in

Játék áttekintése Dead Station

Ha tapasztalt túlélőhorror-játékos vagy, ismerned kell a Dead Space játéksorozatot. Ez a gyűjtemény három változatban jelent meg, amelyek közül az első verzió 2009-ben jelent meg, és a következő két verzió megjelenése között körülbelül két év telt el. Nyugodtan kijelenthető, hogy a Dead Space játéksorozat a legnépszerűbb akció- és horrorfilmek közé tartozik, amelyek a mai napig megőrizték népszerűségüket. Bizonyos értelemben elmondható, hogy ez a trilógia forradalmasította a survival horror műfaját, és új, ijesztő elemek bemutatásával egy különleges műfajt tudtak létrehozni a hasonló címek között. A trilógia népszerűsége és sikere miatt sok játékgyártó készített hasonló játékokat a sorozat ihlette, ezek egyike a Dead Station. A GamesFold webhelyének ebben a cikkében ezt az izgalmas játékot tekintjük át.

Ha azok közé tartozol, akik a “halott” témájú filmek rajongói, természetesen meg kell várnod a két népszerű túlélő horror megjelenéséig, nevezetesen a Dead Space és a Dead Island 2 remake-jéig, hogy tisztán játszhass. játék ebben a játékban. Tapasztalja meg a stílust. De ha nem tud várni a kívánt időpontig, és alacsony a toleranciaküszöbe, javasoljuk, hogy tapasztalja meg a Dead Station játékot. Ezt az új játékot a ChiliDog Interactive tervezte és fejlesztette, aki korábban 2019-ben publikálta a sikeres Oliver’s Adventures in the Fairyland címet.

A Dead Station játék kitalált eseményei a Szojuz-1 nevű űrállomáson játszódnak, amelyet mindenféle gonosz lény és szörny támadt meg. Emiatt ennek a helynek az összes lakója meghalt vagy eltűnt. Egy űrhajós szerepében vagy, akit erre az űrállomásra küldenek, és az a feladata, hogy kiderítse, mi történt ott. Ennek az állomásnak a sorsa rajtad múlik, és túl kell élned, ameddig csak lehet, és erre a célra többnyire hidegfegyvereket és bármi mást, például csöveket használsz. Mint látható, a sztori tartalma nagyon hasonlít a Dead Space címére, és persze játékmenetben is hasonlóak. A játék története nagyon rövid, és talán ez tekinthető az egyik negatív pontnak, de minden más jól sikerült.

A Dead Station játék egyszerű játékmenettel rendelkezik, és ebben a részben jól látható, hogy a Dead Space franchise ihlette, de az egyik fő különbség a kameranézet. Noha a Dead Station játék akció és horror stílusú, egyben oldalsó görgetős cím is, ezért a kamerája oldalnézetből van. Ez a játék nem csak egy szokásos zajos űrjáték, ahol csak fegyverekkel kell elpusztítanod az ellenséget; Inkább a játék legtöbb szakaszában, amelyek a hajó különböző részein játszódnak, az intellektusodat kell használnod az ajtók kinyitásához, és a környezetedet is használnod kell a szakaszokban való előrehaladáshoz. A játék szakaszainak kialakítása nagyon jól sikerült, és sok változatosságot látunk a szakaszokban.

A harci rész kicsit lassú, ami egyes játékosok számára nem biztos, hogy kellemes, de továbbra is a szokásos mintákat követi. Ebben a játékban a fegyverek változatossága nagyon csekély, és a játék elején csak a pipát kell használnod az ellenség elpusztításához. De idővel kapsz egy lőfegyvert, amellyel könnyedén eltüntethetsz mindenféle ellenséget. A legtöbb ellenséged úgy néz ki, mint a pók, és néhány esetben viszonylag nagyok. Emellett a legtöbb szakaszban vannak olyan zárt ajtók, amelyeket csak speciális kártyával lehet kinyitni. Ezeket a kártyákat egy kis kereséssel megtalálhatod a környezetben. Fegyvereidet és karakteredet fejlesztheted, ha minden szakaszban megtalálható felszerelési tárgyakat keresel. Ráadásul minden fegyver több találat után eltörik, aminek mértékét egy piros sáv jelzi.

A grafikai tervezés és a játékkörnyezet nagyon egyszerű módon történik, és a játék legtöbb szakaszában sötét világítás van, ami sokat segít a feszültség és a félelem érzésében. A játék hátterében egy ijesztő zene szól, ami igazán passzol a játék témájához és a lehető legjobban kelt félelemérzetet a közönségben. Ez egy bájos és kellemes kis játék, amely jól inspirálja a horror címek iránti nosztalgiát a játékosokban. Ezen túlmenően ez a játék nagy fejlődési lehetőséget rejt magában

A Dead Station egy kiváló cím a túlélési horror stílusában, amely bár van egy rövid története, nagyon érdekes játékmenettel és gazdag történettel rendelkezik, amely a végéig elfoglal. De néhány résznél a játék egy normál gyalogos szimulátorrá alakul, és emiatt a játékmenet kissé unalmassá válik. De mindenesetre ez a játék jó választás lehet az akció- és horrorfilmek kedvelőinek.

Overall
7.4/10
7.4/10
 • Grafika - 8/10
  8/10
 • Sztori - 7.5/10
  7.5/10
 • Zene - 6.5/10
  6.5/10
 • Játékmenet - 7.5/10
  7.5/10

Játék áttekintése Need for Speed Unbound

Játék áttekintése Asterix and Obelix XXXL: The Ram of Hibernia