in

Játék áttekintése Astronite

Az Astronite egy 1 bites metroidvania játék, amely rendkívül érdekes és vonzó játékmenettel és nagyon mély mechanikával rendelkezik, amelyeket idővel megtanul. Ha egy kis figyelmet fordítanak a játékban használt képekre és részletekre, megértheti, mennyi érdeklődést és időt fordítottak a fejlesztők a játék elkészítésére. Környezetvédelmi tervezést és játékmenetet tekintve ez a játék nagyon hasonlít a népszerű és népszerű Gato Robotóhoz, így ha élvezted ezt a játékot, az Astronite játékmechanikája teljesen ismerős lesz számodra. Igaz, ez a játék egy kicsit nagyobb kihívást jelent, mint a Gato Roboto, de 80-as évekbeli gyerekként üdvözlöm a nehezebb nehézségeket.

A játék történetében egy Astronite nevű űrhajóst irányítasz, aki a Neplea bolygóhoz tartozik. A történet ott kezdődik, ahol a bolygó lakói furcsa jeleket kaptak, és rájöttek, hogy rajtuk kívül még egy furcsa lény is él a bolygó magjában. A rendelkezésükre álló összes eszközzel megpróbálták felderíteni ennek a lénynek a kilétét, de soha nem tudták megfejteni a rejtélyét. De egy idő után ez az ismeretlen lény összegyűjtötte a Nepla bolygó földalatti lakóinak nagy hadseregét, és sikerült kilakoltatnia a hely összes lakóját hazájából. Astronite, egy bátor űrhajós, aki kaotikusnak találja a helyzetet, önkéntesként felveszi a harcot a betolakodókkal, és végleg elűzi őket bolygójáról.

Ami a játékmenetet illeti, ez a játék a Metroidvania műfaj összes szabványát követi, de azzal a különbséggel, hogy itt már nem ellenségek meggyilkolásával haladsz. Ehelyett, ha megsemmisíted őket, akkor egy “Shpirtis” nevű Nepla bolygó valutát kapsz, amelyet a boltban költhetsz frissítésre. Három egészségügyi elemmel kezdesz, így sokat halhatsz a játék elején. Az egyik fő feladata, hogy visszaszerezze azokat a felszereléseket és eszközöket, amelyeket a történet furcsa lénye elvett tőled. Amint visszakapod a fegyveredet, még jobban fogod élvezni a játékmenetet, mert a lövésszerelő a játékmenet fő része.

Csak egy fegyver áll a rendelkezésére, és ez nagyon fontos szerepet játszik. A szkafandered különleges képességekkel rendelkezik, amelyek közül az egyik a gyors mozgás képessége a levegőben. Amikor levegőben van, nyomja meg a gombot, hogy nagy sebességgel előre vagy hátra mozogjon. Az öltönyhöz tartozik még egy sugárhajtású csomag is, melynek segítségével egy bizonyos ideig a levegőben lóghat. A játék képernyőjének bal sarkában van egy jelző, amely a jetpack energiaszintjét mutatja.

Az “Astronite”-ban, mint a Souls sorozatban, amikor meghalsz, elveszíted az összes Szellemet, amit hordozol, így nagyon könnyű mindent elveszíteni. Ahhoz, hogy visszaszerezze őket, vissza kell térnie arra a helyre, ahol legutóbb meghalt. Ez a játék klasszikus hardcore nehézségekkel is rendelkezik, ami minden bizonnyal érdekes lesz a műfaj régi rajongói számára. A játék platformja kihívásokkal teli és részletes, anélkül, hogy frusztrálóan nehéz lenne. Ez egy kielégítő és szuper szórakoztató Metroidvania, sok bájjal és térrel. Eleinte nagyon nehéz, de ha elkezdi a frissítést, sokkal könnyebben kezelhetővé válik.

Ebben a játékban nincs szintező rendszer, és az egészséged nagyon korlátozott. Útközben különféle ellenfelekkel és sok halálos csapdával találkozhatsz, amelyek természetesen a bolygó és a játék fehér témája miatt nehéz lehet azonosítani néhányat. Végezetül, ebben a játékban számos kihívást jelentő boss-harc található, a velük való küzdelem a játékmenet egyik legélvezetesebb része. A színes világok és a vonzó háttérzene nagyon érdekes érzést közvetít a közönség számára. Mivel ez a játék egy egybites Metroidvania játék, világa mindössze két színt használ, a fekete-fehéret teljesen mesterien és professzionális módon, ami igazán lenyűgöző vizuális és művészi effektusokat hoz létre, amilyeneket ritkán láthatunk ilyen platformcímekben. Ez a kiváló színkombináció teljesen optimalizált és polírozott, és semmi hiba nem található bennük.

Az Astronite remekmű? Nem, de ha egy kihívásokkal teli és rövid Metroidvaniát szeretnél megtapasztalni csak fekete-fehér képpel, ez a játék a legjobb választás. Fedezze fel a halálos pengékkel és szörnyekkel teli barlangokat, zárt ajtókat és rengeteg titkot. Tanuld meg használni a fegyveredet, hogyan kell tökéletesen időzíteni az ugrásokat, és győzd le a nálad kicsit nagyobb főnököket. Ez egy nagyon élvezetes játék intenzív platformozással és hihetetlen különféle rejtvényekkel, amelyek szakértelemmel lettek megtervezve, és igazán jó módon kihívást jelentenek. Ez a játék nagyon szórakoztató és jó humorú, szóval csak játsszon és élvezze.

Overall
9.1/10
9.1/10
 • Grafika - 9.5/10
  9.5/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 9/10
  9/10
 • Játékmenet - 9.5/10
  9.5/10

Játék áttekintése Madden NFL 23

Játék áttekintése Flying Neko Delivery