in

Játék áttekintése Intrepid Izzy

Az Intrepid Izzy egy izgalmas 2D platformer játék, amelyet a Senile Team Studio fejlesztett ki. A cég egy független videojáték-fejlesztő, amely arról ismert, hogy modern címeket készített a Dreamcast konzolhoz. A játék egy 2017-ben indult Kickstar kampányon keresztül finanszírozta fejlesztését, és rövid időn belül elérte célját. A legjobban az Intrepid Izzy-t tudom leírni, hogy olyan Amiga és DOS klasszikusokra emlékeztet, mint a Superfrog és a Commander Keen, nem csak játékmenetben, hanem grafikában, zenében és humorban is. Ez a játék sok ihletet merít a 90-es évek emlékezetes platformjátékaiból, és ezt megértheti a játék képeinek megtekintésével.

A játék története egy Izzy nevű karakterrel kezdődik, akiről külseje alapján Indiana Jones-típusú felfedezőre lehet tippelni, aki a rettenthetetlenségéről ismert, szokásához híven a templomban kutat, amikor felnyit egy kincsesládát, és hirtelen elszabadul egy gonosz kék manó, aki káoszt akar teremteni a világban. A játék többi részében semmi mást nem mondanak Izzy karakteréről. A sztori tartalma viszonylag könnyed, és főként párbeszédeken keresztül meséli el, bár egy 2D-s független platformernek nem kell erős sztori, de mindenesetre ez a játék igyekszik a lehető legjobban elmesélni a történetét.

Az Intrepid Izzy zseniális teljesítményt nyújt a játékmenetben, és a Metroidvania elemeit is használják benne. A játék főszereplője, Izzy különféle fizikai támadásokat és speciális mozdulatokat alkalmaz az ellenségek legyőzésére. Vannak olyan mozdulatai és rúgásai, amelyek úgy néznek ki, mintha egy másik játékban láttad volna őket. De az egyetlen dolog, ami új és innovatív Izzy mozgáskészletében, az a kombói, Izzynek van egy általános ütés- és rúgáskészlete, amellyel könnyedén legyőzheti az ellenséget. Az ellenségek megkapják az összes ütését, és nem kerülik ki egyiket sem. A játék felhasználói felülete nagyon egyszerű, és nincs semmi bonyolult.

De a játék frissítési rendszere egyértelműen más játékokból származik, mint például a Super Mario franchise és a Shantae játék, mint például a Flying Squirrel frissítés és a Bat frissítés. Az első frissítés segítségével egy sor akadályon tud áthaladni speciális öltönyével, és denevérré változva olyan helyekre is rátalál, amik normálisan nem elérhetőek. A játékkörnyezetek különböző területekre vannak felosztva, amelyek mindegyike viszonylag nagy, és a többi Metroidvania-játékhoz hasonlóan sok többágú útvonallal rendelkeznek, amelyekhez csak Izzy különböző ruháin keresztül lehet hozzáférni, amelyek ezek a különleges ruhák, a játék szakaszaiban. a játék átvehető.

Sajnos a játék kiábrándító a mentési rendszert tekintve, ha el akarjuk menteni és befejezni a játékot, akkor egy furcsa foltos egeret kell találni, amit kicsit időigényes lehet megtalálni. A játék egészségügyi rendszere három szívelemet is használ, amelyek életelemként funkcionálnak, amelyeket újratölthetsz, ha véletlenszerű ételt keresel a szakaszok során. A játékmenet nem lineáris módon zajlik, és legtöbbjük egyszerű rejtvények megoldására összpontosít. Ezek a rejtvények magukban foglalják a kulcs keresését egy bizonyos ajtó kinyitásához, egy sisak keresése, amellyel egy bányakocsival fel lehet menni egy új területre, olyan új ruhát találni, amely lehetővé teszi, hogy legyőzze azt az akadályt, amelyet korábban nem tudott. Van egy város a játékban, ahová belépve számos játéktermi játékkal kell szembenéznie, amelyekkel játszhat. Ezek valahogy a minijátékok szerepét töltik be a játékban. Élelmiszert és mágikus helyreállítási cikkeket is kaphat ebben a városban.

Technikailag az Intrepid Izzy remek teljesítményt nyújt, és 60 képkocka/másodperc sebességgel fut végig a játék során.A vizuális effektusok tekintetében világos és színes képeket látunk érdekes hátterekkel, amelyek a klasszikus platformer címekre emlékeztetnek. A játék soundtrackje is kiváló minőségű és sokféle dalával egy normál platformernek is kiváló. A klasszikus 2D platformerek rajongói igazán élvezni fogják ezt a játékot. A játékban használt sok elem a platformerek aranykorába visz vissza az 1980-as és 1990-es években, és a játék szórakoztató módon ötvözi ezeket az elemeket. A játék érdekes színpadi kialakításával és szórakoztató felfedezéseivel mindig humorérzékkel és sok meglepetéssel bír, ami egyáltalán nem unalmas játékmenettel rendelkezik, és akár órákat is el lehet vele tölteni.

Overall
8.3/10
8.3/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék Jitsu Squad

Játék áttekintése Chained Echoes