in

Játék áttekintése Musashi vs Cthulhu

A Musashi vs Cthulhu egy 2D-s akciójáték, amely nagyon egyszerű az egyszerű (és rendkívül érzékeny) kezelőszervei, valamint a rövid és édes bemutatója miatt, ugyanakkor a játék hihetetlenül készségalapú, és arra kényszeríti, hogy reagáljon a látottakra. a képernyőn növekvő sebességgel. A játék még sok mókát is ad a játékmenethez azáltal, hogy minden mérföldkőnél (rejtett) új szörnyeket vezet be, hogy elköteleződj.

Egyes ellenségek egyik oldalról a másikra teleportálhatnak, míg másoknak egynél több találatra van szükségük a megöléshez. Ez a játék sokkal szórakoztatóbb volt, mint azt a látszat alapján gondoltam volna. Nyilvánvaló, hogy a fejlesztő Cyber ​​​​Rhino Studiosnak kis költségvetése volt a játék elkészítéséhez, és a végtermék mégis felülmúlta a várakozásokat.

A Musashi vs Cthulhu története egy lovecrafti borzalmakkal teli világban játszódik, és egy magányos harcos szerepébe helyez, aki egy sötét ködbe borított erdőben mozog, hogy megállítson egy sereg lovecrafti vadállatot és borzalmat. Ne számíts semmi olyanra, mint egy történet, és ez csak a játékmenet igazolása. Természetesen nem hiszem, hogy bárkit is érdekelne ennek a játéknak a cselekménye, mert a cselekmény vonzereje olyan magas, hogy az ember teljesen elfelejti a történetet.

Az ellenségek a képernyő mindkét oldaláról érkeznek, és precíz lövéssel kell megtámadni a testükön látható kiálló gyenge pontokat. Minden ellenségnek meg kell nyomnia a jobb gombot, hogy meghaljon. Vannak még bal felső, középső és alsó támadások, valamint felső középső és jobb alsó támadások. A Musashi vs Cthulhu egyetlen végtelen móddal rendelkezik, ahol annyi szörnyet próbálsz legyőzni, amennyit csak tudsz, mielőtt Cthulhu végtelen csatlósainak hordái elárasztanak téged. Vannak ranglisták is, így láthatja, hol áll a többi játékos között a játékban.

Ebben a játékban nincsenek mozgásvezérlők, mivel a Musashi nagyjából a helyén van, de számos műveletet végrehajthat, ha a billentyűzet 4 nyílbillentyűje közül legalább kettőt kombinál. Attól függően, hogy hol van az ellenség „gyenge pontja”, meg kell érintenie a megfelelő gombokat. Bizonyos értelemben egy egyszerű ritmusos akciójátékra emlékeztet, ahol gyorsan és pontosan kell koppintani a képernyőn megjelenő billentyűk szerint. Azonban vedd figyelembe, hogy játékonként csak 3 életed van, tehát csak annyi hibalehetőséged van, és a lehető legpontosabbnak kell lenned.

A kezelőszervek egyszerűek és pontosak, és jól működnek a Nintendo Switch gombokkal. Más zenei alapú játékokhoz hasonlóan összesen hat gomb van, a bal oldali támadások a d-padhoz, míg a jobb oldali támadások az arcgombokhoz vannak hozzárendelve. A támadások pontos időzítése a siker egyik kulcsa ebben a játékban. Szerencsére a Musashi vs Cthulhu nehézségi szintje elég jó, az összes új ellenség egy kis új kihívást ad a játékmenethez, amelyet már elsajátítottál. Még úgy tűnik, hogy minden új személyes rekord új akadályt jelent számodra.

Végül a játék látványvilága kiváló, valósághű cthullu-szerű hangulatot teremtve. A játék sötét világa művészi módon van kialakítva, ami igazán lenyűgöző a szemnek, ugyanakkor sok érdekességet rejt magában. Különösen szeretem a játék hátterét, amely fokozatosan változik, és jól visszaadja Lovecraft horror történeteinek érzését. Bár a főszereplő teljesen néma, van egy ambient zene, amely jobban összpontosít, és még a kardharc hangeffektusait is kellemes hallgatni.

Összefoglalva tehát, a Musashi vs Cthulhu egy egyszerű játék egyedi vezérlési stílussal és kihívásokkal teli játékmenettel, és több lehetőséget kínál, mint más hasonló játékok. Reméltem, hogy több tartalmat, például sztori módot, háttereket, különböző ruhákat és fegyverbőröket ad a hősnek, és talán néhány különböző játékmódot.

Még annak is jobban örülnék, ha hozzáadna egy játszható női karaktert, aki valahogyan beleillik a sztori módba, hogy amellett, hogy a játékba kerüljön, még jobban rokonítható legyen. A Musashi vs Cthulhu azonban erősen ajánlott a lovecrafti világok és a 2D-s kardharcos címek rajongóinak, hiszen remek ötlete van, amit jól sikerült megvalósítani.

Overall
8/10
8/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése S.O.L Search of Light

Játék áttekintése Doug’s Nightmare