in

Játék áttekintése Picross Logiart Grimoire

A Logiart Grimoire a Nintendo által kiadott Picross sorozat készítőitől származó nonogram rejtvények gyűjteményét tartalmazza, és ahogy az várható volt, a feladványok általában jól vannak elkészítve. Azok számára, akik nem ismerik, a „Jupiter Corporation” egy olyan fejlesztő, amely már évek óta folyamatosan csillagos nonogram/picross kirakós játékokat ad ki Nintendo Switchen. Van egy fő sorozatuk és több melléktermékük is, amelyekben a klasszikus Sega-játékok és anime karakterek szerepelnek. Ebben a játékban Emilként játszol, egy bűvészként, aki megpróbálja visszaszerezni a grimoár címét. Természetesen ezt nanogramos rejtvények tutajjainak megoldásával teheti meg.

Nagyon meglepődtem, amikor megtudtam, hogy a Logiart Grimoire-t ez a fejlesztő készítette, mivel a többi Nintendo Switch-termékük minőségben és rejtvényszámban a legjobbak közé tartozik, és örülök, hogy ez az új játék is hogy megjelenjen ezen A konzol PC-tulajdonosok számára is elérhető. Nagyon szeretem a felhasználói felületet, a rejtvények grimoire alapfeltevését és a “haver” karaktert, Emilt, aki végigkalauzol a játékon. A dizájn gyönyörű, és a veled folytatott beszélgetés elég ahhoz, hogy a játék megszakítása nélkül végigvigye a rejtvényeket.

Azok számára, akik nem ismerik a nonogramokat, el kell mondanom, hogy ezekben a feladványokban a rács oldalára szúrt számok azt mutatják, hogy hány csatlakozódobozt kell kitölteni, és deduktív érvelést alkalmaznak a helyes hely meghatározásához. A játék kezdetben tartalmaz néhány opcionális oktatóanyagot, amelyek áttekintik az összes szokásos trükköt, amelyeket általában a megoldásokhoz használnak.

A nonogramokat – más néven Picross, Griddlers, Pic-a-Pix, Hanjie stb. – kísérő látványelemek nélkül magyarázzuk el, így nem hiszem, hogy a játékmenet leírása sokat segítene. Ha még soha nem játszottál, szerencsére van egy nagyon jó oktatóanyag, amely végigvezeti Önt mindenen, amit tudnod kell – valójában ez a legjobb oktatóanyag az eddig játszott Nonogram-játékok közül.

A szokásos játékmenet mellett a Logiart Grimoire új mechanikával egészíti ki a rejtvények feloldásának folyamatát. Minden rejtvény egy képet mutat, amikor megoldod, és ezek a képek különböző anyagoknak felelnek meg, mint a fa, kő, tűz, víz stb. Ahhoz, hogy az elején kapott rejtvények után több rejtvényt is feloldhass, játszanod kell ezzel a fúziós minijátékkal, ahol a megoldott feladványokból nyert anyagokat kombinálod, és a kapott tippek alapján meghatározhatod, melyik kettőnek (vagy többnek) kell együtt lennie.

Valójában ennek a játéknak az egyik nagy pozitívuma az igazán klassz új mechanika, a fúzió, amely lehetővé teszi új rejtvények feloldását más, már megoldott rejtvények kombinálásával. Kicsit izgultam, hogy trükkösnek fog tűnni, de egy óra játék után több új feladványt is összeállítottam, és az összeállításra vonatkozó tippek lenyűgözőek, és ezt az érzést adják, ahelyett, hogy akadályoznák a fejlődést , van egy további tartalomrétege.

A rendszer hasonló az olyan játékokhoz, mint a Doodle God vagy az Infinite Craft, de egyszerre csak egy kombináción dolgozhat a kapott utasítások segítségével, ahelyett, hogy véletlenszerű dolgokat keverne össze, hogy megnézze, mi jelenik meg. Ez az új válogatás minijáték semmiképpen sem az élmény fénypontja, de ennek ellenére szórakoztató kiegészítő.

Személy szerint nem találtam szórakoztatónak a Logiart Grimoire fúziós rendszerét, de nem is unalmas. Míg egyes rejtvények befejezése után automatikusan feloldódnak, a legtöbb esetben megkövetelik a játékostól, hogy egyesítse az elkészült rejtvények elemeit, amelyek együttesen leírják a következő feloldandó rejtvényt. Úgy találtam, hogy ezek többsége nagyon könnyen kitalálható, és az egyes tételek leírásában vannak olyan nyomok, amelyek segítenek azoknak, akik nem ismerik őket azonnal.

A sikertelen próbálkozások bónuszrejtvényekhez vezethetnek, amelyek kabala-firkák formájában jelennek meg, amelyek elvontabb mintázatúak lehetnek, mint a hagyományos rejtvények. Az összes embléma elérhetővé válik, miután kitörölte az összes szokásos rejtvényt, így nem kell mindent megtennie, hogy meghiúsítsa az egyesítési folyamatot, hogy megtapasztalhassa őket.

Összességében a Picross -LogiartGrimoire- kínálja a legteljesebb élményt, amit ettől a műfajtól elvárhat, és lehet, hogy az egyik legjobb nonogram kirakós játék a Nintendo Switchen. A Nonogram sok játékában van legalább néhány dolog, amit itt leírtam, de kevés (ha van ilyen) olyan nagy, funkciókban gazdag, jól irányítható, és egyszerre vizuálisan és mechanikusan csiszolt. A fejlesztő Jupiter játékok bemutattak nekem a picross/nonograms sorozatot, és remélem, hogy ez az új játék továbbra is kiindulópont lehet még több Logiart játékos számára! A mintegy 300 különböző méretű rejtvénynek és a tipplehetőségek nagy választékának köszönhetően a Logiart Grimoire egyszerű ajánlás mindenkinek, aki egyszerű logikai kirakós játékot keres.

Overall
8.5/10
8.5/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 9.5/10
  9.5/10

Játék áttekintése Space Mercenary Defense Force

Játék áttekintése Zombies, Aliens and Guns