in

Játék áttekintése S.O.L Search of Light

Az S.O.L Search of Light egy narratív kalandjáték, amely egy sötét és sötét steampunk fantasy világban játszódik. A “The Foreigner” néven ismert titokzatos hősként egy látszólag elhagyatott földalatti világ csapdájában találod magad. Az Ön feladata, hogy felfedezze a felszín titkait, és legyőzze az egyre nehezebb kihívásokat a különböző földalatti szinteken keresztül.

Ezt a játékot a spanyol Trigger the Monster fejlesztő fejlesztette ki, és a Firenut Games adta ki 2024. április 25-én más platformokra és konzolokra. Az S.O.L Search of Light fejlesztéséhez szükséges kiadásokat közadakozásból és a Kickstarteren keresztül finanszírozták, és bár ígéretet kaptak, hogy vonzó címet adnak egy nagyszerű történetkampánnyal, de ennek az ígéretnek a teljesítése és a játék során nehézségekbe ütköztek. nem az, amit a rajongók vártak.

Amikor először elkezdtem játszani a játékkal, úgy tűnt, hogy jó előfeltétele van: rejtvények, akciók és alapépítés keveréke, és rájöttem, hogy egyetlen világban ötvözi a különböző műfajokat a cselekmény szélhámos részével, és a rejtvényeket egyesíti, erőforrás-menedzsment és toronyvédelem, és egy kalandba visz, amelynek középpontjában a fény megtalálása a sötétség mélyén. De amint megtapasztaltam az első néhány percben, egyáltalán nem elégedett meg. Az az érzésem, hogy ennek a játéknak a történet részét nagyon elhanyagolták, és úgy tűnik, hogy inkább a játékmenetre, illetve annak technikai és művészi részeire koncentráltak, de elfelejtették a történetet.

Ahogy mondtam, az S.O.L Search of Light egy idegen szerepébe helyez, aki egy földalatti világ csapdájába esett, és különböző mélységeken át kell keresnie a fényt a felszínen. Ennyit kapsz a történetmesélésből, és még a játék során sem kapsz semmilyen részletet a cselekményről. Nem számít, mennyit ölsz ellenséget és főnököt, toborzol robotokat vagy beszélsz boltosokkal, semmi mást nem kapsz.

Véleményem szerint a fő pozitívum az, hogy a játék jó grafikával rendelkezik, sötét környezettel, amelyet csendes és titokzatos zene támogat. Hangzásilag nagyon egyszerű, nem különböztethető meg egy idéző ​​vagy epikus hangsáv, de nem is hangzik rosszul. Maga a játék azonban néhány perc múlva ismétlődővé válik. A feladványok ismétlődnek, így ugyanazt a rejtvényt kell megoldanod akár ugyanazon a szinten is.

Az ellenségek támadásait könnyű megjósolni, mivel mindegyiknek hasonló a támadása: ha túl közel kerülsz, közelharci támadást hajtanak végre. Ez még a munkáltatókra is vonatkozik. Minden ellenséget (igen, a főnököket is) könnyű legyőzni légi támadással. Ezzel teljesen kihagyhattam az alap létrehozását. Az ellenség soha nem foglalta el a bázist.

Valójában az S.O.L Search of Light játékmenete két részből áll: amikor felfedezed a fekete lyukakat, egy 2D-s akció- és kirakós játékba lépsz. De amikor a bázison vagy, egy toronyvédelmi, építkezési és irányítási játékkal kell szembenézned. Bár ezekben a műfajokban nem talál ki újat, összességében valami egyedit ér el. A fekete lyukakon való áthaladás közben meg kell küzdened az ellenségekkel, rejtvényeket kell megoldanod, erőforrásokat kell gyűjtened, és még olyan robotokat is toboroznia kell, amelyek igazán hatékonyak a csatákban. Itt követhet egy jó utat a térképen, és haladhat tovább rajta. A játékmenet fő problémája az, hogy a legtöbb ilyen feladat egy idő után ismétlődővé válik, és a számos probléma súlyosbítja ezt a problémát.

Amikor visszatérsz a bázisra, egy toronyvédelmi játékkal kell szembenézned, ahol az a küldetésed, hogy megakadályozd, hogy ellenségek hordái elpusztítsák a bázis fő magját. Ehhez védőfalakat és támadótornyokat kell építeni, hogy elpusztítva mindegyiket. Minden szint (úgynevezett mélység) most többnyire egydimenziós, balról jobbra haladva. Szeretném, ha a szintek bonyolultabb struktúrával rendelkeznének, amely lehetővé teszi több út közül a választást.

Röviden, az S.O.L Search of Light most egy korai hozzáférésű verziónak tűnik, és előnyére válik, hogy különböző típusú ellenségei vannak, eltérő viselkedéssel és támadásokkal (például nagy hatótávolsággal), valamint a rejtvények és szinttervek szélesebb választékával. Akár azt is mondhatjuk, hogy jó ötletek kombinációja, amelyek valóban érdekesek, de a hibák sorozata miatt nem működnek jól. A sok hiba, ismétlődő forgatókönyvek, rejtvények és ellenségek azt jelentik, hogy nem túl szórakoztató. Ha azonban a sötét narratívák, a steampunk esztétika és az erőforrás-kezelés iránt érdeklődik, az S.O.L Search of Light az Ön számára megfelelő lehet.

Overall
6.1/10
6.1/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 5/10
  5/10
 • Zene - 6/10
  6/10
 • Játékmenet - 6/10
  6/10

Játék áttekintése Pocket Clothier

Játék áttekintése Musashi vs Cthulhu