in

Játék áttekintése Dice Assassin

Dice Assassin egy egyszerű, körökre osztott, szélhámos stratégiai játék, amelyben a játékosok kis helyen küzdenek meg különböző ellenfelekkel, és innovatív dizájnnal és kifogástalan stratégiákkal sakk-alapú csatákat nyernek. Nagy rajongója vagyok a roguelike játékoknak, és miután megláttam ezt a játékot a Steam áruházban, észrevettem, hogy ötvözi a sakk szerkezetét a műfajjal, és nagyon meglepődtem. Elsőre kicsit nehéz elhinni, de a Dice Assassin valójában az akciódús szélhámos mechanikát ötvözi a kockákkal, kártyákkal és a körökre osztott sakkmechanikával egy meglehetősen egyedi élmény érdekében.

Ebben a játékban nincs történet és nincsenek karakterek, akik elmesélhetnének egy átszőtt történetet, csak egy bérgyilkosra van szükséged, és megpróbálja végigmenni a szörnyek emeletén, de túléled? Ebben a játékban a siker a mozgás és a támadási minták gondos megfigyelésére, valamint a szörnyek pontos elhelyezésére összpontosít.

Ennek a játéknak a játékszabályai könnyen érthetők. A játékosoknak összesen 2 kockájuk van, amelyek a felület bal alsó sarkában találhatók. A rendszer minden körben automatikusan dob kockával, és a játékosoknak dönteniük kell és cselekedniük kell a kockaeredmények alapján, vagy ki kell hagyniuk a körüket és helyben kell maradniuk.

Amikor Önre kerül a sor, megnyomhatja a Z gombot, és a WSAD billentyűk segítségével kiválaszthat egy célt, majd cselekedhet, vagy közvetlenül a célhálóra kattinthat az egérrel. A karakter ezután a célrács felé halad, útközben megsértve a rács egységeket, ha ellenség van a célhálóban, a karaktered megállít egy rácsot az ellenség előtt, majd támadni kezd.

A Dice Assassin játéktérképe egy 7×7-es sakktábla, amelyen minden alkalommal, amikor átlépsz egy szintet, különböző ellenségek jelennek meg. Az ellenségek különböző akciómódokkal rendelkeznek, például egerek átlós vonalon sétálnak, békák egyenes vonalon sétálnak és üldözik a játékost, denevérek támadják meg a környező rácsokat a játékos iránya alapján, automatikusan bombáznak támadás után vagy miután több körből felrobbannak. Ha egy ellenség előrenyomulás közben eltalálja a karaktert, az megsérti a karaktert, így a játékos célja az, hogy minél tovább túlélje és megölje az összes ellenséget.

Ez a mechanizmus villogó piros dobozként jelöli meg minden ellenség támadási tartományát a térképen, így a játékosok felhasználhatják stratégiájukra. Ha azonban túl sok az ellenség, a támadási tartományuk átfedi egymást, így a játékosok lehetetlenné teszik, hogy észrevegyék őket.

A játékmenet jó érzés, a sakkszerű szempontok a szélhámosokkal kombinálva, a meccs nagyon jól néz ki, és könnyen függővé válik. Mind a bolt, mind a küldetések új feloldásokat és tárgyakat adnak, amelyek minden próbálkozás után szórakoztatóak lehetnek, és továbbra is játszhatsz, de van valamiféle történet vagy befejezés, jobb kártyák/talán együttműködések, és módok hozzáadása egy játékhoz, ahol ezeket használod. az egyre erősebbé válni sokkal érdekesebb lehetett.

Mivel a szintek között kapott arany és kártyák (és nem a futások, ami minden új partit unalmasabbá tesz, mint az előző) teljesen véletlenszerűek, és nem adnak sok választási lehetőséget, egyszerűen nagyon hamar frusztráltnak fogod érezni magad. Ennek eredményeként a körülbelül húsz szinten tapasztalható korlátozott fejlesztések és néhány főnök ellenére az érdemi frissítések elérése továbbra is kihívást jelent.

Összességében, bár a játék kis méretű, a stratégia egyáltalán nem rossz, a játékosoknak nemcsak támadniuk kell minden körben, hanem figyelembe kell venniük a pozíciójukat és az ellenséget is a következő körben. Az építési tartalom is nagyon fontos, ha vakon költöd az aranyat, valószínűleg nem ad elég erőt a főnökkel szemben, és ennek következtében nehezen fogod játszani a játékot.

Vizuálisan a Dice Assassin felhasználói felülete és grafikája egyszerűnek, de letisztultnak tűnik, a sakktábla megjelenése pedig azonnal felfedi a sakk ihletését. A játék pixelgrafikája ügyesen ötvözi a játékmenet különböző elemeit. A filmzene számos dalt is tartalmaz, amelyek a régi retro stílusú játékokra emlékeztetnek.

Összességében a Dice Assassin nagyon szórakoztató, és rengeteg potenciál van benne, ez az a fajta játék, amit órákig tudok játszani, de sajnos 3-4 óra is elég ahhoz, hogy a tartalom végére jussak , de ez jó összeg a játék árát tekintve. Azonban nem hiszem, hogy eléri a Roguelike vagy más sakkjátékok magasságát, de továbbra is hiszem, hogy van benne egy bizonyos öröm, ami határozottan szórakoztató lehet néhány óra szabadidő eltöltése.

Overall
7.3/10
7.3/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 6.5/10
  6.5/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Seed of Life

Játék áttekintése Ziggy