in

Játék áttekintése Arzette: The Jewel of Faramore

Az Arzette: The Jewel Of Faramore egy szuper szórakoztató játék, amelyet a Philips CDI konzolon a 90-es évek elején kiadott csodálatos CD-i Zelda játékok ihlettek. Azok a CD-i Zelda-játékok emlékezetesek voltak, mert rosszak és jók is (de ez csak a bennük szereplő szörnyű jelenetek miatt volt így). A legtöbb játékos nem emlékezett a CD-i Zelda játékokra a játékmenethez.

Valójában sokan panaszkodtak, hogy ezek a játékok ismétlődőek és unalmasak a mechanika és a játékmenet szempontjából. Tehát a kérdés? Ha lenne olyan játék, amely amellett, hogy érdekes jeleneteket tartalmaz, javítja a játékmenetet, mi történne? Nos, meglesz az Arzette: Faramore ékköve. Ez a játék a CD-i Zelda játékok utánzata, és ebben a játékban minden nagyjából olyan, mint a klasszikus játékok. Az egyetlen különbség az, hogy a játékmenet valójában jó, és a legtöbb hibáját kijavította.

A történet Arzette hercegnő szerepébe helyez, aki a Faramore Királyság egyetlen reménye, hogy helyreállítsa a harmóniát a földön. Sok év elteltével a gonosz Daimur visszatért, és azt tervezi, hogy elfoglalja ezt az egész földet, és elpusztítja a lakóit is. Most meg kell akadályoznod gonosz szándékait, és végleg véget kell vetned a fenyegetéseinek. Ebben a játékban az a legszembetűnőbb, ahogyan egy hírhedt játéksorozat esztétikáját idézi, licencelt Nintendo karaktereket használva egy meghibásodott multimédiás rendszeren (CD-i az 1990-es évek elejéről).

Ez egy egyszerű akció-kaland Metroidvania játék, amelynek középpontjában a platformozás áll. Az Arzette: The Jewel of Faramore játékban alapvetően az, hogy beszélgess különböző karakterekkel, és derítsd ki, mire van szükségük. Ha megtalálja az adott karakterhez tartozó tárgyat, bónuszt kap. Tehát ennek az egész játéknak sok köze van a visszahozás és visszalépés küldetésekhez. Bár a legtöbb játékban nem rajongok a visszalépésért, ez a játék nem túl durva ezzel kapcsolatban. Van egy szint, amit még nem tudsz teljesíteni, ezért át kell lépned a következő szintre, hogy olyan tárgyat kapj, amely lehetővé teszi, hogy továbblépj az előző szinten.

Főleg a kardját különféle rózsaszín és kék színmágia hajtja és erősíti. Ezután kap egy elemet, amely eltávolítja a világoszöld peronsorompót. De végül, amikor megkapod Faramore összes gyöngyszemét, mész a kovácshoz, és ő csinál belőled egy kardot, amely képes elpusztítani az összes színkorlátot, ami jobbá teszi az életedet a játékban. Most már elvégezheti az összes mellékküldetést, és megszerezheti az összes tárgyat (ha akarja).

A játék fő célja az, hogy a Faramore kardját erőre kapja, hogy legyőzze a fő antagonistát, Daimurt, és ezért rövid a játék. Amikor végre megerősíted a kardodat, egyenesen Daimurhoz mehetsz, és elpusztíthatod. Semmi sem akadályoz meg, de ha 100%-ban szeretnél játszani ezzel a játékkal. Ezután több munka van kész. Ez az oka annak, hogy a fejlődésem közel 20 órát ért el. Körülbelül 5-6 játékot kellett lejátszanom ebből a játékból, hogy megszerezzem az összes eredményt. Így jobb kilátást nyújthat.

Az Arzette: The Jewel of Faramore játékban megszerzett tárgyak és képességek nagyszerűek, például nagyszerű az a képesség, hogy rövid ideig a levegőben lebeghetsz. Látogassa meg a boltot is, és vásároljon sok lámpaolajat, amelyre szüksége lesz, hogy átjusson a barlangokon és sötét helyeken. Vannak olyan helyek bizonyos szinteken, amelyek nem engedik a fejlődést, hacsak nem bombázod. Amikor belép ebbe a játékba, tudni fogja, mit kell tennie. Nagyon úgy érzem, hogy ez a játék sokaknak tetszeni fog. Nem is kell ismerned a korábbi CD-i Zelda játékokat. Ez egy szórakoztató játék, amely egy éjszaka alatt befejezhető.

Grafikailag annak a játéknak érdeme van, ha művészileg rossz. Mintha szándékosan “rossz” alkotásokat rajzolna, de csodálatosnak tűnik, mint az MSpaint fantasztikus jelenetei, következetlen anatómiája, furcsaságai és varázsa, amelyek ragyogóvá teszik a forrásanyagot. Nagyon szépek a hátterek. A karaktermodellek is gyönyörűek, a vágóképek minden, amit kérhetnék. Bár vannak tervezési problémák, ezeket figyelmen kívül lehet hagyni, mert a játék olyan, amilyen. Az Enemy dizájn ugyanazokból a színes szereplőkből áll, mint a panaszkodó Angry Nerd videojátékban. Többféle kivitelben, témában kapható. Bárki, aki játszott klasszikus videojátékkal, felismeri az érzést, és remekül néz ki, akárcsak a bűnügyi helyszín többi része.
Ami a hangtervezést illeti, Jake Silverman, más néven Button Masher, elképesztő munkát végzett, hogy megragadja a régi játékok hangulatát modern érzékkel. Úgy tűnik, hogy a MIDI-k keverednek a klasszikus játéklemezzenével, amelyet csodálatos hallgatni. Nem akadályozza a játékmenetet, és a többi hangeffektus unalmas és gyönyörű, sőt könnyen érthető és élvezhető. A hangjáték minősége is inkonzisztens. Némelyik része úgy hangzik, mintha profi rögzítette volna, más része pedig úgy hangzik, mintha egy véletlenszerű embert kértek volna meg a sorok elkészítéséhez, és az első felvételnél megcsinálták.
Összességében az Arzette: The Jewel of Faramore egy igazán szórakoztató és jó videojáték, és akárcsak a Palworld, és ahogyan a Pokemonokból merít ihletet, ezt is szégyelletlenül és büszkén ihlették a CD-i játékok. Ha szereted a klasszikus videojáték-élményt, amely kihívást jelent a játékosnak, és új dolgokkal rukkol elő, ez a játék nagyszerű választás. A játékmenet, a zene és a szinkronjáték kiváló minőségű, és mindez nagyszerű áron van. Remélem, ez a játék megnyitja a kaput a CD-i rajongók előtt, vagy akár a rossz/gyenge játékok szellemi utódjait is. Azt hiszem, ez a játék sok órányi tartalmat adott nekem, ezért szeretem annyira, és ez az egyik kedvencem 2024-ben.

Overall
8.5/10
8.5/10
 • Grafika - 9.5/10
  9.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése The Tales of Bayun

Játék áttekintése Spear Master