in

Játék áttekintése The Creepy Syndrome

A The Creepy Syndrome mini horrorjátékok gyűjteménye. Főleg valakiként játszol egy terápiás foglalkozáson, és ennek megtapasztalásához különféle horror témájú forgatókönyveket kell “elképzelned”. A játék természetéből adódóan minden forgatókönyvet külön-külön tárgyalok, és az átélésük során átélt érzelmeket. Ez az egyedülálló játék hatékonyan használja fel az ugrásos ijesztgetéseket, amelyek növelik a félelemfaktort, a lenyűgöző műalkotások és a jól kidolgozott hangeffektusok mellett. A játék során végigkísérő kísérteties zongoramuzsika fokozza az általános környezeti feszültséget, és arra készteti a játékosokat, hogy felfedjék az előttünk álló rejtélyeket.

A rejtélyes elemek egy magával ragadó intrika réteget is adnak a játékmenethez. A múltbeli traumák, okkult kultuszok és egy elátkozott szentély felfedezése közben a történetek összefonódnak, és felejthetetlen és összetartó élményt hoznak létre. Ez a játék pszichológiai horror történeteken alapul. Ha szereted a horror világstílust és a pixel művészetet, ez a te játékod. A művészet és a narratíva nagyon részletes, különböző történetekkel kell leküzdenie magát, hogy „elmeneküljön” a bűntudat elől.

Nagyon élveztem a The Creepy Syndrome különböző esztétikáját. Mindegyik darab teljesen olyan, mint a sajátja, és élveztem az összes rejtvény kitalálását. Még a pszichiáter hátborzongató nevetése is tetszett, ami az egyik minijátékba belemegy. Mint mondtam, ez a cím négy meglehetősen ijesztő kis játék szórakoztató gyűjteménye, amelyek elsősorban point-and-click stílusú játékmenetet tartalmaznak, néhány kaland elemmel. Minden játéknak megvan a maga egyedi pixelstílusa, és a perspektíva is eltérő.

Az átfogó történet, amely mindegyiket összekapcsolja, pszichológiai gyakorlatokként fogalmazza meg őket közted és partnered között. A jó és rossz befejezések arányától függően ez végül hatással lesz a vele való befejezésre is. Minden remekül nézett ki és remekül ment is. Ez a játék egy egyszerű ajánlás a horror rajongóknak, a point and click rajongóknak és még az alkalmi játékosoknak is. A következőkben leírunk néhány ilyen minijátékot, és megvizsgáljuk őket különböző dimenziókból.

Az első minijátékban, az A Watchful Gaze-ben egy folyosón ébredsz, és az egyetlen lehetőséged van előrelépni, miközben időnként olyan dolgokba ütközöl a földön, amelyekkel kapcsolatba tudsz lépni. Ezen elemek egy része kis rejtvény, mások pedig csak a történet darabjai. A karaktered időnként monológokat is mond. Nagyjából ez az egész forgatókönyv, de a séta során tett felfedezések másfajta kényelmetlenséget okoznak, mint amire számítana. A történet egyszerű volt, mégis jól sikerült. Ennek a forgatókönyvnek a természetéből adódóan nem tudok túl sokat beszélni a történetről, de azt tudom, hogy nagyon élveztem.

A játékmenet ebben a forgatókönyvben meglehetősen minimális, amint azt a fenti néhány részletből valószínűleg elképzelheti. Azonban úgy érzem, hogy a játékmenet inkább mellékes, mintsem a fő hangsúly. Ezzel együtt nem fogom olyan szigorúan megítélni a játék játékmenetét, mint általában. A beszéd szintén nem mindig egyezik az olvasott párbeszéddel.

Ez nem egyszeri esemény volt, hiszen többször előfordult. Nem volt elég nehéz elrontani az élményt, de könnyen észrevehető volt. A főszereplő apjának nagyon rosszul szól a hangja. Ami a horror elemeket illeti, ez a forgatókönyv inkább pszichológiai megközelítésű, és egy nagyon komoly problémával foglalkozik. Őszintén úgy gondolom, hogy a pszichológiai megközelítés itt jól sikerült.

A többi minijáték a Lord of the Road, a The Red Button és a Nocturne neve, amelyek mindegyikének megvannak a maga sajátosságai. A gyűjteményben mind a négy játék kicsi, pixel art grafikával, egyedi történettel, amely változatos játékmenetet, nagyszerű esztétikát és narratívát, jól elkészített feszültséget és természetesen horrort kínál. A dolog érdekessége, hogy ennek a minijátéknak mind a négy saját grafikája van, és stílusban is nagyon eltérőek, így minimális a változatosság, és ez megakadályozza a felesleges unalmat is. Ebben a játékban egy kicsit nehéz összegyűjteni az eredményeket, mivel a visszalépés és az egyes jelenetek be- és kilépése növeli a játékidőt.

Nagyon élveztem a The Creepy Syndrome játékot. Négy rövid minijáték gyűjteménye retro stílusú grafikával és esztétikával, amelyeket egy szabadon folyó narratíva köt össze. Minden játéknak két vagy három lehetséges befejezése van, valamint három lehetséges befejezése a narratívának. Az egyik játék a FAITH-ra emlékeztetett, egy kedvenc alacsony felbontású horror játékomra.

Egy másik ilyen játék a szabványos point and click stílus. A másik egy első személyű gyalogos szimulátor, néhány első személyű lövöldözős elemmel a végén. A mini óratorony játék negyedik típusa a „Hiding from szörnyek”. Mindegyiknek volt egy érdekes története, és bár kevesebb, mint három órába telt, míg végignéztem az egészet, mégis el voltam ragadtatva az elejétől a végéig. Ha rajong a pixel art grafikával, retro és horror játék esztétikájú játékokért, és egy jó, rövid élményre vágyik, akkor biztosan tetszeni fog.

 

Overall
8.6/10
8.6/10
 • Grafika - 9.5/10
  9.5/10
 • Sztori - 9/10
  9/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése The Bridge Curse: Road to Salvation

Játék áttekintése NecroBoy: Path to Evilship