in

Játék áttekintése Dig or Die

Ezt az áttekintő cikket, amelyet a Gamesfold webhely szolgáltat, olyan valaki írta, aki több mint 100 órát töltött a Terrarián és körülbelül 20 órát a Starboundon. Amikor először kipróbáltam a Dig or Diet, nem vártam sokat. A játék betöltése után megnéztem a grafikát, és teljes mértékben arra számítottam, hogy ez egyszerűen a Terraria rossz verziója… de egy idő után rájöttem, hogy a nézetem teljesen téves. A Dig or Die egy 2D nyílt világú túlélési játék, amely a távoli jövőben játszódik egy idegen bolygón. A játékosok egy űrhajó lezuhanása után rekedt bolygóközi építőipari cég, a Craft&Co alkalmazottainak szerepét töltik be. Néhány alapvető eszközzel kezdve egy bázis építéséhez anyagokat kell gyűjtened, fejlettebb technológiákat kell építeni, és meg kell küzdened a helyi élőlényekkel, és a végső cél egy rakéta építése, amely elmenekülhet a bolygóról.

Ha jól értem, a Dig or Die teljesen más, mint a Terraria. Mindig is szerettem volna az alapvédelmet egy ilyen játékban, ami sokkal nehezebbé teszi ezt a játékot, mert meg kell tervezni az alapvédelmet. A másik kiemelkedő dolog a folyadékfizika. A folyóvíz jól néz ki, és érdekes mechanikát is tartalmaz (például az áramot). A másik dolog, amit megemlítek, a föld feletti építkezés, mert a szerkezeteknek alátámasztásra van szükségük, hogy megmaradjanak.

A Dig or Die kielégítő játékmenetet kínál, amely magában foglalja a sandbox-stílusú felfedezést, a toronyvédelmet és az épületszimulációt. A játékmenet felfedezésre, építkezésre, építkezésre és harcra oszlik. A felfedezés kezdetben gyalog, majd olyan gépek segítségével történik, mint a Jetpacks vagy a Teleports, hogy gyorsan megtegyék a nagy távolságokat. A Honvédelmi Minisztérium világa különböző mélységű vagy távolságú biómokra oszlik. Például egyes növények csak a felszín bizonyos részein nőnek, még akkor is, ha mindegyik azonos mélységben van. De ez nem történik meg alacsonyabb szinteken, mert a térkép egyik szélétől a másikig konzisztens.

A felfedezés során különféle erőforrásokra bukkansz, amelyeket fokozatosan jobb felszerelés építésére használnak fel, végül keményebb anyagokat áshatsz elő, és folytathatod a játékhurkot. Bizonyos erőforrásokhoz azonban csak bizonyos ellenségek vagy a világ bizonyos területein juthatnak hozzá. A készítés egy munkapadon keresztül történik, amelyet szabadon behelyezhet és eltávolíthat. A munkapad fejleszthető, ha rendelkezik az összetevőkkel a fejlettebb receptek feloldásához, egészen az 5. szintig.

A Dig or Die építés érdekessége, hogy a fizika befolyásolja, mivel minden elhelyezett blokknak van egy bizonyos súlya és ellenállása. Például egy túl magas torony vagy egy túl vastag fal építése végül az egészet lerombolja, mert az alapok nem bírnak el nagy súlyt. A súlyerők jobb megfigyelésének speciális eszközeként tartószerkezetek, például könnyű gerendák állnak rendelkezésre a jobb terheléselosztás és a későbbi kis sűrűségű anyagok érdekében.

A harc oldalra gördülő lövöldözős módban zajlik, és a karaktered 360 fokos ívben célozhatja meg a fegyvereket. Mindegyik fegyver némileg más, az egyszerű sörétes puskáktól és puskáktól a fejlett lézeres minifegyverekig vagy a Tesla tekercsekig. A játéktérkép mérete is nagy, elfoglalja a Terraria könyv nagy oldalát. Hihetetlenül magasan lehet repülni, mélyre ásni, mindenféle életközösséget lehet felfedezni. A legtöbb kőtípus és anyag szórakoztató a Terraria-ban, mert mindennek megvan a célja az alkotásban, mindig több kell, még akkor is, ha csak őrült alapokat és furcsa dekorációkat kell készíteni.

Ezen kívül ebben a játékban van egy ravaszkodó állomásod, amely különböző szintekre bővíthető. Minden frissítés jobb fegyverekhez, több szerszámhoz és erősebb építőanyagokhoz ad hozzáférést. De kb ennyi. Még kevesebb fegyver, mint az ellenség. A páncélod csak egy darab, amelyet fejlesztesz. Az alapjai csak betonból és fémből vannak. Nemigen volt kedvem felfedezni ezt a világot és az enyémet, és forrásokat találni, mert nem igazán kapsz belőle semmit.

Nagyon sokféle ellenség létezik, mindegyik egyedi képességekkel és támadásokkal. A bázis használatához és felépítéséhez is megfelelő mennyiségű fegyver, szerszám, tornyok és gépek állnak rendelkezésre. De a bossok változatossága nem túl jó, mert csak 4 fő boss van az egész játékban, amúgy nehéz, de még mindig kevés.

Esztétikailag a játék 2D-s, és oldalnézetből játsszák. A fejlesztők a népszerű “pixelgrafikus” megjelenés mellett döntöttek, de minden kellően részletgazdag ahhoz, hogy még Full HD felbontáson is remekül nézzen ki. A világ gyönyörűnek tűnik, a háttérrel és a világítással, amelyek a nappal/éjszaka ciklussal változnak. A zene többnyire remek, a nappali dalok lágy, dallamos elektronikus ütemei laza érzéssel töltenek el, az éjszakai dalok felpörgő, hangos ütemei és riffjei pedig azonnal meghozzák a hangulatomat és készen állnak a harcra.

Az Overall Dig or Die egy jó túlélési/védelmi játék, számos egyedi játékmeneti ötlettel és koncepcióval, ugyanakkor van néhány bosszantó probléma is. Bár semmiképpen sem egy remekmű, semmi esetre sem rossz, és mind a Solo, mind a Co-Op játékosok élvezni fogják. Kedvező árú és körülbelül 15-18 órányi tartalmat kínál egyetlen lejátszáshoz, megközelítéstől, nehézségi foktól és játékosok számától függően, azonban ezt a játékot teljes áron tudom ajánlani. Órákig el tudok veszni a játékban. Jól átgondolt, és nagyon szórakoztató a játék, különösen, ha másokkal keményebb környezetben játszol. Nagyon jó móka felfedezni az alagsor mélyét, és látni, hogy merre lehet menni, és nagyon sok van itt, amit szeretni lehet.
Overall
8/10
8/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Duck Detective: The Secret Salami

Játék áttekintése Ratyrinth