in

Játék áttekintése Dungeonoid 2 Awakening

A 80-as és 90-es években arcade gépekre kiadott több tucat klasszikus és régi játék közül az Arkanoid az egyik legismertebb és leghíresebb játék, amelyet kétségtelenül legalább egyszer tapasztalt életében. Ebben a játékban egy lapát irányítható, melynek segítségével a labdát úgy kell irányítanod, hogy eltaláld a képernyő tetején lévő különböző blokkokat, és a fizika törvényei szerint elpusztítsd azokat, és győzelemre vigyél.

A Dungeonoid 2 Awakening, akárcsak az első verziója, egy arcade stílusú cím, amely az Arkanoid sorozat régi és ismert alkotásai előtt tiszteleg, és új játékmechanikai és pixeles vizuális effektusokkal igyekszik eltérni ettől. Add ide a sorozatot. Bár ezen a téren nagy lehetőségek rejlenek, nem tudta ezeket maradéktalanul megvalósítani, és olyan problémákkal jár, amelyek megakadályozták a fejlesztőket abban, hogy megvalósítsák ambícióikat. Bár még nem játszottam a játék első verziójával, az értékeléseim alapján azt tapasztaltam, hogy ez óriási visszalépés, és a legtöbb esetben megnehezíti a játék igazán frissítő részeinek teljes élvezetét.

Ami a játékmenetet illeti, a Dungeonoid 2 Awakening megpróbálja ötvözni az Arkanoid játékmechanikát a dungeon crawling elemekkel, és bár ez papíron érdekes és szokatlan koncepció, számos végrehajtási problémával jár. A játék egy kis mozgásteret vesz igénybe, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a műfajok keveréke kellően jól működik együtt.

Csakúgy, mint az Arkanoid, a labda és az evező a támadás két fő összetevője, különböző téglakombinációkkal és elpusztítandó ellenségekkel. Meg kell semmisíteni mindent, ami megjelenik a képernyő tetején a golyókkal. Négy különböző osztály van, némileg eltérő statisztikával: Sorcerer, Priest, Paladin és Amazon, bár a legnagyobb különbség a speciális támadásokban rejlik, amelyeket a power-up töltenek fel. Ezeknek az erősítéseknek a hatalmas száma túlságosan egyszerűvé tette a játékmenetet.

A megszerzett képességek közé tartozhat az evező hosszának növelése, a labda lassítása és a varázsrúd növelése. A speciális támadások csak akkor alkalmazhatók, ha ez a varázsléc megtelt, és nagyon hasznosak, ha nehéz végső téglát keresel, vagy extra sebzést okozol az ellenségnek.

A játék színpadi felépítése teljesen lineáris, a hat szint mindegyike arra kényszerít, hogy lapátokkal és labdákkal szinte bármit összetörj az utadban. Ennek a lineáris szerkezetnek köszönhetően nincs semmi extra a felfedezni kívánt szinteken. Még a dungeon kúszóelemei is felületesek, és lényegében sínen járó élményt nyújtanak. Ezen kívül minden szinten vannak titkok, például egy kulcs a láda kinyitásához. Van egy eladó is, aki eladja a bájitalt, amely segít folytatni a játékot. Minden pálya végén egy epikus boss-csata következik, amely kielégítő utolsó kihívást ad a játékmenethez.

A játékkal kapcsolatos kritikák közé tartozik, hogy az időkorlát egyfajta nyomást gyakorol rád, és ez a funkció unalmassá teszi a játékmenetet. Általában azoknál a játékoknál, ahol a labdát rúgod, nem szabad időt takarítani. Bár a frissítésekkel több időt is hozzáadhat a játékhoz, ez az extra idő nem elegendő a folytatáshoz. Ha kifogy az időből, megbukik, és újra kell indítania a pályát az elejéről. A játék kézikönyvében sok olyan szöveges hiba is található, amelyek megzavarják. Mindezek miatt a játék nagyon optimalizálatlan.

A játék legnyilvánvalóbb jellemzője az egyszerű pixel art stílus, valamint az ismerős hangeffektusok, amelyek a régi arcade játékokra emlékeztetnek. Míg más indie címeknél újra és újra láttunk hasonló grafikát, az itt leírtak jól működik, és egyáltalán nem rossz. Nincs benne semmi egyedi és jól teszi a dolgát. A játék technikai teljesítménye konzolokon, különösen a Nintendo Switchen többnyire jó, de magasabb szinteken és amikor a képernyő zsúfolt lesz, egy kis akadozással találkozik, ami befolyásolja a játék teljesítményét.

Összességében a Dungeonoid 2 Awakening egy egyszerű ajánlás minden régi Arkanoid-rajongónak, aki egy addiktív játéktermi játékot szeretne megtapasztalni. Vonzó játékmenettel és kellemes művészi dizájnnal rendelkezik, de az időkorlát és a játék lassú előrehaladása kevés tévedési lehetőséget hagy, és az agresszíven felajánlott teljesítmények megnehezítik a folytatást.

Tetszett az is, hogy volt benne néhány RPG vagy Rogue elem, ami még érdekesebbé tette a játékmenetet. Ebben a játékban azonban korlátozott szórakozást fogsz tapasztalni, ami csak a régi arcade játékok megrögzött rajongói számára vonzó. A játék minden problémája ellenére mégis élvezetes cím, amelyet egy kis csapat készített.

Overall
7/10
7/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 7/10
  7/10
 • Játékmenet - 6/10
  6/10

Játék áttekintése Geometry Survivor

Játék áttekintése Gastro Force