in

Játék áttekintése Ratyrinth

A videojátékok egyik neves fejlesztője, amely elsősorban a könnyű vívmányokkal rendelkező rövidjátékok készítése és kiadása terén tevékenykedik, az Eastasiasoft, amely termékeinek nagy részét igazán olcsó áron biztosítja a játékosoknak. Ha Ön Xbox vagy Nintendo Switch konzolok egyik tulajdonosa, akkor bizonyára sokszor hallotta már ennek a cégnek a nevét, és biztos vagyok benne, hogy sok játékot tapasztalt már belőle.

A Ratyrinth játék a fejlesztő egyik legújabb játéka, és a képek egyszerű pillantásával megértheti, hogy egyszerű a szerkezete, és grafikája a klasszikus, retro stílusú platformerekre emlékeztet. Lehet, hogy a játék nevéből sejted, hogy mi a témája, és szinte elmondja, amit a játékról tudni kell.

Ez egy szórakoztató rövid platformjáték, amely az anyjától elválasztott egérről szól, és számos platformozási szakaszon keresztül próbálja megtalálni őket. Hogy őszinte legyek, ebben a játékban nem sok a történet, egy egér szerepét veszed fel, aki el van választva a családja többi tagjától, és úgy érzem, elvesztette őket. Most ez az egér egy ijesztő erdőben van, tele még ijesztőbb lényekkel, és különböző szinteken dolgozunk a családdal való újraegyesítés reményében.

A játékmenet a pontos platform- és időzítési ugrásokon alapul, amelyek egybites pixeles megjelenésével felkeltik a figyelmet. Ahogy a játék címéből sejthetted, labirintusszerű ösvényekre kerülsz, és minden pályát platform- és harci elemeken keresztül kell teljesítened. A cél az, hogy elérd a kijárati ajtót, és még a halál hangjára sem küldenek vissza túl messzire, és ez a játék bőkezű mentési rendszerének köszönhetően lehetséges. Annyiszor próbálkozhat újra, ahányszor szükséges.

A Ratyrinth játék minden szintjét 2D-s nézetből nézzük, mivel a képernyő bal oldaláról indulunk, és el kell érnünk a jobb oldalt, különféle akadályokba ütközve a két pont között. A játék előrehaladtával a szintek sokkal nehezebbé válnak, és motivációt találsz a folytatásra. Itt minden a pontos időzítésre összpontosít, mivel ez egy platformer játék szigorú vezérléssel, és nem okoz igazi meglepetéseket a játékkínálatban. Csak annyit, hogy 2D szinteken kell mozogni, és mindenféle akadályt és ellenséget el kell kerülni. Maguk az ellenségek is sokfélék, köztük csigák, repülő békák és madarak.

Főhősünk változatos képességekkel van felvértezve: tud ugrani, felmászni a falra, ereszkedés közben a falhoz tapad, és úszni is tud. A kihívás minden szinten növekszik, ahogy haladsz, fokozatosan új mechanikákat és ellenségeket vezetve be. A játékmenetben vannak olyan rejtvényelemek is, amelyeknek egyszerű a megoldása, és egyáltalán nem jelentenek kihívást.

A Ratyrinth egyszerű és teljesen érzékeny vezérlőivel rendelkezik, amelyek nagyon megleptek. Az eredményvadászok is nagyon jól érzik magukat itt, az 1000 G pont megszerzése a szinteken való haladáshoz kötött, és mind az öt szakasz teljesítése után megkapja a kívánt teljesítménypontot. Általában az Eastasiasoft cég felügyelete alatt készült játékok speciális módszert használnak az eredmények megszerzésére, és ez a játék sem kivétel ez alól. Technikailag a játék elég gördülékenyen fut Nintendo Switch-en, ami megjelenését tekintve talán nem is meglepő.

A játék jó pixel art grafikája valószínűleg az első dolog, ami felkelti a figyelmét. Ez az 1 bites, monokróm, pixel art megközelítés valójában nagyon jól működik ennél a játéknál. Bár a játék képernyője kissé rendetlennek tűnik, a játék általános pixelművészete igazán vonzó. Három különböző színpaletta közül választhat, amelyek alapértelmezés szerint fekete-fehér, és ahogy halad a játékban, feloldja a lágy és akvarell palettákat. A hangeffektusok is jól teljesítenek, sőt a hangsáv is tökéletesen passzol az egyes színpadok hangulatához, és sokat segít a játék izgalmának növelésében.

Összességében a Ratyrinth egy tisztességes kis játék, és jó gyakorlat a platformer készségekhez. Kiválóan alkalmas sprintre és versenyzésre. Egyes felületek csiszoltabbak is, mint mások, és érezhető a különbség. Nem túl nehéz vagy hosszú (kicsit több mint egy órába telt, mire befejeztem), de nagyon szórakoztató élmény volt. Lehet, hogy nem ez a legjobb platformer játék a többi Nintendo Switch játék közül, de mindenképpen szórakoztat.

Overall
7.5/10
7.5/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Dig or Die

Játék áttekintése Project 13