in

Játék áttekintése Seed of Life

“Seed of Life” egy nagyon pihentető, harmadik személy kalandja, gyönyörűen becsomagolva egy színes fantasy kirakós játékba. A játéknak megvan az esélye arra, hogy nagyszerű cím legyen, mert nagyon jól néz ki, de van néhány rossz dolog, ami elveszik egy időkorlát alatt. Természetesen a problémák ellenére ez egy olyan cím, amelyet sok játékos élvezhet. A Seed of Life-t a MadLight fejlesztője fejlesztette ki, és eredetileg 2021-ben jelent meg PC-re. Körülbelül három év után a GS2 Games kiadó 2024. május 30-án kiadta Xbox, PS és Nintendo Switch konzolokra, és a kétségtelen igazság az, hogy ez egy kiábrándító kalandjáték, felejthető történettel unalmas, a platformelemek pedig unalmasak.

A játék története ott kezdődik, ahol az idegenek megszállták a Lumia erőforrásokkal teli bolygót, és ellopták az élet minden létfontosságú forrását, a Lumiumot. Ez az értékes erőforrás fenntartja az egyensúlyt és összetartja a világot. Enélkül az élet elpusztulna, és még a nap is elpusztulna. Cora, Lumia lakója talál egy régi könyvet, amely leírja nagyapja hősies küldetését, hogy megtalálja az élet magját.

Ez a mag újraéleszti az életet a bolygón, és helyreállítja a rendet a világban. De a nagyapja nem jár sikerrel a küldetésben, hogy visszaszerezze ezt az értékes erőforrást, és soha nem tér vissza. Emiatt Cora, aki nem veszítette el a reményt, úgy dönt, követi nagyapja útját, és megpróbálja megtalálni őt, és megmenteni a bolygót.

Ahogy mondtam, a Lumia bolygó hanyatlóban van, éghajlata pedig szennyezett. A sötétség betölti a földet, és lassan elpusztít mindent, amihez hozzáér. Minden sötétben töltött másodperc elszívja az energiádat, amíg meg nem halsz. Az egyetlen esélyed az, hogy a sötétben futsz, és olyan bázisokat találhatsz, ahol biztonságban vagy, és helyreállíthatod egészséged és fogyásod. A technológiát úgy nyerik el, hogy megtalálják a talizmánt, egy ősi műtárgyat, amely úgy tűnik, hogy kötődni fog hozzád, és idővel a részeddé válik, és képes különleges képességekkel rendelkező kapszulákat tartalmazni.

Ez lehetővé teszi, hogy tudd, mekkora fényerővel és egészséggel rendelkezik, és nyers helymeghatározóként működik azáltal, hogy a célpont irányába mutat. Ezeket a kapszulákat speciális állványokon gyűjthetjük össze, ahol három kerék forgatásával kell megfejteni egy képes rejtvényt. Az alap feloldása után kapszulát vásárolhat sziromhoz. Hat kapszulát kell összegyűjteni, amelyeket a fejlődés során sorrendben helyezünk el. Miután összegyűjtötted a kapszulát, a játék szószedetében további részleteket ad a használatáról, és útmutatást ad a használatáról.

A Seed of Life nem egy nyitott világú játék, hanem utakat kell követni, a világban haladva rendszeresen fejtörőket kell megoldanod az oldalon vagy a környezet segítségével. A játékkal kapcsolatos főbb problémák közé tartozik, hogy a Nintendo Switch kezelőszervei rendkívül lazák és szétszórtak, és számtalan platformhalálom volt, amelyekről úgy éreztem, hogy ez nem az én hibám. Például a levegőben lévő platformokon ugrás kihívást jelentett, mert a főszereplő meg tudta állni az ugrás közepén. Szerintem lehetetlen így megállni. Nincs olyan, hogy tehetetlenség? Ez azt jelentette, hogy újra és újra meg kellett próbálnom, hogy átjussak ezen a szakaszon. Voltak más furcsaságok is, amelyek a platformozást házimunkavá tették.

Vizuálisan a játék környezetei nagyon gondosan vannak kidolgozva, nagyon finom részletekkel, amelyek kétségtelenül kiemelkednek a játék során, az agy edzésén túl a játék sok mindent kínál a szemnek. A játék grafikája nagyon szép, színes és fényes, és az esztétika valószínűleg a játék csúcspontja, és még a sprint mechanikáját is nagyon élvezetes nézni.

A hangeffektusok nagyon jók a sci-fihez, például a környezeti hangokhoz és a durva környezeti hangokhoz. A szinkronjáték rajzfilmszerű minőségű, és nincs emberi hangja. Tehát hiányoznak belőle az érzelmek, és időbe telik, amíg megszokja.

Röviden, a Seed of Life egy szórakoztató rejtvénykaland, néhány apró hibával, amelyek rontják az élvezetes élményt. Élveztem ennek a játéknak a kiindulópontját és a gyönyörű művészetét, de néhány dolog tönkretette az élményt számomra. A játszható karakter hangjátéka kissé elavult, lapos, sőt érzelemmentes volt. Kár, mert maga a történet nagyon érdekes volt, és nagyon szerettem volna többet megtudni arról, hogy mi történik.
A felfedezés szórakoztató volt, és új képességekre tesz szert, ahogy halad, és egyre több világgal találkozik. Sajnos számomra némileg az is elrontja, hogy van egy fix órád, ami egy állandóan futó egészségrúd formájában kimerül, vagyis az egyik pontból a másikba jutás versenyfutás az idővel, és lehet. t egyszerűen csak állj meg, és érezd a rózsák illatát, és közben gyönyörködj a tájban. Ezen okok miatt vegyes érzéseim vannak ezzel a játékkal kapcsolatban, de lehet, hogy mások élveznek olyan dolgokat, amelyeket én nem.

 

Overall
7.1/10
7.1/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 6/10
  6/10

Játék áttekintése Doug’s Nightmare

Játék áttekintése Dice Assassin