in

Játék áttekintése Smalland: Survive the Wilds

A Smalland: Survive the Wilds egy teljesen elragadó és elbűvölő játék, amely a játékosokat egy olyan furcsa és magával ragadó világba repíti, amely semmihez sem hasonlítható. Attól a pillanattól kezdve, hogy beléptem ebbe a paradicsomba, azonnal magával ragadott a gazdag és magával ragadó környezet, amely tele van pezsgő élettel és váratlan kalandokkal. Képzeld el, ha egyesíted a Valheim és a Grounded funkcióit, a végtermék a Smalland: Survive the Wilds lesz, és bár sok hasonlóságot mutat ezzel a két játékkal, egyedülálló, nyílt világú ravaszkodó játékként tűnik ki.

Bár ennek a játéknak a grafikája igazán vonzó, nem csak a vizuális effektusok teszik kivételes címmé a játékot. A játékmenet hihetetlenül egyedi és innovatív, lehetővé téve a játékosok számára, hogy új és frissítő szemszögből tapasztalják meg a világot. Kis lényként állandóan lenyűgözött azokon a kihívásokon és akadályokon, amelyeken le kell küzdenem – akár eszközök építéséről van szó egy menedék építéséhez, akár kreatív módszerek keresése a kis birodalomban barangoló lények kijátszására. Ezenkívül a Smalland figyelemre méltó többjátékos élményt kínál.

Az akadályok leküzdése és a közös célok elérése érdekében folytatott koordináció és a barátokkal való együttműködés egy réteg izgalmat és bajtársiasságot ad a játékmenethez. Semmi sem hasonlítható össze kis kalandorokkal, hogy virágzó közösséget építsünk ebben a csodálatos birodalomban.

Smalland egy túlélő RPG játék, amely egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol egy kis törzs vagy, akit a földalatti királyság (The Burrows) küldött, hogy átvegye az uralmat az Overworld felett. Ennek a játéknak az egyik legnagyobb kritikája a történet. Egy túlélőjátékhoz nem feltétlenül kell történet, de itt a fejlesztők úgy döntöttek, hogy egy egyszerű cselekményt mesélnek el. Nincs világos kezdetünk, nincs közös szálunk, semmink. Csak annyit kapunk, hogy azt írja: “A kulcsomat ellopták.

Ebben a ládában van a királynőhöz szükséges elixír. Menj, keresd meg a kulcsomat.” Az NPC-knek, amelyek segítenek megtalálni a tolvajt, nincs történetük. Itt csak annyit kapunk, hogy “Gondjaim vannak ezzel a főnökszörnyeteggel. Gyertek, öljetek meg, köszönöm.” Ismét nem kell történet a túlélési játékokban, de a fejlesztők úgy döntöttek, hogy hozzáadnak egyet, és alig buktak meg. Számomra elég lett volna egy háttértörténet a kisemberekről, vagy arról, hogy a világnak miért nincsenek már óriásai.

A Smalland: Survive the Wilds alapjátéka harcot, szerepjátékot, felfedezést, építkezést és állatszelídítést foglal magában. Kicsi lény vagy, ezért az apró szöcskék bátran harcolnak veled. Az a célod, hogy túlélj, és talán más dolgokat is tehetsz az embereidért, amíg itt vagy. Ehhez össze kell gyűjtened a dolgokat, kézműveskedned, bázist kell létrehoznod, és meg kell küzdened a dolgokkal. A haladásnak van néhány csuklása, amelyeket nem igazán magyaráznak meg (mint például a főnök által adott jutalmak), és ha bármilyen nagy építkezést fogsz csinálni (vagy sokat építesz a földre), akkor a közepétől kissé elsöprő lesz. vége. Ezek a problémák a többjátékos játékban is enyhíthetők, ahol a különböző fegyverek és célpontok jelentősen növelik túlélőképességüket a hibákkal szemben, így jobb gyűjthetőséget tesznek lehetővé.

A csaták kicsit olyanok, mint a Dark Souls, de nincs sok támadás. A megfelelő időben kell kitérned és támadnod. Amikor meghalsz, kapsz egy sírkövet, amely a tárgyaidat tartalmazza, és megtarthatod a kezében tartott tárgyat, hogy visszafordítsd a halálodat. Kevésbé büntetés, mint sok túlélési játék, ahol nincs semmi a halál után, vagy ahol a cuccok összeeshetnek és frusztrálttá válhatnak.

A játék felfedezésének fő hajtóereje az a tény, hogy az építéshez anyagokra van szükség, és recepteket és képességeket szabadít fel. Ahogy a játékosok haladnak a felfedezés során, több technológiát tudnak feloldani, lehetővé téve számunkra, hogy saját használatra gyűjtsünk rovarokat. A játék konstrukciója is nagyon jól néz ki és jól érzi magát. A kalapács feloldja az alkatrészeket, és megkapja az alapcsomagot/falakat/mennyezetet zöld levelekben.

Az irányítást tekintve a mozgás simának tűnik, főleg a repülés nagyon jól sikerült. Csata közben a mozgás kínos lehet. Az ellenségek sokkal gyorsabbak, gyorsabbak, mint a sprintelő játékos, ami azt jelenti, hogy nem menekülhetsz meg sérülés nélkül. Minden kimeríti az állóképességet, ugrás, sprint, kitérő, támadás, guggolás. Ami önmagában nem baj, de szerintem nagyon magas az állóképességed.

A Smalland egyik kiemelkedő tulajdonsága a lenyűgöző grafika. Minden fűszál, szállingózó pillangó és magasba tornyosuló fa gyönyörűen van visszaadva, így olyan teret hoz létre, amely élőnek és lehetőségekkel teli. A részletekre való figyelem valóban figyelemre méltó, és eltéveszti magát ebben a lenyűgöző miniatűr világban. Általában szeretem a művészeti stílust, és a karaktermodellezés is jól sikerült.

Az épületszerkezetek kialakítása is a részleteknek tűnik, és a szűkös kínálat ellenére a különféle dekorációs lehetőségek kellemes érzést adnak hozzá. Külön említést érdemel a hangtervezés és a filmzene is. A dallamos dalok tökéletesen illeszkednek a játék atmoszférájához, felidézik a gyermekben a csodálkozás és a felfedezés érzését. A környezet lágy hangjai, legyen az akár madarak csiripelése, akár levelek susogása, hozzáadják a magával ragadó élményt, és úgy érzi, hogy valóban része vagy ennek a miniatűr világnak.

Elég egyértelmű, hogy a Smalland: Survive the Wilds a Valheim és a Grounded kombinációja, gyönyörű grafikával, szerver testreszabási funkciókkal és szórakoztató küldetésekkel, hogy a dolgok érdekesek maradjanak, így egy szuper szórakoztató játék a barátokkal. Miután játszottam ezzel a játékkal, rájöttem, hogy van valami nagyon vonzó, ha kicsiként játszol, és egy nagy, ijesztő világban kell lenni, tele olyan dolgokkal, amelyek el akarnak pusztítani. Összességében a Smalland egy igazán nagyszerű játék, aktív fejlesztőkkel, akik szilárd terméket akarnak kiadni. Ha szereted a túlélési játékokat, akkor ezt a gyönyörű játékot is élvezni fogod.

Overall
7.5/10
7.5/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 6.5/10
  6.5/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 7/10
  7/10

Játék áttekintése Classified France ’44

Játék áttekintése Membal