszereplőt. A történet elbeszélése nagyon érdekes és tökéletesen illeszkedik a témához.

Néha beszélsz apáddal és egy bolti eladóval, akik néha elmesélik a történet egy részét. Ettől a szállítótól olyan frissítéseket vásárol, amelyek tartalmazhatnak egy pajzsot, amely eltalálja vagy ideiglenesen legyőzhetetlenné válik. Ezeket a játék során gyűjtött drágakövekből vásárolhatod meg. Öt különböző sziget van a játékban, mindegyik más-más témával és akadályokkal. Minden sziget több mint tíz miniszintből áll, az utolsó szint pedig egy főnökcsata. Az alapvető tervezési szinteken kívül vannak minijáték-pályák és egyéb tartalmak is.

A minijátékok befejezése után a titkos utak feloldódnak, és a játékosok ékszerdobozokat kapnak titkos szinteken, de más tartalmat nem. Összességében a játékmenet nem túl hosszú, és kevesebb, mint egy óra alatt befejezhető. A játék befejezése után a rendszer kiszámítja a játékos halálozásainak számát, eltöltött idejét, találati arányát stb. Az elért eredményeken kívül a játéknak nem sok újrajátszhatósága van, és az egyetlen jó dolog, hogy vonzó és kellemes rajzstílusa van.

A Spear Master játék nehézsége a szinteken haladva növekszik. A későbbi szakaszokban sokkal gyorsabban dobják a labdát, mint a kezdeti szakaszokban. Bár vannak bolti frissítési elemek a játékban, nagyon kevés frissítési lehetőség van, és csak három skin. Általában nagyon kevés a tartalma.

Spear Master egyik legcsodálatosabb aspektusa a kezelőszervei, így még az újoncok is könnyedén felvehetik és megtapasztalhatják a játékot, és valójában minden képzettségi szintű játékos számára elérhető. Az ellenséges támadások elkerülése a lándzsa használata közben és a sima játékvezérlők segítségével nagyon kielégítő érzést nyújt.

Az egyik fő kritikám ezzel a játékkal kapcsolatban az, hogy nem szól a zene a pályákon, ami nagyon furcsa. Bár a világ térképein van zene, és még a boss csatákban is van valamilyen zene, a legtöbb játékban (Levels) nincs zene. Egy ilyen rajzfilmes stílusú grafikával rendelkező indie játéknál az ilyen funkció hiánya a játék rovására megy. Ezenkívül a Spear Master játékmenete nem próbál semmi újat hozzátenni a képlethez, bár érdekes játékmenete van, de úgy éreztem, hogy sok ismétlést látok, ahogy haladtam a pályákon, sőt új ellenségeket és veszélyeket is bemutattam. De technikailag a játéknak nincs problémája, jól és nagyon simán fut.

Összességében a Spear Master egy szórakoztató játék, amellyel rövid időre el lehet múlni anélkül, hogy bármi újat kínálna. Bár ez nem egy olyan műfaj, amelyhez általában vonzódok, elég függőséget okoz, és érdekes története van. A művészeti stílus színes és könnyen áttekinthető. Bár ez egy egyszerű ötlet, jó szintű kihívást rejt magában, különösen, ha folyamatosan igyekszik megszerezni az összes vívmányt és eleget ahhoz, hogy általában véve élvezze a játékot. Azt ajánlom.

Overall
7.1/10
7.1/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 6.5/10
  6.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Arzette: The Jewel of Faramore

Játék áttekintése RedRaptor