in

Játék áttekintése Let’s! Revolution!

Valószínűleg biztosan ismeri a Minesweeper-t, egy számítógépes videojátékot, amely csendesen beszivárgott több millió ember életébe, és bárki, akinek van tapasztalata a Windows rendszerben, tudni fogja, mik a szabályok. Ha rákattint az unalmas szürke lapkákra, látni fog néhány számot, amelyek a körülötte lévő aknák számát jelzik. Választhat 8×8-as játéktereket, amelyek nagyon kicsik, vagy tesztelheti puzzle-készségeit egy 64×64-es skálán.

Ha sikeres vagy és győzedelmeskedik, mosolygó arc fogad, ha pedig aknákra lépsz, a halál jelét mutatják. Gyerünk! Forradalom! A Minesweeper által ihletett rouguelit sok bájjal és egy kis újrajátszhatósággal. Ha egy aknakeresőt keres, de kiegészített mechanikával, akkor ezt a másik játékot ajánlom. Tehát ez az új játék a Minesweeper elemeit használja, és körökre osztott stratégiai elemekkel kombinálja őket, hogy teljesen egyedi élményt teremtsen, és egy nagyon hozzáférhető játékot hozzon létre.

Természetesen nem ez az első játék, amely ötvözi a Minesweeper és a roguelike elemeit. A DemonCrawl ezt korábban is megtette, ahol időnként ki kellett találni, és ez inkább erőforrás-kezelés volt. De a játék Let’s! Forradalom! Inkább az eredeti Aknakeresőre hasonlít. Egyedülálló útmechanizmussal rendelkezik, amely elrejti bizonyos információkat (pl. az aknák száma hiányzik az útlapkáról), miközben más támpontokat ad (például zsákmány / garantált kijárat az út végén, nincs ellenség a nem útlapkán , tud érvelni az út alakja alapján is).

Ebben az értelemben a játék olyan, mint a hagyományos logikai feladványok papíron. Amik akadályoznak az aknakeresésben: a karakterek mobilitása (nem tudtok eljutni a biztonságos lapkához), a passzív képességek (sok ellenséggel szembesülhetnek, majd vereséget szenvedhettek, és különböző játékstílusokat is létrehozhat) és az erőforrások (ki kell találnia, hogy vannak-e csak útlapkák maradtak, és pénzért akarja legyőzni az ellenséget). Nagyon szeretem ezeket a designokat. A játék általános kialakítása arra ösztönöz, hogy kísérletezzen, hogy egyedi játékstílusokat találjon, miközben halad a nagyon kiegyensúlyozott szinteken.

A kezdetben kiválasztható három kezdő karakter mind teljesen más módon játszik, és különböző képességekkel rendelkezik, amelyek mindegyik futamot meglehetősen egyedivé teszik. Az alapstruktúra mindig ugyanaz – mozgatással, támadásokkal vagy erőkkel fedd fel a lapkákat, és meg kell próbálnod megtalálni a királyt, hogy továbbjusson a következő területre. Az útlapkáknak néha vannak ellenségei, a nem útlapkák pedig azt mondják a játékosnak, hogy hány útcella veszi körül.

Ezek közé tartoznak az üzletek, tárgyak, buffok, új képességek vagy ellenségek. Minden futással egyensúlyt teremt az egészség, az energia, a pénz, a tárgyak és az ellenséges támadások között, ami nehéz döntésekhez vezethet. Néha nincs elég információd egy lapkáról ahhoz, hogy megbizonyosodj arról, hogy nem tartalmaz ellenséget, de szükséged van egy hatalmas hatalomhoz vezető útra, hogy megnyerd a futást, ezért dobj a kockával. Ily módon Nézzük! Forradalom! A kockázat és a jutalom érzését ad a játékosnak.

Az egyik ilyen kezdő karakter alacsony mobilitású, de erőteljes támadásokkal rendelkezik, amelyek több lapkát is felfedezhetnek. Ezeknek a lapkáknak a felfedezésével a karakter újratölti az energiasávját (amely támadások és képességek végrehajtására szolgál), és ha elpusztítja az összes rejtett ellenséget, pénzbónuszt kap egy szint végén. Az ezzel a karakterrel végzett futásaid mindig egyensúlyt teremtenek a lapkák felfedezése között, hogy visszanyerjed az energiát, de ne fedezz fel túl sok ellenséget, amelyre hatással lehetsz. Egy másik kezdő karakter inkább lopakodó karakter, és bónuszt kap, ha egy pályát anélkül, hogy sebzést okozna, nyer egy díjat. A három kezdő karakter mindegyikének van egy feloldható haladó változata, amely hasonlóan játszik optimalizált szabályokkal.

Ha van egy kifogásom ezzel a játékkal kapcsolatban, az csak a tartalom hiánya. Minden játék egy “világ” szinteken való előrehaladásból áll. Az utolsó világ mindig ugyanaz, de az első két világ választási lehetőségei eltérőek – de nem eléggé. Bárcsak több választási lehetőség lenne a világban, és az ellenségek és az ellenséges szabályok változatosabbak lennének minden világban. Azt is kívánom, bárcsak több változatosság lenne minden világ kedvelői között.

Önálló játékként a művészet elsőrangú. A sima animációk végig, a stílus gyönyörű és következetes, és megérdemli, hogy több díjat nyerjen. Az animációk, kicsik és nagyok egyaránt, gyönyörűek, a karaktertervek pedig csodálatosan kifejezőek. A hangtervezés és a zene kiválóan kivitelezett és igazán élvezetes. Még az apró gesztusok is lenyűgözően hangzanak, és a beszélgetésekhez használt különféle hangeffektusok élvezetes minőséget adnak a megfelelő NPC-knek. Ami a zenét illeti, már azon kaptam magam, hogy kikapcsolás után dúdolok pár dalt a játékból!

Végezetül, ha Ön a rogue-lite játékok rajongója, és ritkán játszik Aknakeresővel vagy kirakós/logikai játékokkal, tegyünk! Forradalom! ez rendben az Ön számára. Több mint 30 órát tölthetsz vele a nem ismert játékmenet felfedezésével, de biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fogod érezni magad ezalatt az idő alatt. Azok a játékosok, akik kevésbé jártasak a puzzle/stratégia műfajokban, könnyen átvehetik ezt, és remekül szórakozhatnak a teljesen intuitív játékmeneten.

Overall
8.4/10
8.4/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Ziggy

Játék áttekintése Claws and Feathers 3