in

Játék áttekintése Faircroft’s Antiques: Home for Christmas

A korábbi években a Hidden Object műfajú játékok nagyon népszerűek voltak a játékosok körében, és ebből a műfajból számos címet adtak ki, amelyek mindegyike különleges előnnyel rendelkezett a másikkal szemben. Mivel akkoriban még nem létezett az a sokféle játékműfaj, amit ma látunk, a Hidden Object stílusú játékok kiemelt jelentőséggel bírtak a játékosok körében, és a gyártó stúdiók figyelme is ezeknek a címeknek a megalkotására irányult. De az idő múlásával és az újabb és változatosabb műfajok megjelenésével a Hidden Object műfaj feledésbe merült, és senki sem törődött azzal, hogy 2020-ig hiányoznak, megjelent a Faircroft’s Antiques játéksorozat, amely ismét újjáélesztette ezt a népszerű műfajt. Az előző cikkben áttekintettük ennek a franchise-nak az első verzióját, ebben a cikkben pedig áttértünk a második verzióra, a Faircroft’s Antiques: Home for Christmas, és áttekintettük azt.

A Faircroft’s Antiques: Home for Christmas című játékban ismét láthatjuk a sorozat főszereplőjét, Mia Faircroftot, aki ezúttal új helyre utazott. Elérkezett az ünnepi szezon, és most van a legjobb alkalom, hogy Mia Faircroft meglátogassa családját. Ezen az utazáson elkíséri barátja, Maria, aki ironikus módon nehéz időket él át, élethelyzete pedig kedvezőtlen. Amikor azonban ez a két karakter megérkezik Mia házához, újra elkezdődnek a játék kalandjai, ami az elveszett tárgyak megtalálását jelenti. A Home for Christmas játék, ahogy a neve is sugallja, a karácsonyi ünnepség témáját meséli el, hogy ha nem is van itt az ünneplés ideje, a szellemét felhasználhatjuk egy kis vidámságra és jól érezzük magunkat.

A játék sztoritartalma nagyon jól meg van írva és sok érdekes párbeszéd található benne, amiket persze viszonylag hosszú terjedelmük miatt a képre kattintva átugorhatunk. A szereplők eleinte kicsit morcosak, de idővel a karácsonyi hangulat mindent átvesz és mindenre pozitívan hat az általa hozott örömmel, boldogsággal. Ha az előző verzióval játszottál, azt tapasztalhatod, hogy a Home for Christmas nem vezet be semmilyen új mechanikát, amelyet használni szeretnél. Az egyetlen különbség e verzió és az előző verzió között, hogy a tárgyai a játék tartalma szerint mind a karácsonyi bulihoz kapcsolódnak. A képernyő alján található a karácsonyi tárgyak listája, ennek a listának az objektumai mind szétszórtan és rejtve vannak a játékkörnyezetben, ami egy fix háttér. Használnia kell intelligenciáját és megértő erejét, hogy megtalálja a releváns tárgyakat, és így haladjon tovább a szakaszokon. Nincs időbónusz, ha gyorsan megtalálod ezeket a tárgyakat és dolgokat, és nincs pontrendszer a játékban. A cél csupán az, hogy megtalálja a listában szereplő összes objektumot.

A Faircroft’s Antiques: Home for Christmas játékban az előző verzióhoz hasonlóan számos rejtvényt vagy minijátékot is figyelembe vesznek, amelyek magukban foglalják a tárgyak illesztését mindenféle rejtvény megfejtéséhez, amelyek csak szórakozásból készültek, és nem túl bonyolultak. Ennek a verziónak az egyik érdekessége, hogy a játékot a történet vagy az úgynevezett “Free Play” révén játszhatja. Ha ezt a módot választja, akkor nincs történet vagy továbblépés. Csak ki kell választania egy állóképet, és elkezdheti keresni a tárgyakat. Ennek a szakasznak az az érdekessége, hogy a megkeresendő elemek nem feltétlenül ugyanazok, mint a történet verzióban, ami viszont némi változatosságot teremt. Grafikát tekintve a játék egy szinten van az előző verzióval, ezúttal azonban a karácsony közeledtével vidámabb környezetek és színek elé nézünk. A játék hangsávjainak hangja egy kicsit túl hangos, és talán egy kicsit bosszantó is.

A Faircroft’s Antiques: Home for Christmas című filmben a legtöbb jelenet megtervezése érdekes és okos. Mint minden Faircroft Antique játéknak, ennek a verziónak is van követnivalója, bár a játékban a párbeszédek kicsit hosszúak lehetnek, de rákattintva átugorhatjuk őket. A játék rejtvényei ugyanolyan szórakoztatóak, mint az előző verzióban. Tartalmából adódóan karácsonykor kicsit helyénvalóbbnak tűnhet ezzel a játékkal játszani, de a rejtett tárgy műfaj kedvelőinek ez nem sokat számít, számukra pedig a Faircroft Antique sorozat bármikor élvezetes játék. Tehát ha szereted ezt a stílust, és élvezted az előző verzió élményét, akkor ezt a játékot is nagyon szórakoztatónak találod.

Overall
7.3/10
7.3/10
 • Grafika - 7/10
  7/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 7/10
  7/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Faircroft’s Antiques: Treasures of Treffenburg

Játék áttekintése Faircroft’s Antiques: The Heir of Glen Kinnoch