in

Játék áttekintése Illuminaria

A régi időktől fogva, amikor a számítógépes játékok csak néhány pixelesek voltak egy régi és unalmas képernyőn, a menedzsment műfaj alkotásai, különösen az erőforrás-menedzsment felkeltették a közönség széles körének figyelmét, és ez az ügy a mai napig tart. Legyen szó egy üzlet vagy egy hatalmas birodalom vezetéséről, a menedzseri játékok lehetővé teszik az erőforrások irányítását és olyan fontos döntések meghozatalát, amelyek végső soron meghatározzák a játékvilág és a karakterek sorsát.

Képzeld el, ha kombinálnánk az erőforrás-menedzsment játékok ötletét a toronyvédelem fő elemeivel, mi lenne a végtermék, és az Illuminaria pontosan ezt kívánja kínálni. Ez egy stratégiai és erőforrás-menedzsment játék, amely az alkalmi játékosokat célozza meg, és primitív és gyönyörű grafikája ellenére meglepően addiktív. Ebben a játékban intelligens robotok csoportját irányíthatod, amelyek sokat kölcsönhatásba lépnek a világ megmentése érdekében. Ez a Selva Interactive által fejlesztett cím 2022-ben jelent meg PC-re, és most egy év után láthatjuk a megjelenését a Nintendo Switch konzoltulajdonosok számára.

Az Illuminaria játékvilág öt régióra oszlik, ezek az erdő, a tundra, a sivatag, a vulkán és a sötét dimenzió. A kaland a legdélebbi régióban kezdődik, az Erdőben, egy hatalmas területen, amely egykor hemzseg a vadon élő állatoktól, és harmóniában élt az ilumikkal (Illuminaria földjének lakóival). Most azonban ezek a területek tele vannak szörnyekkel és sötét lényekkel. Az ilumi népek robotokat építettek abban a reményben, hogy felvehetik a harcot az Illuminaria országaira kiterjedő sötétséggel. A fő cél mind az öt régió meghódítása.

Mind az öt zóna három nehézségi móddal rendelkezik: könnyű, normál és nehéz. Miután eldöntötte, hogy melyik nehézségen játsszon, a terület világtérképén találja magát. Mindegyik területen számos barlang található, amelyek a fő területek, amelyeket meglátogat, és mindegyikben számos célt kell teljesítenie. A barlangba belépve egy kivágott területet vesz észre a földben, ez lesz a tárolóhelye, ahol tárolja az erőforrásait. Mielőtt bármilyen erőforrást tárolhatna, először létre kell hoznia egy falat, és el kell választania egy területet attól függően, hogy mennyit kíván építeni a raktárában. Miután leválasztotta a raktárt, megjelenik egy plusz jel, ennek kiválasztásával felvehet egy erőforrást, amelyet a raktárban tárol, amíg nincs szükség rá.

Az Illuminaria játékhoz szükséges erőforrásokat számos robot gyűjti össze, és a fejlődés során robotok csoportjává válnak. Egyes erőforrások a raktárterületen kívül is megtalálhatók, ezért érdemes lehet raktárt létrehozni egy erőforrás közelében, hogy időt takarítson meg a gyűjtéssel. Egyes erőforrások több erőforrást igényelnek, és a robotok megkapják őket, majd elhelyezik az erőforrást a megfelelő raktárban. Ha siet bizonyos erőforrásokért, megnyomhatja a prioritás gombot, és megmondhatja a robotoknak, hogy kezdjék el sietve összegyűjteni a szükséges erőforrásokat.

Megvannak az alapvető erőforrásai, mint például a kristály, a kő, a vas és a fa, de a fejlődés során új erőforrásokat kell felszabadítania. Más erőforrásokat fel kell oldani a kutatási fában, ahol különféle fegyvereket, műtrágyát, iszapot, acélt, vizet, kutatópontokat és különféle bájitalokat készíthet. A játék legfontosabb területei közé tartozik az Expeditions, amelynek több útvonala van, és egy csapat robotot küld, hogy kutassák ezeket a területeket.

A régió világtérképén minden helyen összesen három expedíció található, amelyek rövid, közepes és hosszú típusúak. Be kell fejeznie a rövid expedíciót, majd annak befejezése után fel kell oldania a médiát, majd fel kell oldania a hosszú expedíciót. Egy küldetés teljesítése után egy kicsit többet megtudhatsz Illuminaria és népének, az Illumi történetéről. Maga a játék grafikája nagyon érdekes és jó, és kiemelkedik a többi eddig látott Tower Defense címhez képest. A remek filmzene és a jó szinkron is megerősíti ezt.

Az Illuminaria egy nagyon egyedi, más stílusú erőforrás-menedzsment játék, ahol egyes részek kissé unalmasak, de soha nem jut el odáig, hogy teljesen kilépjen a játékból. A grafika remek, a zene pihentető, a történet remek, és ami a legfontosabb, a fejlesztők keményen dolgoznak rajta. Ez egy erőforrás-gazdálkodási játék a legaranyosabb kis botokkal, amelyek segítik a termény feltöltését és mozgatását a térképen.

A játék magas nehézségi foka tulajdonképpen kihívásnak számít, ami általában más toronyvédelmi játékoknál is így van. Ajánlom ezt a játékot mindazoknak, akik érdeklődnek az erőforrás-menedzsment és a toronyvédelmi játékok iránt, mert tényleg érdemes megnézni és rászánni az időt. Ez egy kis rejtett gyöngyszem az indie címek között, amely a műfajok jó keverékét, sőt a saját különlegességét hozza egy élő és táguló világ formájában az irányításunk alá.

Overall
8/10
8/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 8/10
  8/10
 • Zene - 7.5/10
  7.5/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése Troublemaker: Raise Your Gang

Játék áttekintése Vlad Circus: Descend Into Madness