in

Játék áttekintése Go! Go! PogoGirl

A 90-es évek klasszikus platformjátékai a legemlékezetesebb játékok közé tartoznak, amelyek közül szerintem minden játékosnak meg kell tapasztalnia legalább egyet. E címek közül a leghíresebbek között említhető a Sonic the Hedgehog és a Castle of Illusion, amelyek sok boldog pillanatot tudtak szerezni a régi játékosoknak. Az elmúlt néhány évben számos játék jelent meg ezeknek a címeknek az ihlette, amelyek mindegyike igyekezett a fő elemeit a lehető legjobban a klasszikus platformerekhez igazítani, és ez csak keveseknek sikerült. Az egyik ilyen eset a Go! Megy! A PogoGirl egy méltó tisztelgés és a 90-es évek ihlette új platformer, amely korábban 2022-ben jelent meg PC-re, és 2023. február 10-én érkezik a következő generációs konzolok, valamint a Nintendo Switch tulajdonosaihoz. Ez a független játék kiváló teljesítményt tudott felmutatni, és színes grafikájával és gördülékeny játékmenetével, valamint nagyszerű zenéjével nagy népszerűséget tudott elérni a játékosok körében.

Megy! Megy! A PogoGirl egy fiatal lány történetét meséli el, aki arra ébred, hogy ellopták a pogóbotját. Ezt a pogóbotot egy fiú lopta el, aki nagyon lassú sebességgel menekül. Hősnőnknek, akit Pogogirlnek hívnak, utána kell futnia különböző szakaszokon, és a lehető legrövidebb időn belül el kell érnie, és végre vissza kell szereznie ugróbotját. A küldetés teljesítéséhez Pogogirl kap egy tartalék pogobotot, amely nagyon hasonlít az ellopott botjához, és lassított felvételben kell üldöznie Pogoboyt.

Első pillantásra ez a játék úgy néz ki, mint egy ismerős arc a 90-es évek platformjátékaiból, amely meleg és nosztalgikus mosollyal fogad. Még a nyilvánvaló bólintások ellenére is a Sonic felé (elsősorban a művészeti stílusban), a játéknak megvan a maga egyénisége, amely a műfaj klasszikusait kívánja tiszteletben tartani, és sok tekintetben jól is működik. Ez a játék világos példája ennek a közhelyes mondatnak; „Könnyen megtanulható, nehéz elsajátítani” sok sikeres platformerről mondták a múltban. Az Ön megbízható ugródeszkája jelentős lehetőségeket kínál az okos mechanika és a jelenettervezés ragyogására, de Pogo élete egyedi kockázatokkal és megfontolásokkal is jár. Bár rengeteg ismerős platformelem található itt, az a tény, hogy folyamatosan fel-le ugrálsz, új életet lehel ezekbe a kihívásokba.

Ami a játékmenetet illeti, a Go! Megy! A PogoGirl a 2D platformer stílusának ugyanazt az ismerős és általános mechanikáját használja, és mindenki számára ismerősnek tűnik, aki játszott legalább egy címet ebben a műfajban, és nincs semmi különleges vagy új kínálata. Használnod kell a pogo botot, hogy átkelj különböző mozgó platformokon és harcolj a különböző ellenségekkel. Ennek a játéknak a fő mozgási mechanizmusa a fel-le ugrás, és ezt a rugós botjával teszi. Folyamatosan ugrálsz, és ebben a módban mindenféle akadályon és platformon kell átkelned, miközben ellenségekkel és főnökökkel is harcolsz.

A játék szakaszai négy fejezetben vannak elrendezve, amelyek mindegyike 5 szakaszt tartalmaz. A színpadok különleges módon vannak csoportosítva, és négy évszakban vannak beállítva: tavasz, nyár, ősz és tél, és ezekben a különböző évszakokban kell üldözni. Minden szakaszban sok drágakő gyűjthető, valamint titkos ösvények fedezhetők fel. Ami a grafikát és a vizuális effektusokat illeti, egyértelmű, hogy ezt a játékot a 90-es évek klasszikus platformjátékai ihlették. Egy kedves pixel art stílussal, ami az akkori címek egyik jellemzője volt. A főszereplő és az ellenségek modellezése kiváló színvonalon és minőségi tervezéssel készült. A különböző és vidám színek használata is nagyon jól működik a környezeti elemek minél jobb megjelenése érdekében. A hangsáv is nagyon szép, és tökéletesen illeszkedik a játék általános témájához.

Go! Go! PogoGirl egy szuper aranyos játék nagyszerű kezelőszervekkel és szórakoztató színpadi kialakítással, amely szórakoztató és lebilincselő élményt nyújt a platformozóknak. Játékmenetet és esztétikai szempontból ez a játék nagyon hasonlít a Sonic 2-re, kivéve, hogy van egy rugós ugróbotod. A játék mechanikája nagyon jól megtervezett és gördülékeny, és a különböző mozgástechnikák összeállítása a szakaszokon való előrehaladás érdekében nagyon jól ment, és hihetetlenül kielégítő volt. Az eredményeket érdemes feloldani. Ha nagy rajongója vagy a régi Sega játékoknak, és szeretnéd kitölteni a Sonic & Knuckles kollekció megjelenése után keletkezett űrt, ne hagyd ki ezt az izgalmas játékot.

Overall
8.3/10
8.3/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 8.5/10
  8.5/10
 • Zene - 8/10
  8/10
 • Játékmenet - 8/10
  8/10

Játék áttekintése Jumbo Airport Story

Játék áttekintése Wanted: Dead