in

Játék áttekintése Space Mercenary Defense Force

Space Mercenary Defense Force egy szuper szórakoztató és kreatív túlélési és szélhámos játék, nagy újrajátszhatósággal. Érdekes módon a fejlesztő Tom Paradise kiadott egy indie 2D űrjátékot, amely sokat változott az első megjelenése óta. Így most megjelent Nintendo Switchre, és nagyszerű teljesítménye miatt sikeres portnak számít.

A legjobb leírás, amit erről a játékról tudok adni, az az, hogy ha elképzeled, hogy a Vampire Survivors az űrben játszódik, akkor ezt a címet kapod. Szívesen látnék egy 3D/VR verziót, ahol körbe kell járni a hajót, helyre kell hozni a sérüléseket, harcolni idegenekkel, és ellenséges lényekkel felfedezni a bolygókat. Egy téglalap alakú négyzetbe kerülsz, és húsz percig túl kell élned az ellenség kihívó hullámaival szemben.

Kezdje egy alapvető automatikus célzó lézerrel, majd minden szinten feljebb frissítheti a hajót, lézert, vagy hozzáadhat egy modult a hajó négy irányított nyílása egyikéhez. A modulok iránya fontos, és egy érdekes stratégiai elemet ad hozzá – hátrafelé irányítsam a támadásomat, hogy jobban megbirkózzak az üldözni próbáló ellenségekkel, vagy előre, hogy több főnökkel foglalkozzak? Ezután a modul hozzáadása után frissítheti azt a következő szinteken. A frissítések gyakran különböző utakat követhetnek, ami azt jelenti, hogy még ha ugyanazt a modult választja is, az új megvalósításban eltérő lehet.

Miután kiválasztottál és frissítettél néhány modult, az ellenségek száma növekedni fog, és 20 percig túl kell élned, és le kell győzned az összes főnököt, amely bizonyos időközönként megjelenik. Nagyon szeretem, hogy a játékot 20 perces időzítőn játsszák, így nagyon könnyű felvenni és játszani, tudva, hogy egy meghatározott időpontban van egy végcél. A főnökök könnyen indulnak, de egyre nehezebbek, és a harcok a választott moduloktól függően változhatnak. A talpon kell gondolkodnod, és jó döntéseket kell hoznod a fejlesztésről a túléléshez.

Miután teljesített néhány futást, jóváírásokat szerezhet, amelyeket hajókra vagy csillagfrissítésekre költhet. Nagyon korrektnek találtam a Space Mercenary Defense Force hitelszerzési rátáját, és általában minden futás után tudtam venni egy hajót vagy néhány frissítést. Különböző hajókon vannak olyan modulnyílások, amelyek különböző irányokba néznek, például egy hajónak lehetnek olyan moduljai, amelyek csak felfelé vagy lefelé néznek, vagy átlósan, és vannak olyan hajók, amelyekben egyáltalán nincsenek modulnyílások, vagyis csak a lézerre kell hagyatkoznia. Az egész futás egy szórakoztató önmaga kihívás!

Az Astral frissítés számos egyedi módon javítja a játékot. Van néhány szabványos +5%-os lézersebzés-frissítésed, de ezek annál érdekesebbek és egyedibbek, minél mélyebbre jutsz bennük, például van egy rész, amely lehetővé teszi, hogy minden szinten jeladót helyezzen el, ami növeli a mozgási sebességet/tűzarányt. . / Választásodtól függően egy sugárban sebzi az ellenséget. Szeretem a változatosságot, amivel ezek adják a játékot, és élvezem a különböző frissítési kombinációkkal való kísérletezést.

Van egy csomó égi módosító is, amelyeket az első győzelmed után kezdesz feloldani. Ezek általában valamilyen módon megnehezítik a játékot, és ilyen vagy olyan módon segítenek. Például az első az, hogy az ellenségek 25%-kal több életerőt kapnak, és a modulok +15%-kal sebződnek. Némelyikük valóban megváltoztatja a játékot, például az, amely nagymértékben megnöveli a robbanásveszélyes ellenségek robbanási sugarát, és azok, amelyek megduplázzák a sebzést, hogy fenyegetőbbé tegyék a játékot.

A Space Mercenary egyes részei fejlesztésre szorulnak, például úgy gondolom, hogy a játéknak hasznára válhat a rendszeresebb ellenséges változatosság, és szerintem ez egy kicsit könnyebb, ha jó stratégiákat használunk. Szerintem a főnököknek sokkal több egészségnek kellene lenniük, vagy lehetnek sebezhetetlen szakaszaik, mert ha megtanulsz helyesen építeni, akkor a legtöbbjüket összetörheted, mielőtt sok támadást látnál.

Emellett úgy gondolom, hogy az egyensúly a jövőben is nagy hangsúlyt fektet majd – például bizonyos modulokhoz nem igazán kell célozni, mint például azok, amelyek tornyokat dobnak le, vagy felgyújtják a közeli ellenségeket. Ezek közül sok csak azért erős, mert nem igényel célzást, ami elveszi azokat az érdekes döntéseket, amelyeket a modulpozícionálással kapcsolatban meg kell hoznia.

Összességében úgy gondolom, hogy a Space Mercenary Defense Force remek szórakozás, és az árhoz képest sok visszajátszási értékkel bír, és úgy gondolom, hogy rengeteg lehetőség van benne. A játék rengeteg fejlesztést tartalmaz a hajódhoz, amelyek különböző módon kombinálódnak, hogy mindig másnak érezd magad. Ezenkívül a futás 20 perc alatt véget ér, így remek egy rövid időtöltéshez, de emellett kiterjedt visszajátszási érték is található a feloldható módosítókkal, amelyek különféle módokon intenzívebbé teszik a futásokat. Ha szereted a roguelike műfajt, mindenképp próbáld ki a Space Mercenaryt.

Overall
8.3/10
8.3/10
 • Grafika - 9/10
  9/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 8.5/10
  8.5/10

Játék áttekintése Candle Knight

Játék áttekintése Picross Logiart Grimoire