in

Játék áttekintése DETECTIVE – Minerva case

Nem vagyok nagy rajongója a rendőr- és nyomozójátékoknak, ezért nem vagyok szakértője ezen a területen. De amikor néhány éve játszottam a DETECTIVE: Stella Porta Case-t, rájöttem, milyen ritka gyöngyszemek hiányoztak. Ez egy bûnmegoldó játék volt, amely egy kiforrott történetet mesélt el számos bûnügy nyomozása alapján, amelyek mindegyikéhez bizonyítékot kellett keresni, hogy megtudja, mi történt. Most, 2024. június 6-án megjelent ennek a játéknak a folytatása DETECTIVE – Minerva case néven, amely ugyanazokat az általános elveket használja, mint az előző verzió, és a papírmunkáról és a bizonyítékok elemzéséről szól. azzal a fő különbséggel, hogy más témájú történetet mesél el egy másik korszakban.

A Detective Minerva Case játék története 2068-ban játszódik egy cyberpunk városban, ahol számos gyilkosságot követtek el, és Ön nyomozóként felelős ezek kivizsgálásáért. Időközben a Luna Corps nagyvállalat bemutatta új, Minerva nevű mesterséges intelligenciáját, amely titokzatos természettel bír, és minden gyilkosság ehhez köthető.

Az Ön feladata, hogy megtudja, mi történt az egyes bűncselekményeknél. Teljesen használnod kell az érzékeidet, hogy megtaláld az összes bizonyítékot, még ha rejtve is. A bizonyítékok beszerzése után minden ügyet az irodájában kell megoldania. Összesen 6 forgatókönyvet kell végignéznie, hogy megtudja, mi történt a Minervával és a Lupa Hadtesttel.

Összességében, ha megfelelt a DETECTIVE: Stella Porta Case-nek, akkor biztosan élvezni fogja a Detective Minerva Case-t. Itt is végigmész egy sor helyszínen, látod az utcaképeket, bemész egy nagy irodába számítógépes szerverekkel, hogy nyomokat keress. Még mindig össze kell szednie az összes nyomot és bizonyítékot az esetek megoldásához. Két történetbefejezés is van, amelyeknek érzelmi állapota van.

A DETECTIVE – Minerva ügy játékmenete az, hogy először bizonyítékokat gyűjt, majd az irodában rendszerezi őket, és lassan játsszon ilyen módon. Általánosságban elmondható, hogy ennek a játéknak egy addiktív és vonzó játékmenete van, amely nagyon jól van kivitelezve, és bár rövid, igyekszik nem marad túl a fogadtatáson. A legtöbb feladatot kevesebb mint egy óra alatt teljesítheted a játékban, és közben 1000 g teljesítménypontot szerezhetsz.

Amikor megérkezik a tetthelyre, több olyan nyomot kell találnia, amelyek bárhol elrejthetők. Ezekben a pillanatokban teljesen az érzékeidre kell hagyatkoznod, hogy mindent megtalálj. Ezek a nyomok lehetnek holttestek vagy gyorsítótárak. Miután összegyűjtötte a bizonyítékokat, be kell mennie a rendőrségre, ahol lineáris időkeretben fel kell tennie a bizonyítékokat egy táblára, a vonatkozó üggyel együtt. A bizonyítékok elhelyezkedésének módja kihívást jelenthet, de egyben nagyon érdekes is.

Ami a vizuális effektusokat illeti, a játék környezeti és grafikai részletei gyönyörűek, és lenyűgöző kilátást kínálnak. Főleg, ha az ablakból nézzük a külső környezetet, jól látható a napfény spektruma, és jól felismerhető a cyberpunk város látványa. Csodálom a beltéri és kültéri környezetek ilyen kombinációját, amely művészileg vonzó, és még a környezet kialakításánál a részletekre való odafigyelés is igazán figyelemre méltó.

A filmzene is jól van elkészítve, és izgalmas pillanatokat ad a játék hangulatához, amire szerintem az egész játéknak nagyon szüksége van. Azonban még a jó zene sem tudja pótolni a játék egyéb aspektusaival kapcsolatos problémákat.

fSzóval, lehet, hogy én és az én elvárásaim miatt nem kutattam eléggé a DETEKTÍV – Minerva esetet, de nagyon szeretem a nyomozós játékokat, ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom ezt, mert nagyon egyszerű – Könnyebb, mint gondolnád. Csak úgy “gyűjti össze” a bizonyítékokat, ha mozgatja a kurzort a képernyőn, és rákattint azokra a dolgokra, amelyek a “kettős kört” alkotják.

Semmi sincs igazán rejtve – a legrejtettebb bizonyíték olyan, mint valami a földön. Utána bemész az irodádba, és kiválasztasz 6 bizonyítékot, és sorrendbe rakod őket. Semmi őrültség. Ezután továbblép a következő fájlra. A cselekmény hihetetlenül egyszerű és könnyen kitalálható – egyáltalán nem lepődtem meg, hogy merre halad. A két történet befejezése kissé unalmas, de ha figyelmen kívül hagyod a problémákat, élvezni fogod a fájlok felfedezését ebben a játékban.

Overall
7.4/10
7.4/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 6.5/10
  6.5/10

Játék áttekintése Echo Generation: Midnight Edition

Játék áttekintése Lesson Learned