in

Játék áttekintése Geometry Survivor

A 2000-es években nevetséges órákat töltöttem a Geometry Wars nevű régi Xbox Live játékkal. Mondhatnánk, hogy ennek a játéknak az eredeti platformja egyértelműen konzol volt, de ez nem jelenti azt, hogy rossz játék. Azonnal rossz. Ez csak egy fantasztikus ügyességi játék volt, ajánlom mindenkinek, aki szereti a pontokat kergetni.

Geometry Survivor alapvetően egy tisztelgés a játék előtt, nagyon hasonló esztétikával, amely erősen megráz a Vampire Survivors-szel keresztezett nosztalgiával. Félreértés ne essék, ezt a játékot nem is ugyanaz a fejlesztő készítette, de ez áll a legközelebb ahhoz a vonzerőhöz, amelyet a Geometry Wars sikerült elérnie. Ez egy hihetetlenül olcsó befektetés egy hihetetlenül nagyszerű roguelike élményért, amelyet ma már más platformokra is kiadtak.

Tisztelem azokat a fejlesztőket, akik olyan játékokat akarnak készíteni, ahol a bennük eltöltött idő értelmes és nincs mesterséges “dolga”, még akkor sem, ha az eredmény egy rövidebb játék. Szerencsére a fejlesztő Brain Seal egyike azoknak a cégeknek, amelyek az egyik legjobb Xbox 360-as játék emlékeit próbálták újrateremteni ezzel az új címmel, ami természetesen nagymértékben sikerült is.

De ne számíts arra, hogy a Geometry Survivor bármi újat kínál a maga műfajában, bár a játék minden más szempontból tényleg nagyszerű, ami a mókás faktort illeti, sekélyesnek találja a játékot. De a geometriai formák és az élénk színek határozzák meg a “túlélés” műfaj új kiegészítőjét.

Egy egyszerű, kis hatszög alakú hajóval kezdi. Természetesen az idő nagy részét ezzel az eszközzel fogja tölteni. Az egyedi megjelenés ellenére a mechanika meghatározott mintát követ. Az Ön feladata, hogy mozgassa a hajót a játéktéren, és elkerülje az ellenséget. A cél a 20 perces túlélés. Míg az Ön első hajója automatikus tűzbesorolással indul, mások nem feltétlenül rendelkeznek ezzel.

A Geometry Wars-szal ellentétben, amely egy ikerbotos lövöldözős játék volt, a Geometry Survivor (stílusától függően) nem lő, csak mozog. Egyes fegyverek „aktívak” abban az értelemben, hogy bizonyos módokon kell mozognia, hogy a legtöbbet hozhassa ki belőlük, ami egy gondolati és készségréteget ad a játékhoz. Futás közben krediteket szerezhet, amelyeket a futások között elkölthet, hogy olyan frissítéseket vásároljon, amelyek megkönnyítik vagy megnehezítik a játékot. Új hajókat is kinyithatsz, amelyek összekeverik a játékmenet mechanikáját.

A Geometry Survivor játékmenetben a legyőzött ellenségek tapasztalati pontokat dobnak. Ha elég, három véletlenszerű választás közül választhatsz új fegyvert. Csak hét különböző fegyvernek van helye, ezért válassza ki azokat, amelyek a legjobban tetszenek. Ez a választás magában foglalhatja a meglévő fegyverek fejlesztését is, például gyorsabb lehűlést vagy több golyót.

A másik dolog, amit szerezni kell, az arany. Ezt aztán új hajók vásárlására, egészség növelésére, bónuszok növelésére és számos egyéb dologra használják. A választás alapvető és nem olyan izgalmas. A pontok legfeljebb ötször bővíthetők, így nem lehet megszakítani a játékot.

Kétségtelenül életed legkönnyebb vívmányait szerezheted meg ebből a játékból, azzal a ténnyel, hogy minden játékpercért egy eredményt kapsz. Érdekes és egyben hülye ötlet. A játék készítőinek még arra sem volt türelmük, hogy érdekes eredményeket tervezzenek, hogy további motivációt keltsenek a közönségben. Körülbelül 30 percbe telt, mire megszereztem az összes eredményt, ugyanakkor szerettem volna, ha a játék sokkal hosszabb lenne, mint most.

De véleményem szerint a Geometry Survivor kiemelkedő tulajdonságai az emlékezetes zenéje és a hihetetlenül gyönyörű látványvilága. Ha van egy okod arra, hogy esélyt adj ennek a játéknak, akkor ez az. Néhány perc alatt megtapasztalhat egy gyönyörű és fülkímélő játékot a roguelike műfajban, amely színes és neon vizuális effektusokkal kombinálva kielégítő esztétikát teremt.

Összességében az általam fizetett kis árért a Geometry Survivor tényleg megérte. Igaz, ez egy nagyon primitív felfogás a “túlélő” műfajról, de gyönyörűen néz ki, hibátlanul játszik, és magas a függőségi faktor. Nem túl nehéz, és néhány futtatás és frissítés után elvégezhető. Ez a játék a Geometry Wars és a Vampire Survivors sok jó részét ötvözi, ezt ajánlom, ha valamelyik játék tetszik. Ha mindkettőt szereted, ne habozz egy pillanatig sem.

Overall
8.3/10
8.3/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése RedRaptor

Játék áttekintése Dungeonoid 2 Awakening