in

Játék áttekintése Membal

A kis indie játékok között mindig olyan játékokat keresek, amelyekben innovatív és nagyon érdekes ötletek vannak, amiket első pillantásra talán észre sem veszünk, de ha egy kicsit mélyebbre ásunk, rájössz, hasznos szellemi tudással, ill. feladatok. Az egyik kreatív fejlesztő az új ötletekkel rendelkező játékok készítése terén a Goca Games, egy barcelonai indie fejlesztő, aki korábban olyan elismert játékokat adott ki, mint a Hei és a TacTac Prologue. A cég most áttért egy új Membal nevű játék megalkotásába, amelynek hangulata megegyezik a fejlesztő korábbi játékaival, és csak PC platformra és Nintendo Switch konzolra adta ki 2024. február 24-én.

Membalban egy egyedülálló kalandra indulsz, tele imádnivaló szórakozással és elragadó mentális kihívásokkal. A játék létrehozásának célja, hogy megtanítsa és erősítse a memóriakészségeket, miközben szórakozik egy kis falu felépítésében.

A fejlesztő szerint ez a játék tisztelgés volt néhai nagynénje előtt, aki Alzheimer-kórban halt meg, és ezért reméli, hogy ez a játék segíthet a rászorulóknak és azoknak, akik emlékezetüket erősítik és elméjüket aktívan tartják. . Segítség. Ami leginkább vonzott ehhez a játékhoz, az az egyedi művészeti stílusa és az imádnivaló lények voltak, amelyekhez hasonlót nagyon kevés indie játékban találsz meg.

Amikor először belépsz a játék világába, egyetlen célod van: újjáépíteni a várost és új lakókat vonzani. Természetesen a város újjáépítése az elméd gondozásával jár, és számos mentális kihívás elé állít. Lépésről lépésre fejleszti városát, és idővel nyüzsgő és kellemes helyet teremt a lakosok számára. Az olyan tárgyak feloldásához, mint például az új szomszédok, ruhák és frizurák, memóriajátékokkal kell játszania, amelyek a játékbeli mobiltelefonon keresztül érhetők el, hogy érméket vagy pénzt keressenek.

A Membal játékmenetének városépítési részében díjat kell fizetnie, hogy új szomszédokba költözhessen, és memóriajátékokat kell beállítani kérésként érkezésükkor. Ha teljesíti kérésüket, gyémántokkal jutalmazzuk, amelyeket új létesítmények építésére használnak fel. Idővel új elemeket nyitsz meg, például állatokat, amelyek élénkebbé teszik a játék világát.

Mindegyik memóriajáték alacsony nehézségi szinttel kezdődik, és fokozatosan nehezedik, így több dologra kell emlékezni. Én személy szerint nagyon szerettem ezeket a szellemi gyakorlatokat, mert leírhatatlan örömet okoznak. Természetesen ezeknek a játékoknak a teljesítése korlátozott, és nem hibázhat sok, mert egyes játékok nem engedik meg egyszer sem a hibát. Szerencsére ezeknek a mentális gyakorlatoknak nincs időkorlátja, és a legtöbb memóriajátékot biztonságosan és nyomás nélkül játszhatja.

Valójában ennek a játéknak a lényegét ezek a kis elmejátékok alkotják, amelyek száma 25, és legtöbbjük különféle tárgyak memorizálásával jár. A vizuális kihívásoktól a hosszú távú memóriatesztekig minden játék lehetőséget kínál a tanulásra és az elméd fejlesztésére. Például egy minijátékban emlékezned kell arra, hogyan kell a gyümölcsöket különböző színű és formájú elrendezésbe rendezni, és a következő szintre egy másik forma jön, amely mindent megváltoztat. Ez a funkció megakadályozza, hogy megjegyezzen dolgokat, és aktívan tartja elméjét.

Én személy szerint szeretem a Goca Games által fejlesztett összes játék esztétikáját, amelyek mindegyike hasonló stílust használ. A játék grafikai részletei nagyon jól sikerültek, és a rajzfilm stílusát igazán élvezetes nézni. Ezeket a műalkotásokat kiegészíti a nyugtató zene, amely tökéletesen illeszkedik a játék témájához.

Összességében a Membal egy nagyon szórakoztató és addiktív játék azok számára, akik szeretik az elmejátékokat, mint én. Építheted és díszítheted városodat az Animal Crossing stílusában, de memóriatesztet kell végezned, hogy érméket szerezz. Egyedülálló művészeti stílusával, a részletekre való nagy odafigyeléssel és hatalmas mennyiségű feloldható tartalommal minden bizonnyal a játékosok széles körének figyelmét felkelti. Ez a játék nagyszerű lehetőség azok számára, akik szórakozás közben szeretnék gyakorolni a memóriájukat.

Overall
8.1/10
8.1/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 7/10
  7/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése Smalland: Survive the Wilds

Játék áttekintése Stealth Blade