in

Játék áttekintése Duck Detective: The Secret Salami

Duck Detective: the Secret Salami egy nagyszerű rövid játék, ahol Eugene McQuacklin kacsanyomozóként játszol, aki a Secret Salami ügyében nyomoz. A játék kiemelkedő jellemzője a főszereplő hangjátéka és zenéje, amely tökéletesen ötvözi a noir hangulatot egy buta kacsajátékkal és egy szalámiközpontú cselekményrel. Ez a játék egy hagyományos detektívtörténet összes összetevőjét ötvözi sok humoros témával, végül pedig egy egyedi, bájjal teli kirakós játékot kínál. Rövid időtartama ellenére nagyon élveztem a játékot. A humor, az intrika és a bájos karakterek elragadó kombinációja magával ragadott és szórakoztatott.

Ahogy mondtam, ebben a játékban Eugene McQuacklin, a mély hangú kacsanyomozó szerepében játszol, aki egy könnyen megoldható ebédlopásnak tűnik, de ez csak a kezdete egy mélyebb rejtélynek! Meg kell tanulnod, hogy kik a tettesek, és milyen mélyebb titkok rejlenek a játékban a félelmetes levezetési képességeid révén. Ha egy hétköznapi, történetekkel vezérelt játékot keresel, amelyet néhány órán keresztül élvezhetsz, ez határozottan hangulatos választás. Ez nem túl nagy kihívás, de azt is gondolom, hogy az emberek nem valószínű, hogy minden rendben lesz az első próbálkozásra.

A Duck Detective: The Secret Salami játékmenete szórakoztató és magával ragadó. Kacsadetektívként sétálsz, vizsgálod meg a környezetet és interjúztatod a gyanúsítottakat, hogy megfejtsd egy ellopott ebéd rejtélyét. A nyomozás során kapott nyomokat arra használjuk fel, hogy olyan következtetéseket vonjanak le, amelyek előremozdítják a történetet, hasonlóan ahhoz, ahogyan ez a Detective Grimoire játékokban történik. Ez egy jó módszer annak biztosítására, hogy a játékos ne legyen azonnal elárasztva az információkkal.

A játék elején engedélyezheti az automatikus párbeszédet. Ezt követően egy másik választási lehetőséget kapsz a játék élményét illetően. Választhat a „Detektív mód” vagy a „Sztori mód” közül. A saját játékomban a detektív módot választottam, így ahogy haladok előre, a tapasztalataim és a véleményem ezen a választáson alapulnak. Még nem játszottam a sztori módot, de valószínűleg hasonlóak. Persze nem lenne rendőrjáték, ha nem e körül forogna a játékmenet. A játék egy helyszínen játszódik, öt beltéri és egy kültéri térrel, ahol a nyomozás kezdődik.

A játék fő mechanikája a kacsa-mentesítési készséged és a megfigyelőképességed. Ezeknek a képességeknek köszönhetően különböző embereket vizsgálhat meg, és időnként felkeresheti őket további információkért, miközben körülnézhet nyomok után is. Ez lehetővé teszi a magazinhoz hozzáadandó kulcsszavak kiválasztását. Azonban nem követi nyomon, hogy ki mit mondott, ezért emlékeznie kell néhány részletre.

Ha elegendő kulcsszót fedezett fel tudásával, befejezheti az oldalt, és továbbléphet. Ily módon fokozatosan összerakja a történet darabjait. Néhányan ezt már tudják olyan játékokból, mint a Golden Idol és az Obra Dinn. Viszont soha nem játszottam velük, szóval ez új és izgalmas volt számomra.

Bónuszként egy imádnivaló bélyeget kapsz, amikor megoldod a naplód oldalát. Egyszerű volt; A legtöbb intuitívnak és egyszerűnek tűnt, de a végén egy kicsit bonyolultabbá vált. A kritikákban ismétlődő fő kifogás az, hogy a Duck Detective – The Secret Salami túl rövid játék. Valószínűleg 2-3 óra alatt befejezheti. Én is csináltam. A játék sem olyan nagy kihívás. Egyetértek az értékelések ezekkel a pontjaival, és megértem, ha úgy gondolja, hogy a jelenlegi ár csak néhány órányi tartalomért magas.

Vizuálisan a játék aranyos és rajzfilmszerű. A karakterművészet arra emlékeztet, hogyan néz ki és mozog a Paper Mario-ban, ahol egy 2D-s karakter van 3D-s környezetben. Élveztem ezeket a látványvilágot. A puha hátterek és a szinte papírból vagy kartonból kivágott karakterek igazán megkülönböztették őket, különösen, amikor nyomozónk mozgott.

Élveztem, ahogy a jelenet képe tisztábbá válik, ha feltartja a távcsövet, hogy részletesebben lásson tárgyakat, miközben az értékes nyomokat keresi. Azt is nagyszerűnek tartottam, ahogy a “noir zsarufilmeket” beépítették vágójelenetekként, és úgy éreztem magam, mintha egyben lennék. A filmzene is jó, illik a detektívtéma hangulatához.

Összességében a Duck Detective: The Secret Salami tökéletes azok számára, akik szeretnek egy jó tempójú játékot átélni, miközben jól érzik magukat ebben a noir stílusú rejtélyes játékban. Ez egy gyönyörű játék, szórakoztató rejtvényekkel, érdekes cselekményekkel és tele szórakoztató karakterekkel, néhány résznél észrevehető a humor, és az eredményeket egy játékban könnyű megszerezni. Bárcsak egy kicsit tovább tartana. Egy nagyszerű, de rövid játék, amelyet mindenki élvezhet.

Overall
9.3/10
9.3/10
 • Grafika - 10/10
  10/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 9/10
  9/10
 • Játékmenet - 9.5/10
  9.5/10

Játék áttekintése Tennis Manager 2024

Játék áttekintése Dig or Die