in

Játék áttekintése Warhammer 40,000: Darktide

A Warhammer 40 000: Darktide megjelenésével a Fatshark fejlesztő remek egyensúlyt talál a Vermintide sorozat kézi harcai között számos új fegyverrel. A Darktide egy kooperatív akciójáték, amely a kiváló Vermintide sorozat mögött álló alkotók közelharcára összpontosít. Ebben a kiadásban a Fatshark maga mögött hagyta a Warhammer fantáziavilágát, és a Warhammer 40000 sötét jövője felé fordult. A Vermintide 2-vel is több probléma akadt a kiadáskor, és a fejlesztőknek közel egy hétbe telt, mire rájöttek erre. Idővel azonban ez a cím az egyik legjobb Co-op vs Horde játék lett. De a Darktide még mindig szenved néhány komoly problémától, amelyeket remélem, hogy idővel megoldanak. Ebben a cikkben áttekintettük ezt a játékot.

A Darktide továbbra is fejleszti a Fatshark játékaiban megtalálható szabványos harci rendszereket. Az ellenség tömeges meggyilkolásának zsigeri ritmusa függőséget okoz, és a legnagyobb nehézségek által támasztott kihívások nagyon is valóságosak. A játék története egy börtönszünettel kezdődik, amely a szabadulásodhoz és egy birodalmi tiszt életének megmentéséhez vezet. Minden egyes teljesített küldetés kihívást jelent, és a megszerzett pontok növelik az önbizalmad szintjét. Ahogy haladsz a történetben, egyre több üzlethez, mechanikához és képességhez jutsz. A Darktide egy teljesen online játék, amelyben viszonylag rövid küldetéseket kapsz, amelyeket egy kicsi és gyönyörűen részletes világban kell teljesítened.

Ebben a verzióban csak négy játszható osztály található. A perspektíva szempontjából ez a négy osztály ugyanazon a modellen alapul, amelyet a Vermintide 2 is használt, kivéve, hogy 15 különböző osztály volt. Bár ezeknek az osztályoknak megvannak a maga sajátosságai és felszereltsége, valójában mindegyik egyforma. A Fatshark cég előző két játékától eltérően ebben a játékban sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak a támadások és a hideg-meleg fegyverek használata. A kézi küzdelem ádáz és megnyerő, és meggondolatlanul feldarabolod az ellenségeidet.

A legtöbb támadásod már nem emészti fel az állóképességet, ehelyett az állóképességet csak a támadások blokkolására, lökésre és futásra használják. Szükséged lesz minden erőre, amit összegyűjthetsz, mert a Darktide sok ellenséget dob ​​rád, különösen főnököket és minifőnököket, akik különböző stratégiákat alkalmaznak a harchoz. A játék közben kapott dolgokat nem osztják meg a karakterek. Minden felszerelés, valuta, XP és küldetés egy karakterhez van zárva. Ez azt jelenti, hogy minden karaktert a kezdetektől feljebb kell léptetni, és négy heti küldetést kell teljesítened, hogy a legértékesebb valutát megszerezd. Ahogy haladsz a szakaszokon, csökkennek az esélyeid a túlélésre, de még a könnyű küzdelmek is szinte elsöprőnek tűnnek.

Ennek a játéknak saját szerverei vannak a P2P kapcsolatok helyett, ami a korábbi Fatshark játékokban nem volt ilyen funkció. Most újra csatlakozhat egy játékhoz, és nem számíthat a gazdagép internetére a jó ping érdekében. A szerverstabilitás a legtöbb játékos számára megfelelőnek tűnik, és idővel csak javulni fog. A játék nincs optimalizálva, sok játékosnak komoly technikai problémákkal kell szembenéznie még futás közben is, míg másoknak iszonyatos keretesések vannak az erős PC-ken, amelyeknek nem okoz gondot a maximális beállítások melletti futás. Ne feledje, hogy ezek a problémák nem általánosak, még egyes játékosok is stabil és gördülékeny játékot tapasztalnak.

A Warhammer 40 000: Darktide egy gyönyörű cím az új technológia használatának és a kiváló művészeti stílusnak köszönhetően. A karaktermodellek nagyszerűen néznek ki, és az alkotási rendszer sokféle változatot tesz lehetővé a játékosok által készített modellekben. A színpadtervezés látványosan és műszakilag is kiváló, és ritkán tévedsz el, mivel a lámpák és ajtók ügyes használatának köszönhetően egyértelmű, hova kell menned. A játék hangzása is tökéletesen meg van csinálva, és a hangeffektusok a kardok és lasgunok halálos hangjával nagyon hatásosak, eközben a karakterek sikolyai még egy fülkímélő aspektust adnak a hangszekcióhoz, ami igazán élvezetes. A filmzene is hirtelen felemelkedik a feszült és zsúfolt pillanatokban, és jól átadja a kooperatív lövöldözős cím igazi izgalmát.

A Fatshark cég sok új és innovatív ötletet használt fel a Warhammer 40 000: Darktide fejlesztése során, sajnos a legtöbbet a játék technikai problémái miatt nem sikerült maradéktalanul megvalósítani. Az olyan jellemzők, mint a kiváló küldetésstruktúra, a kielégítő előrehaladás és a kiváló harc azt mutatják, hogy a Fatshark teljesítménye csak javulni fog. Bátran kijelenthetem, hogy ez a játék az egyik legszórakoztatóbb kooperatív első személyű lövöldözős játék, amivel évek óta játszottam, különösen, ha összeállsz a barátaiddal, és különböző stratégiákat alkalmazol. Azonban a küldetések közötti unalmas haladás és az állandó képkockasebesség csökkenése az egyetlen dolog, amely időnként elronthatja a szórakozást. De mindenesetre a Darktide egy jó és kiegyensúlyozott szövetkezeti cím, amely akár a Warhammer ellenzőinek véleményét is felkeltheti.

Overall
7.8/10
7.8/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék Super Woden GP

Játék áttekintése Super Sunny Island