in

Játék áttekintése RedRaptor

A független fejlesztők között olyan cégeket találhat, amelyek magasan képzettek a legjelentősebb retro és klasszikus játékok által ihletett címek létrehozásában. Ebben az összefüggésben az Eastasiasoftot tekintik a leghíresebb fejlesztőnek, amely gyakran érdeklődik a 90-es évek klasszikus címei alapján játékok készítése iránt, és termékeinek nagy részét konzolokra teszi közzé. E játékok némelyike ​​olyan, mint a gyöngyszem a többi indie játék között, másoknak pedig sok olyan problémájuk van, amelyek nem teljesítenek jól.

A RedRaptor az Eastasiasoft legújabb terméke, amelyet a 90-es évek shoot ’em up műfajának klasszikusai ihlettek. Önmagában is egy szórakoztató függőleges lövöldözős játék, bár ez egy jó módja annak, hogy elmondhassa, roguelite hangulata van.

Az űrhajó pilótaként játszó RedRaptor történetében az a küldetésed, hogy elfogj egy ismeretlen fenyegető erőt, amely elpusztította a legtöbb baráti erőt. Ha le akarja győzni az ellenséget, és meg akarja menteni az életét, frissítenie kell hajóit, és fenntartás nélkül meg kell mutatnia hatalmát. Természetesen egy függőleges lövöldözős játéknál nem fontos csak a cselekmény, amit itt teljesen figyelmen kívül kell hagynunk, mert nem tartalmaz konkrét forgatókönyvet, amiről részletesen szeretnénk beszélni, és persze fontos.nincs

A játéknak van egy kampánymódja és egy végtelenített mód közül választhat. A végtelen mód csak az 5-szintű harci mód törlése után oldódik fel. Ha a „RedRaptorral” játszunk a korábbi játékokkal, például a „Thunderbolttal” kapcsolatos tapasztalataink alapján, akkor biztosan nagyon nehéz játék vár ránk. A legnagyobb különbség az, hogy a “RedRaptor” főnökei tudják, hogy másodpercekig sem élik túl. Amint megjelennek, mielőtt szilárdan állhatnánk, mindenféle lőszert kiöntenek a hajónkról. Mielőtt korai szakaszban frissítenénk a vadászrepülőgép különféle beállításait, gyakran lezuhanunk.

Tehát ha tovább akarsz játszani, és több pontot és aranyat akarsz szerezni, meg kell várnod, amíg az ellenséges gép egy körön belül eldobja a lőszert, majd osonni hozzá és megsemmisíteni. Ez a roguelite jellemzője a játéknak, amiről Boim beszélt. A megszerzett aranyat felhasználhatod a frissítési menüben, hogy új képességeket adj az űrhajódhoz, és erősebbé tedd.

Különféle fegyverek és felszerelések gyűjthetők és használhatók a játékban, beleértve a rakétákat, lézereket, bombákat, pajzsokat és egyebeket. A legjobbak az S és a pajzs készségei. A normál golyók növelhetik a fegyver sebzését, míg kazettás bombává válik, ha megeszi R-t, és puskává, ha megeszi S-t. Miután frissítette hajója összes képességét, körülbelül 30 perc alatt teljesíthet öt szintet. De ebben a módban túl erős leszel, és a játékmenet sokkal egyszerűbb lesz, mint amit egy lövöldözős játéktól elvársz.

A legtöbb Bullet Hell vagy shoot ’em up játék problémái közé tartozik, hogy a zsúfolt képek néha megnehezítik az ellenséges tűz felismerését a képernyőn, és ez alól a RedRaptor sem kivétel. Olyannyira, hogy a játék olykor annyira zsúfolt háttereket hoz létre, hogy nem lehet könnyen kivenni az ellenséges lövedékek tüzét – különösen, ha kilőjük a sárga lövedékeket. Természetesen ez egy apró hiba, amelyet legtöbbször figyelmen kívül lehet hagyni, és nem fogsz rá különösebben figyelni, amikor a játékban veszel részt.

A játék kellemes esztétikája kiegészíti nosztalgikus hangulatának egy másik aspektusát. Teljesen egyértelmű, hogy ennek a játéknak a grafikáját az 1990-es évek shoot ’em up címei ihlették, és emiatt kissé elavultnak tűnik. A játék képernyőjét két-két panel korlátozza mindkét oldalon, amelyek mindegyike információkat jelenít meg a hajód statisztikai állapotáról. Nagyon tetszett a grafikai stílus, és felidézte a régi játéktermek emlékeit. A hangeffektusok sem kiemelkedőek, és természetesen nincs panasz, és minden hang, amit hallasz, a robbanásoktól az ellenségek lelőtéig jól sikerült.

Összességében, ha egy kihívásokkal teli játékot szeretnél megtapasztalni a shoot ’em up műfajban egy rövid játékmenettel, a RedRaptor nagyon jó választás lehet, e műfaj 90-es években megjelent klasszikusai ihlette. Semmivel sem tűnik ki, és még az online ranglista funkciója is növeli az újrajátszhatóságot, de a rövid, de nagyon kevés pálya unalmassá teszi az újrajátszást. Az általa kínált nehézségi szint azonban olyan, hogy 10 percnél rövidebb idő alatt nem lehet mindegyik szintet teljesíteni. A klasszikus Bullet Hell műfaj rajongói rengeteg klassz cuccot találnak itt, hogy egy ideig elszórakoztassák őket.

Overall
8.1/10
8.1/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése Spear Master

Játék áttekintése Geometry Survivor