in

Játék áttekintése The Tales of Bayun

Titokzatos éjszaka volt, valamiért ebbe az erdőbe jöttem, a tűz zaja hallatszott a távolból, eszméletlenül mentem oda, kicsit ijesztő volt az előttem álló jelenet, és a kihalt és pompás hangok megszólaltak. a füleim. Láttam egy fehér csontokból álló fatönköt, az egyetlen, ami a világon maradt egy óriási fáról, és egy bölcs és titokzatos macska ült rajta. Ez volt az első alkalom, hogy találkoztam Bayunnal, és ez volt a történet kezdete is. A The Tales of Bayun egy gyönyörű szöveges kaland kelet-európai és szláv fantasy környezetben, a döntéshozatal elemeivel és azok következményeivel, amelyek meglehetősen kellemes benyomást keltenek.

A játék nagyon igyekszik teljes értékű vizuális regény lenni, de sajnos ez nem mindig sikerül. De amit a fejlesztőknek sikerült elérniük, az egy csodálatos környezetközpontú szláv legenda. Ez az atmoszféra az, ami az egész történetet leköti. Személy szerint erős kötődésem van a mesealapú filmek meghitt családi körben való nézéséhez, de itt nem találtam információt a játékhoz való zenekészítésről; Ha mindent a semmiből csinálnak, akkor ez kiváló példa a népi motívumokkal való munkára. Élveztem a háttereket is, amelyek annak ellenére, hogy kissé statikusak, nagy szeretettel és a részletekre való odafigyeléssel készültek.

A játék tele van gyönyörű, bár minimális animációs művészettel. A gyönyörű zene hangja az abszolút sötétség és a kétségbeesés hangulatát is fokozza. A játékban két történet található különböző, de egymáshoz kapcsolódó karakterekkel és cselekményekkel, és két részre oszlik: „Polouz menyasszonya” és „Fehér pestis”. Az első Zhdan fiának történetét, a második pedig a hős Lutobor kalandjait meséli el.

Az első részben a főszereplő egy sor olyan tulajdonságot fejleszt ki, mint a “ravaszság vagy merészség”, és ez a stílus határozza meg a győzelmet és valószínűleg a végét is. A hős (Zhedan) hasznos tárgyakat gyűjt össze, és előrehaladása során használja azokat. “A fehér pestis” egy hősről szól, aki parancsot kapott egy herceg fiának megmentésére. Itt a mechek úgy döntenek, hogy idejében odaadják a betegnek a gyógynövényeket, hogy elkerüljék azt a helyzetet, hogy a gondjai alatt álló fiatalember saját mérgeit köpje ki. Más vizuális regénycímeknél a cselekmény a játék alapja, és ez vonatkozik a Bayun meséire is. Egészen lenyűgöző volt a dinamikájával és a váratlan fordulatokkal. A történeteket Bayun macska vezeti, amelyről a játék nevét is kapta.

Játékmenet A The Tales of Bayun egy vizuális regényből áll, amely két részre oszlik, amelyeket nem cselekmény, hanem helyszín köt össze. Mindkét történet választási mechanikát használ. Minden történetnek több befejezése van (epizódonként körülbelül 3-4). Minden történet körülbelül két órát vesz igénybe, és tartalmaz egy szószedet különböző világokról és karakterekről. Az Ön döntései a kulcsa a történet kibontakozásának, és számos befejezést és a hős sorsának különböző változatait nyithatja meg.

A játéknak van egy olyan rendszere, ahol a választott tulajdonságaidtól függően tulajdonságokat kapsz, és bizonyos területeken az alapján dönthetsz, hogy hány tulajdonságod van. Ez a tervezési döntés kissé furcsa, mivel előfordulhat, hogy nem tud úgy haladni, ahogyan szeretné. A második sztori egyszerűbb, mert nincs meg az a szerelőd, amivel rendelkezel, hanem életben kell tartanod egy srácot, és könnyebb, mert nem kényszerít rá, hogy bármit is válassz. Mindenesetre minden történet magával ragadó és magával ragadó, és egyre többet akarsz tudni arról, hogy mi történik. Valójában a történet teljesen a történet általános cselekményének megfelelően halad, és ennek eredményeként minket hibáztatnak a vége miatt.

A játék hátrányai között nem tudom megemlíteni a mentési rendszerét. Ismét szeretném, ha a fő kiválasztási ágakban tudnék spórolni, különben az eredmény nem lesz újrajátszható. Más szóval, ugyanazokat a párbeszédeket kell többször lejátszania, és sok időt kell töltenie a végigjátszásukkal. Ez egyáltalán nem segíti az újrajátszhatóságot. Értelemszerű, ha lehet spórolni az évszakok között, például amikor egyik fő helyről a másikra költözünk. Ezenkívül néhány befejezés elmosódott, és nem tükrözi a játék során hozott döntéseket. Ezenkívül nem világos, hogy mi történt néhány NPC-vel, akikkel kapcsolatba került.

Vizuálisan, mint mondtam, színekben gazdag, de szeretném, ha a karakteranimáció változatosabb lenne, vagy ilyesmi. Meglehetősen rögzítettek és mozgó érzést fejeznek ki. Értjük, amit olvasunk, de azt is megnézzük, hogy mi történik akkor. A történetben szereplő helyek és szereplők gyönyörű és gazdag palettával vannak tele, így nagyon élvezetes nézni mindent, ami történik. A hangsáv a helyekből, helyzetekből származó érzelmek formálásában is kellő helyet foglal el, és kellemes megérteni.

Összességében a The Tales of Bayun elfogadható, mint a FlyinDogs fejlesztő első projektje, de a fejlesztők néhány megkérdőjelezhető döntése kissé elhomályosítja a történetet. Nagyon vártam a játékot, és van egy érdekes ötlete, és legalább a látvány nagyszerű, és azt hiszem, hogy valami nagyon jót lehet belőle csinálni. Ha figyelmen kívül hagyja az összes hibáját. Remélem, hogy a játék készítői megoldják a problémákat, hogy egy tökéletes és kiváló termékkel állhassunk szemben.

Overall
7.3/10
7.3/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 6.5/10
  6.5/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése One more Dungeon 2

Játék áttekintése Arzette: The Jewel of Faramore