in

Játék áttekintése Stealth Blade

Stealth Blade, vagy ahogy a Steam menü ragaszkodik hozzá, egy alacsony árú játék, amely rengeteg akciódús szórakozást kínál ahhoz, amit kínál. Ez egy gyors, egyszerű és szórakoztató cím, amely egy agilis nindzsa irányítását teszi lehetővé, akinek egyik forgatókönyvet a másik után kell előrevinnie. Ha szereted a nindzsa témájú játékokat, amelyek tele vannak dupla ugrásokkal és halálos pengékre esve, akkor imádni fogod a Stealth Blade-et.

Ez a második indie ninja játék az lc85 fejlesztőtől, jelenleg csak PC-re adták ki. Ennek a független fejlesztőnek mindössze két független játéka van a Stealth Blade és az Endless Fireworks Simulator művészeti portfóliójában. Az újonnan alapított stúdió és a forgalmazó 66games gyártását tekintve sejthető, hogy apró, de szórakoztató játékok készítése iránt érdeklődnek mobilra és Steamre.

Ez egy sötét környezetben játszó akciójáték, amely egy nindzsa szerepébe helyezi Önt, és sok próbán kell keresztülmennie, különféle csapdákat kell elkerülnie, aranyérméket és gyémántokat kell szereznie, és fejlesztenie kell képességeit. Gyűjts vonásokat, különböző tárgyakat, ölj meg gonosz ügynököket, hogy bosszút állj a feleségén és megmentsd a fiát.

Ennek a játéknak az előnye az egyedülálló sötét művészeti stílus, amely kissé nyomasztó és izgalmas hangulatot teremt. Grafikai stílusa és a hagyományos kínai báb- és árnyszínházat utánzó szimbólumokkal készült sziluetteken alapuló animációi vannak. Így egyenesen a nindzsa történetekben oly gyakori bambusz erdőkbe visz. Ennek a vizuális szempontnak az a hátránya, hogy előfordul, hogy nem ismersz fel egy tárgyat, amely egy egyszerű érintéssel elpusztíthat, ami annyi halálhoz vezet egy ilyen dinamikus játékban, hogy igazságtalannak tűnik.

A Stealth Blade játékmenete nagyon sima és gyors. Ha előre haladsz, úgy érzed, nindzsává válsz, és egy pillanat alatt elpusztítod az ellenséget. A játék tartalma nem bonyolult, a játékosok gyorsan kezdhetik, csak aranyat és gyémántot kell szerezniük, elkerülni a csapdákat, és a végére kell menniük. Ezenkívül, ha véletlenül meghalsz egy pálya során, akkor ahelyett, hogy újrakezdenéd, visszateleportálnak oda, ahol meghaltál, ami időt takarít meg és megakadályozza a túl sok akciót.

A játékszintek során szerzett aranyérmék és gyémántok felhasználhatók képességek fejlesztésére, skinek vásárlására a bevásárlóközpontban, és további erők fejlesztésére. Összesen négy készség vagy képesség van a játékban, amelyek fejleszthetők. Például a Dash Strike funkció lehetővé teszi, hogy egy bizonyos sebességgel haladjon előre, és azonnal megsemmisítse az összes érintkező ellenséget.

A shuriken dobási képesség segítségével speciális fegyveredet az ellenségre dobod. Az álcázási képesség növeli a maximális egészséget és a pajzs időtartamát. A Cover képesség használatával ideiglenesen álcázod magad, hogy ne lássanak az ellenségek, de nem támadhatsz, ugorhatsz és nem használhatsz képességeket.

Minden szint új csapdákat és ellenségtípusokat ad hozzá, amelyek kisebb-nagyobb mértékben megváltoztatják az akciót. Ahogy teljesíted a pályákat, a nehézség növekszik, de a főszereplő nindzsa képességei mindig ugyanazok, ami azt jelenti, hogy egyre ügyesebbé kell válnunk a kontroller használatával.

A Stealth Blade-nek azonban vannak hátrányai is. Például a játék cselekménye meglehetősen egyszerű, hiányzik a mélységből, és végig figyelemre méltó. Ráadásul a játék pályáinak nehézségi görbe kialakítása is ésszerűtlen, ahogy közeledünk a végszintekhez, egyre több a csapda, és egyre nehezebb elkerülni őket. Ráadásul a főszereplő túl gyenge, és azonnal meghal, amint csapdával találkozik, hacsak nem fejleszted magas szintre a képességeit.

Összességében a “Stealth Blade” egy oldalra görgető játék, amely bizonyos bájjal rendelkezik, egyedi stílusa és gördülékeny működési élménye figyelemre méltó. Bár a játéknak vannak hiányosságai, ez nem akadályozza meg, hogy ajánlott játékká váljon. Nem próbál semmi újat hozni a műfajába, és csak egy átlagos címnek számít, amely jó munkát végez néhány óra eltöltésében. A Stealth Blade a nindzsa játék, ahol elkerülheted a halálos csapdákat, és megszabadulhatsz ellenségeidtől egy tiszta katana-csapással, amit már sokszor láttunk. Az ára alacsony, valamint a visszajátszási értéke. Elfogadható játékmenettel és grafikával több órán keresztül is elszórakoztat.

 

Overall
6.4/10
6.4/10
 • Grafika - 7.5/10
  7.5/10
 • Sztori - 5/10
  5/10
 • Zene - 6.5/10
  6.5/10
 • Játékmenet - 6.5/10
  6.5/10

Játék áttekintése Membal

Játék áttekintése Piczle Cross: Story of Seasons