in

Játék áttekintése Cat and Ghostly Road

Úgy tűnik, hogy a többi állat közül a macskák keltették fel leginkább a független fejlesztők figyelmét, és most megerősíthetem a tényt, hogy van bennük egy nagy titok, aminek sikerült annyi megtekintést elérnie. Különféle embereket irányítson Önhöz. Úgy tűnik, sok olyan titok rejtőzik a szemük mögött, amelyre első pillantásra nem lehet rájönni. A Cat and Ghostly Road játék, mint más játékok, amelyekben macskát választanak főszereplőnek, egy Yang nevű fehér macska szerepébe helyezi Önt, aki epikus utazásba kezd különböző világokba és dimenziókba, egy gyönyörű játék. Egy bátor lélekről, aki minden ellen küzd, és minden akadályt legyőz, hogy elérje kedvesét.

Ez a játék egy rövid, hétköznapi és mókás kaland point and click játékmenettel, ahol fehér macskaként játszol, aki megpróbálja megmenteni gazdáját. A játékban az a klassz, hogy két ember készítette Unity grafikus motorral, és gyönyörű a látványvilága, gyönyörű a zenéje és nagyon pihentető. De másrészt semmi különösebb előnye nincs a mai modern point-and-click címekkel szemben (nincs gyors mozgás, nincs mutatórendszer, nincsenek kiemelő objektumok, nincsenek kézi mentési helyek), de mivel rövid, érezhető. Ha játszani akarunk egy sessiont, az nem megy, és ez valóban csökkenti a játék előnyét.

Ahogy már mondtam, a Cat and Ghosly Road egy pihentető „point and click” cím, amelyet egy kétfős fejlesztőcsapat készített. Úgy játszol, mint egy fehér macska, akinek ellopták az ura lelkét. Ez arra késztet téged, hogy belépj a szellemvilágba, hogy visszahozd a lelkét és megmentsd.

A játékmenet szempontjából a Cat and Ghosly Road egy hagyományos point-and-click kaland, amely a készleted feladványaira épül. Semmi sem túl bonyolult (legalábbis én soha nem akadtam el néhány percnél tovább), de nem is túl könnyű: ez éppen a megfelelő nehézségi szint, hogy gördülékeny és kielégítő legyen a játék. Szép bónuszként még egy Fran Bow-szerű képességgel is rendelkezünk a macska látásának be- és kikapcsolására, valamint transzformációs képességgel. Csak azt szeretném, ha ezeket a funkciókat (főleg a másodikat) egy kicsit többet használnák. A legtöbb feladvány egyszerű és logikus, de előfordulhat, hogy egy időre elakad néhány minijáték megoldása, de nem túl bonyolultak.

Útközben sok emberrel beszélsz, akik jó információkat adnak neked. Véleményem szerint ezen a párbeszédrendszeren lehetne néhány apró fejlesztés. Például, ha egy karakternek adsz egy elemet, ha az rossz elem, akkor pontosan ugyanazt az automatikus párbeszédet kezdi el beszélni, mint korábban, az elemhez nem kapcsolódik. Olyan, mintha a játékosok csak rájuk kattintanának, és figyelmen kívül hagynák azt a cselekvést, amely valamit adni próbál nekik. Ez arra készteti a játékosokat, hogy minden alkalommal figyelmen kívül hagyják a beszélgetést, különösen, ha nem világos, hogy a karakternek melyik elemre van szüksége.

Bár a Cat and Ghostly Road vizuálisan igazán tetszetős, nem vagyok biztos a fejlesztők szándékaiban a beállítással: úgy néz ki, mint egy általános ázsiai játék (legalábbis a kínai és a japán kultúra nyilvánvaló elemei vannak itt ). Félreértés ne essék, nem fogom ezért kritizálni a fejlesztőket (főleg, hogy nem éppen ázsiaiak). Habár a játék kissé cikinek tűnhet, ennek a kettőnek sikerült nagyon pihentetővé és jóvá tenni. Alapvetően ez egy olyan játék, amelyet kedvenc környezetben játszhatsz egy csésze tea mellett.

Ami a technikai teljesítményt illeti az Xbox Seris S konzolon, technikai problémával nem találkoztam, csak néhány szituációban találkoztam kissé furcsa animációkkal, karaktermozgással. Egy dolog, ami rossz, ha nevezhetem, az az angol fordítás, ami nem túl jól sikerült, és a játék megérdemel egy újabb lépést.

Ami az eredményeket illeti, azt mondhatom, hogy amikor befejeztem a játékot, 21/23 eredményem volt. Mind a 21 jutalom zárolása akkor van feloldva, amikor kilépek a játékból, és nem a játék közben, így nehéz megmondani, hogy milyen műveletek nyitják meg őket. A játékban elért eredmények és bizonyos dolgok nevéből megállapítható, de ezekre nincs áttekintés. Hacsak a fejlesztők valahogy nem hagyják jóvá mindegyiket.

Végül azt tapasztalom, hogy az ehhez hasonló rövid indie játékokban a fejlesztők nagyon nehezen találják meg a tökéletes környezetet ahhoz, hogy túl könnyen vagy túl keményen elmeséljék a történetet. Arra azonban rájöttem, hogy a Cat and Ghostly Road képes volt megtalálni ezt az egyensúlyt, és elejétől a végéig el tudott szórakoztatni. Igaz, néhány tárgyat kissé körülményes volt megtalálni, például meg kellett találni a „fehér agyagot” a homok árnyéka fölött, ami miatt 10 percig keresgélek, vagy az a tény, hogy a kezelőszervek elsőre furcsának tűnhetnek, és ahogy te szeretné, hogy ne legyenek intuitívak.
Szerencsére ezek kevés volt, és nem befolyásolták az általános tapasztalatomat. De másrészt a feladványok nagyszerűek voltak, és némelyikük komoly kihívást jelentett az elméd számára. Összességében a Cat and Ghostly Road továbbra is ajánlott. Csodálatos vizuális effektusokkal, pihentető zenével és egyszerű, de szívmelengető történettel rendelkezik, és többet hordoz, mint a fordítása. Ez egy olyan típusú játék, amely akár egy szó nélkül is jól működik, és ugyanakkor hatalmas hatást hagy a közönségre.

Overall
7.5/10
7.5/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Oh! Edo Towns

Játék áttekintése Crashy Laps