in

Játék áttekintése One more Dungeon 2

One More Dungeon 2 alapvetően egy nagyszerű játék, fantasztikus koncepcióval a háta mögött, nemcsak vicces sztorija van, hanem egy zsiványszerű dungeon-kúszó kalandjáték is. Ez a cím minden szempontból jobb az elődjénél (persze az első játék is nagyon jó volt) és sokat javítottak rajta. Ne hagyd, hogy a játék egyszerű grafikája megtévesszen, mert a One More Dungeon 2 egy igazán jó dungeon crawler RPG-vel és rougelike elemekkel. A legtöbb ilyen műfajú játékhoz hasonlóan a cselekmény elmarad, de az átgondolt mechanika kárpótol. A játék rengeteg felfedezésre váró kazamatát, ellenséget, főnököt és gyűjthető felszerelést kínál. Ha ezt véletlenszerű elemekkel kombináljuk, akkor igazán remek terméket kapunk.

Még a One More Dungeon 2 bemutatása előtt sikerült eljátszanom az első részt. Nagyon tetszett, szó szerint bizonytalan légköre volt és egy bizonyos rettegés, ami a játék előrehaladtával egyre nehezebb lett. Ez az új cím nem ismétli meg az előző játék hangulatát, hanem felülvizsgálja, és valami csodálatossá varázsolja. Technikai részben sokat fejlődött a játék, és nem a grafikáról beszélek, nagyon kellemesek az új mechanikák, köztük a karakterek és bossok feloldó rendszere is, de a játék sokszorosan könnyebb lett, mint az első rész.

A játék története egy emberi fogoly helyébe állít, akit ismeretlen okokból elfog egy éber csiga. Ahelyett, hogy kivégezne, más döntést hoz, és arra kér, hogy ürítse ki a kastély alatti börtönt. Mert ezen a helyen egy lény él, amely mindent elpusztít, ami a király világát védi. Most első személy szemszögéből kell elmenned ezekbe a kazamatákba, és meg kell küzdened az egyes szakaszok ellenségeivel és főnökeivel, míg végül el nem éred a végső főnököt, és ki nem szabadulsz a börtönből.

A One More Dungeon 2 játékmenetében különböző osztályok közül választhat, köztük az Archer, a Warrior és a Wizard. Minden osztálynak egyedi készségei és statisztikái vannak, és a választás módja a preferált játékstílustól függ. Két fegyvered van, amit egyszerre használhatsz: egy pálca és egy kard. A pálca lőszer kristályokból áll, amelyek távolról jelentős károkat okoznak. Ahogy haladsz a játékban, számos más pálcát kapsz, amelyek különböző színűek. A különböző fegyverek, pálcák, stb. kellemes változatosságot hoznak az asztalra, és más érzést keltenek, bár a közelharci fegyverek egy kicsit több mélységet is igénybe vehetnének.

Minden szinten különböző típusú ellenségeket kell legyőzni, amelyek eltérő viselkedéssel és mozgáskészlettel rendelkeznek, és ez változik a különböző életközösségekkel. Ami a különböző életközösségeket illeti, másképp néznek ki és éreznek. A játékmenet időnként nagy kihívást jelent, amikor bizonyos ellenfelekkel harcolsz, és attól függően, hogy hogyan hozod létre a kazamatat.

A futások között elköltheted a megszerzett rúnáidat, hogy új funkciókat, osztályokat és fejlesztéseket tárj fel, valamint felfedezd a kastélyt és feltárd titkait. Sok időt töltök rouge-szerű játékokkal, de a One More Dungeon 2 kiemelkedik, mert megragadja a régebbi, csempe alapú dungeon crawlerek hátborzongatóságát, de modernizálja az élményt, nem pedig a manapság népszerűbb gyors tempójú akciókat. . A játék vezérlői is jól működnek, az alapértelmezett billentyűkiosztás nem rossz, de úgy érzem, a kontroller használata összességében sokkal gördülékenyebb lenne.

A szintterv lenyűgöző, a grafika pedig kiváló, a vizuális stílus is nagyon jól működik vele. Én személy szerint nagyon szeretem ennek a játéknak a művészeti stílusát, és minden szintjén nagyon kellemes színpalettákat használnak, amelyek mind meglehetősen változatosak. A legtöbb pálya az ellenség típusa alapján épül fel. Például egy szinten találkozol a teljes környezetet lefedő hálókkal, és innen rájössz, hogy sok pókkal kell megküzdened.

A játéknak nincs hangszereplése, és a karakterek közötti párbeszédek feliratokon keresztül zajlanak. A hangeffektusok azonban nagyon jól meg vannak készítve, és még a zene is meglehetősen ambient, és bizonyos területeken nagyon kísérteties, ami néha fokozza a feszültséget.

Végül is a One more Dungeon 2 jó választás az Ön számára? Attól függ, hogy szeretsz-e olyan játékokat, mint a Slashers Keep, Ziggurat, Gunfire Reborn vagy hasonló, és ez a te típusú játékod, szerintem jó pár óra játékidőt kapsz vele. Azokat az embereket illetően, akiket érdekelhet a dungeon crawler műfaja, vagy kíváncsinak találják a környezetet, mindig megnézheti a játékot, vagy megkérdezheti azokat, akik játszottak vele, de összességében néha úgy gondolom, hogy ez a játék jó belépési pont lehet. Bárhogyan is dönt, biztos vagyok benne, hogy élvezni fogja a játékélményt.

Overall
8.4/10
8.4/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Piczle Cross: Story of Seasons

Játék áttekintése The Tales of Bayun