in

Játék áttekintése Faircroft’s Antiques: Treasures of Treffenburg

A Hidden Object a videojáték-ipar egyik híres műfajának a neve, amelyet a rejtély vagy rejtvénystílus egyik alágazatának tartanak. Ezt a műfajt a múlttól napjainkig az egyik legnépszerűbb stílusnak tartották, bár az utóbbi években igen csekély szerepet kapott, de mégis megvannak a maga rajongói. Tekintettel arra, hogy a független játékstúdiók nem fogadták szívesen ezt a műfajt, ez a műfaj lassan feledésbe merült, és a Faircroft’s Antiques: Treasures of Treffenburg című játék megjelenésével új élet lehelt a testébe. Tartson velünk, és értékelje ezt a gyönyörű játékot a GamesFold webhelyén.

A Hidden Object játékokban egy fix, általában kép formájú képernyő kerül elénk, a kép oldalain pedig viszonylag hosszú lista található a különféle tárgyakról és eszközökről. Minden egyes elemet meg kell találnia a kívánt oldalon (amely gyakran nagyon elfoglalt), hogy a nevüket automatikusan áthúzzák és eltávolítsák a listáról. A Faircroft’s Antiques: Treasures of Treffenburg játék a Faircroft’s Antiques játéksorozat öt részének első változata, amelyek a Hidden Object műfajba tartoznak. Ez a játéksorozat egyetlen karakter történetét követi, aki különböző területekre utazik, és váratlan események történnek vele.

Ez a játéksorozat egy Mia Faircroft nevű fiatal nő történetét meséli el, aki műrestaurátor. Bejárja a világot, és útja során segít az embereknek, hogy restaurálják értékes régi alkotásaikat, régiségeiket, de nagyon kedves személyisége, hogy miközben megjavítja az emberek régi alkotásait, szíve is lehet. Faircroft Antiques: Treffenburg kincsei című művében az ausztriai Treffenburg városba utazik, ahol elkezdi kutatni Lady Ophelia Harcourt, egy 19. századi hölgy élettörténetét, akinek az épületek nagy része családja tulajdonában van. várost, és jelentős mennyiségű értékes művet is hagytak hátra őseiktől.

A Faircroft’s Antiques: Treasures of Treffenburg egy régi stílusú Hidden Object játék, amely inkább a rejtett tárgyjelenetekre és a minijátékokra koncentrál, és kevésbé a kalandra, de itt szinte nincsenek kalandelemek. Ehelyett a karakterek közötti nagy mennyiségű párbeszéd és identitásuk fejlődése a Faircroft játéksorozatát a Hidden Object cím és a vizuális regény határára helyezheti. A játékmenet nagyon egyszerű: a képernyő alján megjelenik egy névlista, amely jelzi a környezetben található rejtett tárgyakat. E lista szerint meg kell találni a nevükhöz kapcsolódó objektumokat a játékkörnyezetben a következő lépésekhez.

A játék grafikájáról elmondható, hogy minden helye szépen megrajzolt és apró animációkkal díszített, melyek mindegyike hozzájárult a kellemes és kedves hangulat megteremtéséhez. Különböző játékkörnyezetekben könnyedén láthatja az ablakon kívül eső hó, az utcákon sétáló embereket, az üzenetek fogadásakor be- és kikapcsolódó telefonokat és sok más apró részletet, amelyek nagyszerű érzést adnak minden jelenethez. Úgy tűnik, hogy a megkeresendő objektumok véletlenszerűen generáltak, és képük egy része a háttér tetején jelenik meg, így könnyebben megtalálhatóak. Ez a szerelő egyáltalán nem bosszantó, de az a probléma, amit létrehozol, az, hogy távol tart attól, hogy mélyen megtanulja a játékot. Másrészt a játék során használt színpaletták teljesen összhangban vannak a környezettel. A játék hangsávja is nagyon jól sikerült, és kellemes pihentető érzést ad.

A sorozat első kiadásának számító Faircroft’s Antiques: Treasures of Treffenburg játék egy új, jól kidolgozott, szórakoztató és lenyűgöző történetet mesél el 20 epizódban. Ez a játék színes kalandot ígér a Hidden and Object műfaj rajongóinak, amit 10 óra alatt be is fejezhetsz. Ha a “rejtett tárgyak” műfaj játékait tengerként képzeljük el, ez a játék a legmagasabb ponton és a víz felszínén áll tekintéllyel. Ez a kiadás nagyszerű bevezetés a Faircroft Antiques franchise-ába.

Overall
8.3/10
8.3/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék értékelés A Frog’s Job

Játék áttekintése Faircroft’s Antiques: Home for Christmas