in

Játék áttekintése Chained Echoes

A független RPG fejlesztők mindig a régi 16 bites játékok sikeres képletét próbálják használni játékaikon. Ám közülük csak nagyon keveseknek sikerül ezt megtenniük és elérni céljukat. A Chained Echoes azonban ezt megteszi, és nem csak méltó tisztelgés a régi klasszikus szerepjátékok előtt, hanem képes felhasználni a műfaj modern mechanikáját, miközben megőrzi az eredetiséget a játékmenetben. Ezt a játékot Mr. Matthias Linda tervezte és fejlesztette, és japán szerepjátékok ihlették. Ebben a cikkben ezt a játékot tekintjük át a GamesFold webhelyről.

A 16 bites stílusú grafikával rendelkező játékokban a kamera elölnézetből van, és az ilyen játékok a 90-es években többnyire SNES kézikonzolra jelentek meg. A Chained Echoes játék is ugyanazt a grafikai stílust használja felépítésében, és olyan híres játékok ihlették, mint a Suikoden 2, Chrono Trigger, Final Fantasy VI. Ez a játék rendkívül gazdag és érdekes történettel rendelkezik, amely nagyon lassan indulhat, és meglehetősen zavaró lehet. A Chaained Echoes Valandis régiójában játszódik, egy háromezer éves vidéken, ahol nagy múltra tekint vissza a mágikus kutatás. Ezen a területen viszonylag hosszú háború zajlik a Taryn, Escanya és Garvos törzsek között, és egymással harcoltak újabb területek megszerzéséért. Ám egy napon hatalmas robbanás történt a Valandis kontinens keleti részén, amely több tízezer ember halálát okozta, és az országok békeszerződést írtak alá, mert senki sem vállalta a felelősséget az incidensért. Most, egy évvel a szerződés aláírása után több, nagyon különböző hátterű ember fogott össze, hogy megállítsák az összeesküvés okozta esetleges háború újrakezdését.

Ebben a játékban több különböző karakter szerepét vállalod, amelyek mindegyikének megvan a maga történeti háttere. Mivel több karakterből álló csapatot kell összeállítani, nincs egyetlen főszereplő. De talán Glenn, aki egy vörös hajú fiú, tekinthető a főszereplőnek. Tagja egy zsoldoscsoportnak, akik nagyon jártasak a mechanikus robotok vezetésében. A játékban mindenféle mechanikus roboton és léghajón ülhetsz és repülhetsz velük. Útja során különféle bossharcokkal és mellékküldetésekkel találkozhat. Glennt mentora és barátja, Kylian kíséri el, és izgalmas kalandba kezdenek, hogy megtalálják a tömegpusztító fegyver forrását.

A csapat hat főből áll, négy másik szereplővel, köztük Sienna, egy ravasz, de kedves tolvaj, Lenne, egy titkos személyazonossággal rendelkező hercegnő és védelmezője, Robb, valamint Victor, egy nemes lord. A játék eseményei egy csodálatos fantasy és steampunk világban játszódnak, tele különféle legendás koncepciókkal. Útja során számos szereplővel találkozhatsz, akiket a történetben haladva toborozhatsz a csoportodba. A játékmenet körökre osztott, és a műfajban megszokott rendszert használja, ahol a párttagok és az ellenségek felváltva támadják egymást.

Ennek a játéknak a játékmenete kiemelkedik a többi körökre osztott szerepjáték közül a csatákban alkalmazott részletesség és taktikai mélység. Minden harc, még a normál ellenségek ellen is kihívást jelenthet, és a harcrendszer nagyon gyors tempójú. A játékmenet részben a játék testreszabható rendszereket kínál, amelyek sokféleséget teremtenek. Ebben a játékban az azonos műfajú játékokkal ellentétben már nincs karakterszintező rendszer, helyette a főnökök legyőzése és a mellékküldetések teljesítése után a Grimoire Shards nevű elemeket kapod, amelyek a főmenüben a különböző típusok megtanulására szolgálnak. készségeket használnak. A játék harca mindig kihívást jelent, de nem túlzottan, és nem ragad le annyira az XP-k gyűjtése játék közben, hogy elveszítsd az ízlésed a fejlődés és ennek következtében a történet iránt.

A játék harcrendszere üdítő és meglepően mély, a sztori tartalma élvezetes és valósághű, a játék 16 bites SNES-stílusú grafikája valahogy régi-még újszerű és elképesztő. A játék pixel art stílusa különleges nosztalgikus érzést kölcsönöz a játékosoknak a csodálatos tájnak köszönhetően. A zenei részben dallamos dalok gyűjteménye vonzó háborús témákkal, amelyek rezonanciát és életet adnak az egész játéknak. A Chained Echoes egy egyedi és szórakoztató játék, amely minden szempontból lenyűgöző teljesítményt nyújt, különösen a zenei rész tekintetében. Szinte elmondható, hogy Mátyás Linda úr teljesen egyedül készítette ezt a játékot, autodidakta, haladó a videojátékok fejlesztésében. A Chaained Echoes egy nagy teljesítmény a szerepjátékok között, amely e műfaj klasszikus címeire emlékeztet. Ha Ön a japán RPG-k rajongója, ez az a játék, amelyet élvezni fog.

Overall
8.5/10
8.5/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 9/10
  9/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Intrepid Izzy

Játék Pid