in

Játék áttekintése Ziggy

A platformer címek népszerűsége napról napra növekszik, és emiatt különböző játékok megjelenését látjuk ebben a műfajban, persze némelyikben egészen új ötletek is bekerültek. A fejlesztők még néhány példában is a retro és a klasszikus játékok közül próbálják kiválasztani az inspiráció forrását új termékeikhez, hogy biztosítsák játékaik sikerét. Igen, nagyon csodálom és különösen üdvözlöm az ilyen ötleteket, de én nem éreztem így Ziggy játékával kapcsolatban.

Ez egy 2D platformer, amely nagy hangsúlyt fektet a pontosságra, olyannyira, hogy halálszámlálóval rendelkezik a képernyő tetején, jelezve, hogy ebben a játékban sok halálesettel kell szembenéznie. Így teljes mértékben számíthat arra, hogy milyen nehéz játékkal kell itt szembenéznie, amely súlyos halálbüntetéssel jár. Ezt az indie játékot az Afil Games fejlesztő fejlesztette ki, és ugyanaz a cég adta ki 2024. május 14-én más konzolokra.

A Ziggy hihetetlenül rövid játék, még az elfogadható árához képest is. Sok ilyen platformerrel játszottam, amelyeknek legalább kétszer annyi pályája volt. Bár a 30 szint megfelelő változatosságot biztosítana, kétlem, hogy 3 óránál tovább tartana a játék befejezése. Itt nincs történet, egy lény szerepét vállalod, akinek 30 pályán kell keresztülmennie, mindenféle halálos csapdával tele a cél felé vezető úton. Nem teljesen világos, hogy mi motiválja az ilyesmit, és miért van ezen a helyen, és ami fontos, az a játékmenet.

A főhős ugrás, dupla ugrás és falugrás segítségével mozog, ráadásul speciális képességét kihasználva nagyon rövid távon repülhet a levegőben. Ez a funkció lehetővé teszi számára, hogy mindenféle csapdát átengedjen. A legtöbb szint felénél van mentési pont, de előbb el kell érned. Ezek a régi iskolai játékokban található szekrények formájában vannak.

Nem tart sokáig, amíg Ziggy játékmeneti nehézségi görbéje felpörög, és megemeli a nehézségi szintjét, bár nem annyira, hogy valóban riasztó legyen. Ez a nehézség leginkább abból adódik, hogy a hős olyan mozgékony és gyors, így nagyon könnyű megtenni egy-két plusz lépést, és csapdára szállni, vagy láncfűrésszel feldarabolni, vagy lézerrel elvágni. Mindig tisztában kell lennie korlátozott képességeivel, és tanulnia kell a kudarcaiból, vagy eleget kell halnia, amíg meg nem tanulja a legjobb kiutat.

Ziggynek van egy különleges képessége, amely megkülönbözteti őket másoktól: az erőteljes Dash. Ez a képesség nagyon fontos a nagy rések áthaladásához és a szűk helyeken való navigáláshoz. A két használat között csak néhány másodpercre van szükség a feltöltéshez. Általában az ugrások közötti időzítés pontosságát tekintik a siker kulcsának ebben a játékban, és ezt mindig szem előtt kell tartania.

A játék legfontosabb jellemzői közé tartozik, hogy minden vívmányát nagyon könnyű megszerezni. Bárki, aki Xboxon vagy PlayStationon játszik vele, akkor is számíthat a megfelelő eredményekre, ha meghal. Vizuálisan Ziggy modern elemekkel kevert pixelművészete meglehetősen tetszetős, és még az animációk is nagyon gördülékenyek.

Kalandja során öt különböző életközösséget látogat meg, amelyek mindegyikét más-más színpaletta jellemez. Csodálom a sokféle környezetet, amelyet egy ilyen kis játék pixel art grafikával megjelenít. De a hangsáv, amely retro címekből származik, csodálatos, és különleges izgalmat ad a játék során. Olyannyira, hogy a játék végéig szerettem volna hallgatni őket, és biztos vagyok benne, hogy ezalatt egyáltalán nem éreztem magam fáradtnak.

Összességében a Ziggy egy szórakoztató, de teljesen megbocsáthatatlan platformjáték, amely valóban meg tudja feszegetni a frusztráció határait, és itt nincsenek trófeák, eredmények, jutalmak vagy ranglisták. Ehhez adjuk hozzá a kínos és pontatlan vezérlőket, az ismétlődő ötleteket és a rövid játékmenetet. Ehelyett a játék összes vívmánya könnyen megszerezhető, és vonzó hangsáv kíséri a játék során. Annak ellenére, hogy viszonylag nehéz, soha nem lesz túl nagy kihívás. Ha hibátlan 2D platformer élményt keres, itt csalódni fog. De ha figyelmen kívül hagyja a problémáit, akkor egy nagyon érdekes címre bukkan, amely megéri az időt.

Overall
6.6/10
6.6/10
 • Grafika - 7/10
  7/10
 • Sztori - 6/10
  6/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 5.5/10
  5.5/10

Játék áttekintése Dice Assassin

Játék áttekintése Let’s! Revolution!