in

Játék áttekintése King of the Hat

A King of the Hat egy 2D-s rajzfilmes parti verekedős játék, amely egy nagyon érdekes ötletet használ: az ellenségek legyőzéséhez nem kell mást tenned, mint rálépni a kalapjukra! Tulajdonképpen ebben a játékban a kalapunkat támadásra és védekezésre fogjuk használni, és megvívjuk a végső győzelmet. Ez egy hihetetlenül egyszerű, mégis nagyon izgalmas mechanika, amely az idő nagy részében nagyon jól működik, és szuperoptimalizált többjátékos formátumban lett kidolgozva.

Nagy rajongója vagyok ezeknek a parti stílusú játékoknak, amelyek a régebbi játékokra emlékeztetnek, amelyekkel játéktermeken, otthoni konzolokon és a Commodore 64-en nőttem fel. Lehet, hogy valaki úgy érezheti, hogy az ilyen típusú játékok ára kicsit magas, de véleményem szerint az általuk nyújtott tartalmat figyelembe véve teljesen megérik az árukat. Ha egy szórakoztató játékot keresel, amelyet barátaiddal játszhatsz helyben vagy online, a King of the Hat nagyszerű választás.

Míg a legtöbb parti stílusú többjátékos játéknak nincs cselekménye, a King of the Hat egy rövid előfeltevést használ, amelyet érdekesnek találok. “Birthday”, amely történetesen a játék egyik szereplőjének a neve is, születésnapját egy kalapközpontú játékkal ünnepli, ahol kalappal kell dobnia mások felé, hogy felizgassa őket. Ez a rész bevezetőként szolgál, és bemutatja az alapvető játékmechanizmusokat.

Bár a játékot egyedül is játszhatja, jobb lenne, ha egyszerre több játékos is kipróbálná a játékot, mivel a játék fő hangsúlya a többjátékos játékon van. A King of the Hat többféle móddal rendelkezik, de a legtöbb játékos a többjátékos akciómód felé hajlik, ahol akár 4 játékos is választhat egy másik harcost, és megpróbál mindenki más kalapjára lépni! Fegyverként dobja a kalapját a többi játékos felé, és ennek a játéknak a taktikájának nagy részét képezi annak pontos időzítése, hogy dobja-e vagy sem, és hogy az ellenfelek mit csinálnak az adott pillanatban. Mindegyik karakter legalább egy kicsit különbözik a többitől, a Születésnap a fő vonal, a többi karakter pedig viszonylag eltérő jutalomban és büntetésben részesül.

Több mint tíz különböző irányítható karakter van a játékban, mindegyik más-más képességgel rendelkezik, de melyiket választod, az nem lesz nagy hatással a győzelmedre. A karakterek által végrehajtható műveletek közé tartozik a mozgás, az ugrás, a kalapok dobása/visszahívása, valamint a kalap irányítása rövid távolságok repüléséhez.

A Combat a Kalap királyának magja, a harc magja pedig kétségtelenül a karakterek kalapja. A sisak az, amit a játékosnak meg kell védenie, de ez a fő támadási eszköz is: a sisak eldobása után a sisak „tűz” állapotba kerül, és egy ideig legyőzhetetlen marad, és amikor közvetlenül beüt egy az ellenség öntudatlan. sztrájkok; De a legyőzhetetlen mód vége után a játékos a legveszélyesebb módba kerül, mindenféle támadás nélkül, és a sapkára lépve veszít. A kalapokat egymás ütése után dobják, és ebben a pillanatban kell döntened, rálépsz az ellenfél kalapjára, vagy megvéded a sajátodat. Ez a játék fő stratégiája, amely a legtöbb esetben kihívást jelent.

Sok társasjáték olyan elemeket indít el, amelyek véletlenszerűen jelennek meg a pályán, hogy a játékosok előnyökhöz jussanak, vagy megzavarják a csatateret, és a véletlenszerű elemek révén több móka lesz a harcban. A “King of the Hat” is rendelkezik ilyen funkcióval. Ennek a játéknak a környezetében vannak olyan téglák, amelyekre rá lehet lépni a csatatéren. Ha ezt megtette, láthatatlanná válhat, szédülhet az akadályok körül, és klónokat hozhat létre saját magáról; Ellenségeidet is elkábíthatod, hogy átvegyed az irányítást a csatatéren.

Találtam néhány apróbb problémát ezzel a játékkal, de ez nem ront az általános élvezeten. A probléma abból adódik, hogy a jelenleg megkeresett pénz nem ér semmit, az egyes karakterek képességei egy kicsit jobban körülhatárolhatók, és egy kicsit világosabb lehet, hogyan változtasd meg az öltözékedet egy kontrollerrel (a lökhárítók használatától). Ezek mindegyike javítható és kisebb, így ez a játék egy egyszerű ajánlás.

Összességében a King of the Hat egy hihetetlenül könnyen felvehető verekedős játék, és nagyon ajánlom azoknak, akik harci játékokkal szeretnének foglalkozni, de nem akarnak megjegyezni rengeteg kombót és hasonlókat. Ezt a játékot nagyon lazán és nagyon versenyszerűen is lehet játszani, és ettől függetlenül igazán élvezetes. Imádom a karaktercsoportot ebben a játékban, akiknek a dizájnja nagyon változatos, és különböző képességeik segítenek megújítani a játékmenetet. Emellett a játék humora is élvezetes, és hozzáadja a frissességet.

Overall
9/10
9/10
 • Grafika - 9.5/10
  9.5/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 9.5/10
  9.5/10

Játék áttekintése Poosh XL

Játék áttekintése Escape from Terror City