in

Játék áttekintése The Companion

Amikor először játszottam a The Companiont, a hatás, amit éreztem, elsöprő volt. Ez a játék sok szempontból nem olyan, mint egy új független stúdió új munkája, mert a játék vizuális effektjei nagyon kifejezőek, feszültek és tele vannak rendkívül magas művészi színvonallal. Az élénk színek, valamint a fények és árnyékok színes megjelenítése a játék legtöbb jelenetét rendkívül tele vizuális hatást keltenek, és teljesen lenyűgöző képet alkotnak. Elmondható, hogy a produkciós csapat sok energiát és időt költött a művészi effektusok létrehozására, sok a párbeszéd a játékban, de soha nincs igazi személy, az összes karakter vizuálisan emlékezetes és leginkább az effektussal könnyű részecskék. A játék világa tele van lélekrészecskékkel, amelyeket a játékos játszik, aki idővel apránként gyűjti össze a nyomokat, hogy a törött darabokat egy teljes történetté állítsa össze.

A Companion egy sétáló szimulátor játék, nagyon lassú felfedező játékmenettel, gyönyörű grafikával és pihentető hangsávval, csak egy játék a kikapcsolódásra, és talán megérinti a történet. Követned kell egy 5 tagú család történetét, amint munkával nyaralnak egy sűrű és elszigetelt erdőbe, meg kell találnod, miért vannak ott, és haza kell vinned őket. A forgatókönyv jól megírt, és valójában egy jól kidolgozott történet: a világ finoman van leírva, és sokat hagy a képzeletre, egy történet a reményről természetfeletti háttér előtt.

A The Companion játékmenete a távlatok felfedezéséről szól, amelyek a karaktered apró interakcióival mesélik el a történetet, és egy fehéren izzó háromfarkú róka szerepét öltöd magadra. Nagyon meglepett a játékvilág mérete. A játék 7 fejezetre oszlik, és minden alkalommal, amikor új fejezetet kezdesz, egy új nagy és hatalmas környezetbe lépsz be. Vannak meglehetősen változatos területek, mint például erdők, hegyek, vizek és puszták.

A játék 7 fejezetének jelenetei nagyszámú, eltérő tulajdonságú környezetet fednek le, amelyekről szinte elmondható, hogy egy viszonylag teljes környezeti kört alkotnak. Egy újonnan alapított független stúdióhoz egy ilyen hatalmas színpadi produkció elkészítéséhez a tőkének és az energiának megdöbbentőnek kell lennie, ebből a szempontból érthető a szerző eltökéltsége és zsenialitása a mű elkészítésében. Bár a megvilágítás és az árnyékok sok jelenetben kissé túl világosak, akár káprázatosak is, összességében a hibáit nem rejtik el.

A játék rengeteg spirituális tüzet szór a játékvilágban, és minden 4 elfogyasztott spirituális tűz után egy kis fénylény, Wisp hívható, hogy elkalauzoljon a következő feltérképezetlen ponthoz. Nem kell attól tartanod, hogy nincs elég spirituális tűz, mert a spirituális tűz megjelenési helye rögzített és tíz másodpercenként frissül. Ha nincs lélektüzed a túl sok pont felhasználása miatt, csak mászkálj és gyűjts még néhányat. Ráadásul a The Companion játékvilágában 15 óriás lélekkövet is találhatsz, ami külön érdekes teljesítményt hoz majd. Minden alkalommal, amikor egy lélekkövet találnak, a kő felemelkedik, és a főszereplő új lelket szabadít fel. Ha az összes lélekkövet megtalálod, különleges eredményeket érhetsz el.

Sajnos néhány dolog a játékmenetben nincs igazán jól elmagyarázva: legtöbbször csak nézed a látnivalókat, de néha kapcsolatba kell lépned velük, ami a játék ezen kontextusában nincs megmagyarázva. Grafikáját tekintve kellemes esztétikát kínál a játék, pompás környezetekkel, csodálatos hangokkal, hét előadása mindegyikéhez más-más zenekari darabokkal boldog pillanatokat hozhat. A látvány lenyűgöző számomra, és az elejétől a végéig imádtam őket, a gyönyörű környezettől az általunk követett család lelki megtervezéséig.

A The Companion egy pihentető és vizuálisan lenyűgöző játék, nagyszerű filmzenével, de túl hosszú és túl ismétlődő, a történet pedig kissé unalmas és zavaros. Sajnos a játék nem nyújt elég változatosságot ahhoz, hogy sokáig felkeltse az érdeklődést, és ismétlődő történetet mesél el, amely nem elég meggyőző. Összességében a játék fejlődése nagyon lassú, és a tartalma kiváló gyalogos szimulátorként. De másrészt a fent említett számos probléma miatt nem tud minden játékost kielégíteni. Nagyon várom, hogy a fejlesztőcsapat tovább csiszolja és optimalizálja ezt a játékot, és őszintén remélem, hogy ez a játék egyszer az egyik legjobb gyalogos szimulátor lesz.

 

Overall
7.1/10
7.1/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 6.5/10
  6.5/10
 • Zene - 7/10
  7/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Pupperazzi

Játék áttekintése Battle Kid: Fortress of Peril